Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 14 juni 2014

9e Graancirkel Formatie 2014 - 13 juni 2014 / Robbert van de Broeke

9e Graancirkel Formatie 2014
13 juni 2014
Robbert van de Broeke

In de avond van 12 op 13 juni, zo rond elf uur, bezochten Robbert en Roy de 8e formatie in Standdaarbuiten. Het was een prachtige rustige avond zonder één zuchtje wind en de maan was zo goed als vol. Na een tijdje daar te hebben gestaan, voelde Robbert heel sterk dat er iets of iemand contact met hem probeerde te maken.

Toen hij zich hierop concentreerde kwam al gauw de plaatsnaam Oud-Gastel door. Ook zag hij een straatnaam voor zijn geestesoog, namelijk Lange Dreef. Hij wist zeker dat daar iets stond te gebeuren of misschien al gebeurd was. Toen ze het veld van de achtste formatie verlieten, vroeg Roy of het weer om een nieuwe formatie ging. Hierop antwoordde Robbert bevestigend en liet weten dat het waarschijnlijk om één grote cirkel ging met wat kleine satellietjes. Ondanks dat het wederom om een nieuwe locatie ging, vonden ze het veld vrij snel, ook omdat Robbert zich liet leiden door zijn gevoel. De volle maan zorgde voor genoeg licht waardoor de cirkel al vanaf de weg goed zichtbaar was.

Toen ze via de spuitsporen het veld inliepen zagen ze ook drie kleine satellietjes, precies zoals Robbert had gezegd. Om bij de grote cirkel te komen moesten ze toch even een klein stukje door het gewas lopen (het bleek tarwe te zijn). Roy had dit keer zijn camera bij zich en maakte meteen wat foto’s van de formatie met de volle maan op de achtergrond. Eenmaal in de cirkel ontdekten ze dat de buitenste rand ervan een andere kant op liep dan het binnenste gedeelte. Dit hebben we al eerder gezien dit jaar, en wel bij de 4e formatie.

Roy is de volgende ochtend terug gegaan om alles op te meten en foto’s te maken. Helaas is het nog niet gelukt om de landeigenaar te trasseren. Hier wordt aan gewerkt. We weten dus nog niet of het land wordt opengesteld voor het publiek. Wanneer dit bekend is, zal hier een melding van worden gemaakt op facebook.

De grote cirkel heeft een doorsnede van 13,2 meter. De kleine satellietjes variëren tussen de 2 en 2,6 meter.  

Mocht Robbert nog een boodschap doorkrijgen dan plaatsen we deze hier in het graancirkelarchief.