Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 27 juni 2014

Heavenletter #4963 Het Leven van Jouw Hart / 27 juni 2014

Het Leven van Jouw Hart
27 juni 2014

God zei:

Jij en elke Weerspiegeling van Mijn Ene Kind hebben dit doel in het leven: Jouw liefde intact te houden.

Bovenal moet jij jouw liefde niet laten verdorren aan de wijnstok. Je moet jouw hart niet alle verschillende redenen geven waarom het zich moet verharden. Ongeacht al jouw rechtvaardiging voor het sluiten van jouw hart, moet je jouw liefde niet opgeven. Je kwijlt liefde niet, maar evenmin trek je haar samen. Tralies rond jouw hart zetten komt erop neer dat je het leven van je hart beëindigt. Ik, God van Liefde, als Ik een zonde zou moeten noemen, dan zou jouw hart terughouden ongetwijfeld zijn wat Ik noem.

Je kunt zeggen dat iemand jou zo kwetste dat jij jezelf moet beschermen. Je hart sluiten is niet zinvol, lieverd. Je sluit de staldeur niet nadat het paard eruit ontsnapte. Bovendien is je hart sluiten vanwege veroorzaakte pijn jezelf buitensluiten uit de stal. Jouw hart sluiten kwetst jou. Het schaadt jou. Oh ja, het kwetst ook de ander die jij misschien verantwoordelijk houdt voor het kwetsen van jouw hart en het kwetst ook de wereld. Niemand komt ongeschonden uit nieuw gevonden eigengerechtigheid. Wat er ook gebeurd is, jouw pijn is zelfopgelegd. Wie precies probeer je ervoor te straffen?

Ik begrijp dat jouw hart ernstig gekwetst werd en ook Ik wens dat het niet gebeurd was, maar het gebeurde. Er is geen bestraffing nodig, niet voor jou en niet voor iemand anders. Iedereen op Aarde heeft wel eens iets ondernomen wat achteraf een vruchteloze onderneming lijkt. Ontsla jezelf van schuld. Misschien was wat je nu betreurt toen het juiste, maar zelfs dat doet er niet toe. Laat het los.

Jouw hart is niet bedoeld gewapend te zijn. Als jouw hart bedoeld is gewapend te zijn, dan is het bedoeld gewapend te zijn met de wapens van liefde. Wrok trekt samen. Wrok, boosheid, wantrouwen verstijven jouw hart. Ze maken jouw hart klein en jij maakt jezelf klein en je snijdt de liefde in de wereld af. Jij bent een kanaal voor liefde, en kanalen moeten opengehouden worden zodat alle liefde kan circuleren.

Wie je ook bent, waar je ook bent, ongeacht de omstandigheden, ongeacht hoezeer de onverschilligheid van iemand jou gekwetst heeft, je moet het niet op jouw hart afreageren. Wat er ook voor nodig is om jouw hart terug te krijgen, je moet jouw hart terugkrijgen. In tegenstelling tot wat jij misschien voelt, loslaten kost je niets. Er is geen andere manier. Het is Mijn hart in dat van jou dat je sluit. Open de poorten wijd.

Zeg: “God, als U het zegt, dan haal ik de tralies op mijn hart neer dat Uw hart is in dat van mij. Hoezeer Ik het ook met U eens ben dat ik mijn hart niet onder controle moet houden, ik heb het bijna gewurgd. Het spijt mij zo. Ik wil zeggen dat ik het nooit meer doen zal en toch lijk ik niet echt mijn hart helemaal weer te kunnen openen. God, ik weet dat wat ik ook zie als mij aangedaan, niet gedaan werd om mij te kwetsen. U heeft eens gezegd dat iedereen op dat moment denkt dat zijn of haar positie de juiste is. Ik ben daaraan schuldig.

“En toch, God, wat kunnen wij misleide mensen anders doen dan eigengerechtigheid opgeven en in plaats daarvan liefde opwekken? Ik ken de Waarheid hiervan en toch is mijn hart uitgeput door het gewicht van deze pijn en ik ben er niet zeker van dat ik het kan tillen”.

Geliefde, laat dan het gewicht van jouw eigen ontwikkelde wonden en wrok van jou afglijden. Denk je in dat je een kruiwagen vol pijn hebt en daaruit voortvloeiende boosheid en kiep ze gewoon uit de kruiwagen langs de weg. Dump ze. Eenmaal uit jouw hart, zullen ze verdwijnen.

Geliefde geliefden, wat is het dat je niet doen kunt als Ik hier bij je ben? Hier, laat Mij je helpen. En als je dit een paar keer moet herhalen, dan is het in orde, want nu ga je in de goede richting. Je kunt er zeker van zijn dat het gewicht dat je laat vallen niet het milieu zal vervuilen. Je ziet misschien nog een poosje schaduwen van de rommel. Wat je nog ziet is als de echo van een geluid. Een echo zegt jou dat het geluid voorbij is. Alle zintuigen hebben hun echo’s, geliefden.

Op een of andere manier voelde antagonisme kostbaar voor jou en nu begin je te zien hoe vruchteloos het was en hoe absoluut niets waard.

Als je uit de duisternis wilt komen, ga dan gewoon naar het licht. En hier ben Ik, Licht dat op jou schijnt.

Vertaald: Luus

http://heavenletters.org/