Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 20 juni 2014

Heavenletter #4956 Eenheid Kent Alleen Eenheid / 20 juni 2014

Eenheid Kent Alleen Eenheid
Vrijdag 20 juni 2014

God zei:

Onthoudt dat niets verloren gaat. Er is niets om te verliezen. Alles blijft en alles blijft gegrond in liefde. Alles is vervat binnenin al het andere. Alles is vervat in iedereen.

In één letter van het alfabet zijn alle letters vervat. Alle letters zijn vervat in het geluid. Een letter leidt tot een andere en alle geluiden zijn opgenomen binnenin elkaar. Een geluid leidt tot een ander. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Op dezelfde manier leidt een ziel tot een andere. Elke ziel is vervat in elke ziel. En toch is er Een God, en het Geluid is God, en de Betekenis is God.

Eenheid is, en dat is het. Scheiding bestaat niet. Eenzaamheid bestaat niet. Eenheid bestaat. Er is niets in de wereld of in de denkgeesten van de mensen dat niet verenigd is. Het idee van de scheiding is een mythe, maar dit idee is overal. Het idee van gescheiden zijn en behoeftig wordt geadverteerd in ieder product. Adverteerders maken eigenlijk reclame voor Eenheid in elk product.

"Koop dit parfum, en je zult nooit alleen zijn. Iedere man zal zijn hoofd omdraaien wanneer jij voorbij gaat."

"Oefen bij het Gym-o-rama. Jouw spieren zullen de man onthullen die jij bent, en vrouwen zullen massaal naar jou toekomen."

"Haal je diploma, en je zal een baan hebben met veel glimlachende mensen. En ook een goed inkomen."

En er zijn evenementen. Een picknick. Een kerkdienst. Een Broadway toneelstuk. Reizen naar Jamaica en deel uitmaken van het volk.

En op school:

"Haal een 10 voor deze test, en de wereld van de school zal jou bewonderen en tegen je op kijken. Overal zal iedereen tegen je op kijken."

"Laar hier je haar knippen. Probeer het populaire blond deze week."

"Kom naar dit casino en win grote prijzen. Win je dromen."

Ah, de wereld bejubelt jou. De wereld vecht om jou.

Bedelaars willen je. "Help me een handje."

De wind wil dat je door de wind geblazen bent. De wind wil je hoed. De wind wil jou vlugger laten zijn. "Loop met mij mee", zegt de wind.

"Kom naar dit ziekenhuis. We hebben geweldige medewerkers hier om jou te begroeten en jou te genezen."

Ik zeg jou dat jij al bij Mij bent. Er is niets dat niet nabijheid is. Er is niets dat het niet uitschreeuwt om Eenheid. Iedereen weet wat Eenheid is. Iedereen weet wat Liefde is. Hoe zou iemand weten wat liefde is, ware het niet dat ze haar al kenden?

Eenheid is een uitstekende inzet. Het is de enige inzet, of wat zou jij inbrengen om aan te bieden?

Jij bent op zoek naar de Eenheid van Liefde. Zelfs als je Greta Garbo zou zijn, die misschien gezegd heeft: "Ik wil alleen zijn," zocht jij naar de Eenheid van Liefde en Mijn Armen van Liefde. Ik, God, ben de Ultieme Liefde, Ik ben de Alfa en de Omega. En jij bent dat ook. Je weet heel goed wat het is om samen te lopen met Mij, met Mij te dansen, met Mij te zingen. Je kent Mij heel goed. We zijn altijd Een geweest, en Wij zullen nooit iets anders dan Een zijn. Wij zijn een Unie van Een. Onze Unie sluit niemand uit. Niemand kan worden uitgesloten, en niemand kan zichzelf eruit laten ongeacht hoe donker de kringen onder zijn ogen zijn. Niemand heeft parfum of make-up nodig. Iedereen komt naar Eenheid zoals hij is. Er is geen andere gedachte, behalve de gedachte aan Eenheid. Als Eenheid kon worden bezeten, dan jij bent de eigenaar.

Er is geen kopje vol Eenheid. Er is geen Reuze Grootte van Eenheid. Er is Eenheid. Het kan niet worden verpakt. Eenheid is al binnenin je hart en ziel. Het is. En jij bent. Jij BENT Eenheid. Jij bent gecertificeerde Eenheid. Jij bent Eenheid, alles ervan, zelfs als Eenheid Staat zonder Versieringen.

Dat is wat er zo geweldig is aan Eenheid. Het is Een. Wij zijn Een Enkelvoudige Eenheid die Alles omarmt en toch alleen Eenheid kent.

Dit is het. Ons hart klopt als Een. Wij zijn een orkest met Een Ritme. Mijn hart klopt in het jouwe. En het jouwe in het Mijne. Wij zijn hier. Wij zijn de Solidariteit van Eenheid nu meteen.

Vertaald: Anneke

http://heavenletters.org/