Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 21 juni 2014

Heavenletter #4957 Het Leven is als een Huwelijk / 21 juni 2014

Het Leven is als een Huwelijk
Zaterdag 21 juni 2014

God zei:


Waar je je ook zorgen over maakt, ongeacht hoe ernstig, je maakt je zorgen om niets. Zorgen roeren in de pan. Doe er het deksel weer op. Soep zal koken zonder een enorme hoeveelheid van jouw aandacht. Ik zeg niet wat er in jouw leven aan de hand is te vergeten. Ik zeg niet het tot het belangrijkste doel van jouw leven te maken, zelfs niet voor een dag.

Als er iets is wat je nu kunt doen, een rekening betalen bij voorbeeld, doe het dan. Niettemin hoeven onbetaalde rekeningen niet jouw leven te verwoesten.

Als je jouw leven je zorgen makend doorbrengt, dan gooi je jouw leven als het ware voor de leeuwen.

Doe wat je vandaag doen kunt en verleg dan je aandacht naar iets anders. Zou Ik ooit willen dat je je vooraf bezig houdt met zorgen? Waar heb Ik ooit gezegd dat zorgen goed voor je zijn? Ik zou je nooit zeggen je hersens met zorgen te slopen. Ik zou je nooit zeggen in zo’n gemoedstoestand te komen dat je door zorgen verteerd wordt.

Als je merkt dat je op een plek bent van zorgen van jouw eigen makelij, doe het dan niet weer. Geliefden, je kunt niet de wereld om je vinger winden. Maak je even van de wereld voor even. Waar je in je gedachten de wereld ook verlaat, je kunt er naar terugkeren. Onthoud je van zorgen. Je kent zorgen misschien al te goed. Laat zorgen niet de pijler van jouw leven zijn.

Als je een koe zou zijn die moest grazen en je had al het gras in een weiland opgegeten, dan zou je een andere wei ingaan waar er vers gras is. Terwijl geliefde koeien op iemand moeten wachten om het hek naar de nieuwe weide voor ze open te doen, hoef jij niet te wachten. Je hoeft op niemand te wachten behalve op jezelf om uit het zorgenweiland te komen.

Zeg niet dat je het niet kunt helpen je zorgen te maken. Evenmin zeg Ik dat je zomaar zorgen kunt wegwuiven, maar Ik zeg wel dat je jezelf in een andere richting kunt wijzen. Je kunt tenminste denken dat een nieuwe ader van gedachte een beter idee is dan jezelf zorgen maken tot je er gek van wordt.

Hebben We het misschien over het leven niet zo serieus nemen? Is dat waar We over praten? Is dat wat Ik van je vraag?

Zeker, je hoeft niet onder te duiken met zorgen. Je hoeft er niet mee weg te hollen. Laat zorgen een poosje voor zichzelf zorgen. Zorgen hebben jouw deelname niet nodig. Maak je geen zorgen. Zorgen zullen jou niet vergeten. Ze zijn getraind om terug te komen. Daar zijn ze goed in. Jij bent er niet goed in ze los te laten.

Leven zonder zorgen aan het roer van je leven betekent niet dat je een niksnut bent. Het betekent gewoon dat je geen gewicht om je nek zou dragen. Je zou geen zorgenkralen dragen. Je zou niet steeds weer door dezelfde gedachten gaan, een keer zo en dan zo. Jouw leven zou niet om zorgen draaien.

Geliefden, waar gingen je oude zorgen heen?

Je hebt veel meegemaakt in je leven en je kwam er doorheen. Je ziet het leven als goede tijden en slechte tijden, gemakkelijke tijden en moeilijke tijden, op en neer, heen en weer. Denk je dat je op een andere manier over het leven kunt denken? Kun je er meer over denken als een rechte lijn, een lijn zonder uitersten, een lijn zonder de verwachting van valkuilen? Het leven is niets meer dan het leven! Gewoon het leven leven noemen? Ik denk dat je het leven kunt volgen zoals het komt en het nemen zoals het komt, het niet wegduwen noch eraan trekken, het gewoon nemen zoals het komt, het halverwege tegemoetkomen, nou, het leven als een soort huwelijk waar je gaandeweg elkaar beter leert kennen, en het blijkt oké te zijn.

Vertaald: Luus