Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 19 juni 2014

Heavenletter #4955 Jij Zult Liefde Kennen /19 juni 2014

Jij Zult Liefde Kennen
Donderdag 19 juni 2014

 God zei:

Het zou lijken dat, vooral als je van iemand of iets last hebt, het buitengewoon belangrijk voor je is om eerlijk te zijn. “Dit is hoe ik mij voel”, zou je kunnen zeggen. “Ik moet trouw aan mezelf zijn. IK BEN boos”.

Geliefde, boosheid is niet waar. Boosheid is niet de waarheid van jou. Boosheid is niet waar. Boosheid is niet jouw waarheid. Het is helemaal de waarheid niet. De Waarheid van jou is liefde. Ergens onder jouw verdriet op het ogenblik ligt de Waarheid van jou en de Waarheid van jou is Liefde. De boosheid of wrok of verontwaardiging, welke naam je er ook aan geeft, is een binnendringer, een indringer, een stalker die uit de kou is binnengekomen. Wat houdt boosheid ervan in jouw hart verwarmd te worden. Wat houdt boosheid ervan om zich te laten doorgaan voor de eerlijke waarheid terwijl boosheid steeds een vermomming gebruikt.

Woede stal jouw waarheid en tekende zijn naam, alsof hij een waakzame krijger was die jou beschermde. Eerlijk, je hebt geen woede nodig. Woede heeft jouw Waarheid gestolen en haar zijn valse paspoort gegeven. Geloof Mij, woede is geen vrolijke metgezel. Het is een onruststoker. Het is geen vredestichter. Het is een brandbom. Een bommenwerper. Hij blaast alles buiten proportie op en hij verwondt iedereen op zijn weg. Hij verwondt jou het meest van al, ofschoon hij ook derden verwondt, degenen die deelnemen en degenen die alleen toekijken. Woede is een verwaande kwast en hij blaast ook zichzelf op.

Ben Ik duidelijk genoeg? Woede is niet jouw eerlijke waarheid. Woede is een plunderaar. Laat jouw verbinding met woede los. Hij gebruikt jou alleen maar voor een gratis ritje.

Woede heeft een zekere mate van populariteit. Hij profileert zichzelf als koelmiddel terwijl hij niets van dien aard is. Hij is een slecht kunstwerk. Hij houdt ervan vuurtjes aan te steken. De vuurtjes die hij aansteekt branden jou. Je brandt je vingers en je relaties. Woede is niet overwinning noch is jouw verbinding met woede iets om trots op te zijn.

Woede is zelfs opgeworpen als een motivator voor Mij. Woede is niets voor Mij. Liefde is iets voor Mij. Liefde overwint woede elke dag van de week. Niet dat liefde probeert te concurreren. Liefde weet wat de moeite waard is en woede is dat niet. De enige blijvende vlam is liefde. Liefde is de brandstof van de toekomst. Liefde is trouwens de enige brandstof die er is. Een mild hart overstijgt bij verre verbranding. Liefde overtreft flitsende woede elke dag van de week.

Verminder woede. Wat er overblijft is liefde. Toorn is boosheid, geen liefde. Affront is ego en het sputtert. Affront snuift onder het mom van een strijdende woede. Ego, affront, boosheid enz. zijn geen helden. Het zijn lafaards. Ze willen niet met liefde geconfronteerd worden. Ze willen zich tegen liefde wapenen. Woede wil pronken, maar woede pronkt om het lawaaierige bedrog dat hij is.

Jouw enige keus is je over te geven aan de liefde die in jouw hart gezweefd heeft. Als je door woede overweldigd wordt, roep je om liefde. Je eist liefde en zegt : “Schiet er een beetje mee op”. Je speelt een spel van woede in de hoop dat liefde jou zal komen redden. Het is jouw eigen hart dat wacht op jouw toestemming om lief te hebben.

Ik gaf jou lang geleden toestemming om lief te hebben. Je hebt woede voor je gezet als een schild. Je hebt woede niet nodig. Liefde is jouw leider. Getuig van liefde. Maak er plaats voor. Laat oude uitbarstingen los. Verwelkom liefde en je zult liefde kennen.

Vertaald: Luus

http://heavenletters.org/