Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 17 juni 2014

Heavenletter #4953 Het Leven Omarmen / 17 juni 2014

Het Leven Omarmen
Dinsdag 17 juni 2014

God zei:

Het is niet nodig dat je voor het leven wegloopt. Ik begrijp dat je dat soms wilt. Je wilt rust en vrede. Je wilt uit een storm komen en gemoedsrust hebben. Heb je niet vaak over het leven gedacht als een storm? Een draaikolk? Een wervelstorm vol energie en dan in en rond jou wervelend? Wat als er geen stormen waren, alleen rust, en jij de rust bent?

Het is gemakkelijk voor je geweest om de wereld verantwoordelijk te houden voor hoe jij je voelt. Nou ja, de wereld draagt eraan bij en toch ben jij iemand die vooral bijdraagt aan hoe jij je voelt. Eerlijk gezegd kun je heel goed de wereld waarin je leeft gezien hebben als een hete aardappel. Natuurlijk wil je je vingers niet branden. Tegelijkertijd ben je niet een ongelukkige toerist in het leven, overgeleverd aan de genade van wat het leven brengt. Geef toe, je weet niet altijd het kaf van het koren te scheiden.

Het leven is gecompliceerder dan je hoopte. Het leven is ook simpeler dan je gedacht hebt. Je hebt jezelf aan een boot vastgemaakt en je protesteert dat je van streek bent door aan de genade van het leven te zijn overgeleverd. En toch noem je jezelf een realist! Het is waar, je hebt niets te zeggen over het werken van het getijde, maar je kunt jezelf losmaken van waar je gedacht hebt dat je moest zijn en dus naar de kust peddelen.

De hele bedoeling van jouw leven is het niet te weigeren of ermee te redetwisten of veilig in een hoekje van de wereld te zijn. Angst houdt jou in zijn greep en toch is er veel meer aan het leven dan angst. Angst verzwakt jou. Je hoeft niet aan de genade van de zeeën te zijn overgeleverd, evenmin hoef je van de zeeën weg te lopen.

Wat als wat Ik zeg waar is en het leven niet uitsluitend over veiligheid gaat? Hoe dan ook, je komt ongeschonden uit het leven op Aarde. Het is niet zo slecht naar Mij terug te keren. Dit is wat onvermijdelijk is. We zijn altijd verenigd en toch herenig je je met Mij. Dit is een gegeven. Zonder uitzondering, zonder enige twijfel, kom je ongeschonden uit het leven. Dit is over de hele linie. Het leven op Aarde is slechts een moment. Het is een droom en het is, ondanks wat het jou mag lijken, een droom die over alle grenzen heen gaat. Het komt allemaal goed. Je hoeft niet bang voor het leven te zijn. Het leven is groter dan je gedacht hebt. Jij bent groter dan je gedacht hebt.

Het leven op Aarde is niet zo zwaar als je gedacht hebt. Het leven op Aarde is Licht, Camera, Actie! Het leven op Aarde is een scène in een scène. Het is een goocheltruc. Het is een verhaal verteld op vele manieren. Het einde is altijd hetzelfde. Je valt in Mijn armen en je doet een vreugdevolle herontdekking. Je wordt gewekt uit de droom waar je zo stellig in geloofde. En nu laat je de dromen gaan en je maakt opnieuw kennis met de ware Realiteit.

Op Aarde is het alsof je op een speurtocht bent. Het is als een spel dat je speelt, maar je hebt de regels misschien nog niet onder de knie. Je merkt dat je onvast op je benen staat. Je wilt misschien met het leven marchanderen, handel drijven van het een of andere soort, terwijl het leven steeds gewoon het leven is en niet zo serieus als je gedacht hebt. Het is maar een spel en toch neem je het spel serieus, heel serieus. Je kunt dit spel links en rechts bevechten. Intussen ben je op avontuur. In tegenstelling tot wat je gedacht kunt hebben, ben je veilig. Er kan jou alleen een verhaal overkomen. Het leven op Aarde is slechts een verhaal en dan is het verhaal uit en omarm je de Waarheid.

Vertaald: Luus