Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 2 juni 2014

Heavenletter #4938 Een Verbazingwekkende Ontdekking / 2 juni 2014

Een Verbazingwekkende Ontdekking
Maandag 2 juni 2014

God zei:

Laten We nu eens kijken. Waar zullen We het over hebben? Laten We het over jou hebben. Ik hou ervan om over jou te praten. Praat jij graag over Mij? Probeer het eens. Zie de gloed die over je heen komt. Je aandacht op Mij is dynamiet. Wil jij jouw weg naar de Hemel vinden? Praat over Mij met verwante zielen.

Ik ben een Verbazingwekkende Ontdekking, vind je niet? Je vraagt je af hoe een gewone ziel zoals jij lijkt te zijn, mogelijk genoeg kan vinden om over Mij te zeggen. Natuurlijk, kun jij dat. Echt, je hebt een eindeloze stroom van gedachten over Mij. We zijn samen geweest in de Eeuwigheid sinds de uitvinding van de tijd en de opvulling van de ruimte. In wereldse termen is dit een zeer lange tijd. Je kent Mij goed. Je weet alles over Mij, je bent echter onzeker, maar jij zult verrast zijn. Maak je tong los, geliefde. Begin te praten over Mij en jij zult horen wat je zegt.

Jij zult ontdekken dat jij en Ik verwante zielen zijn. We hebben veel gemeen, want tenslotte zijn Wij de Eenvoud van Eenheid. We halen al het overtollige weg en hoe duidelijk zijn Wij. Er is niet langer welke schijn dan ook van het spelen van de dwaas of schurk of iets anders behalve de Uitzonderlijkheid die jij in werkelijk bent. Jij bent niet zelfbewust. Je bent je Zelf, en hoe zullen Wij lachen om al jouw herontdekkingen. Je komt erachter hoe slim je bent, hoe slim en hoe onschuldig en hoeveel je hebt om te geven. Jij zult afzien van slimheid en het uitzoeken van dingen. Jij zult afzien van de schijn. Je weet wel beter. Jij bent nu het echte werk. Er is niet langer enige schaamte of schijnvertoning. Je bent jezelf, pretentieloos, en je vindt het helemaal niet erg om meer te zijn dan je dacht en, tegelijkertijd, eenvoudiger dan je dacht. Geen hersenschim meer. Wat je zegt is wat zo is. Geen fratsen. Geen onderhandelingen. Alles recht voor de raap.

Tegelijkertijd ben je niet een alles-weter, bij lange na niet. Je bent je bewust van alles waarvan jij je bewust bent, en, nog steeds, weet je dat je een leerling bent in het leven. Je overtuigt jezelf er niet van dat je alles weet, of dat je meer dan iemand anders of meer dan de meeste anderen weet. Het leven is een nederig makend proces. Het leven wist je fineerlaag. Sommigen zullen dit zien als een dieptepunt. Nee, Mijn lieverds, nederigheid staat bovenaan. De minste zullen vooraan komen.

Het is niet nodig om je Grootsheid te verzoenen met je nederigheid. Nederigheid is geen show. Nederigheid is een rustig gewaarzijn van Eenvoudige Grootsheid, geschapen voor en door iedereen.

Je bent een medereiziger met iedereen. Je komt niet zo vast te zitten aan jezelf, omdat zoveel aan jou is gegeven. Integendeel, je dient anderen zonder er al te veel over na te denken. Je vlakt jezelf niet uit. Nee, inderdaad, jij wordt jezelf. Je denkt niet zo veel na over jouw aankomst. Je denkt aan eenvoudig geven als je verder gaat. Je denkt aan eenvoudig geven aan metgezellen in het leven en iedereen is jouw partner op deze weg die jij neemt.

Iedereen begeleidt jou in het leven. Niemand reist alleen. Ik ben er altijd. En jij bent er ook altijd. We komen terug naar jouw in leven zijn hier op Aarde voor iedereen. Jij bent niet zelfopofferend. Helemaal niet. Je vindt jezelf en jouw plaats in de Zon.

Oké, jij dient Mij. Op de lange termijn, dien jij Mij. Jij dient Mij niet precies zoals jij je een Heilig Wezen voorstelt. Je bent gewoon dienstbaar. Je dient in jouw Wonderbaarlijkheid. Jij wordt tewerkgesteld in de Eenheid van Onze Liefde. Dit is geen tribune, begrijp je. Dit is geen opzienbarende prestatie. Dit is geen belangrijke filmprijs. Dit is gewoon jij, je bezig houdend met de zaken van jouw Vader, het echter allemaal aan Mij overlatend, terwijl jij nederig en prachtig dient als Mijn Ambassadeur uit de Hemel.

Vertaald: Anneke

http://heavenletters.org/