Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 18 mei 2014

Heavenletter #4923 Nieuwe Groene Weiden / 18 mei 2014

Nieuwe Groene Weiden
Zondag 18 mei 2014

God zei:

Iedere dag baad je in het leven. Het leven is een magisch drankje dat jou reinigt van het verleden. Alles wat er in het leven gebeurt, moet over jou heen spoelen, of liever jij overspoelt het. Zwaai gedag naar het verleden. Houd er niet aan vast. Allereerst wil het niet vastgehouden worden. Je bedot jezelf dat dat kan.
Wat is het verleden jou dierbaar en toch moet je eraan voorbijstromen. Vandaag moet de plaats van het verleden innemen. Hou van het verleden en laat het los. Anders treur je erom. Je treurt om jouw jeugd. Je treurt om alles wat, wat de wereld betreft, niet kan worden herhaald. Denken aan al jouw herinneringen en al jouw verlangen ernaar komt neer op dagdromen, geliefde. Natuurlijk is het hele leven in de wereld zoals jij het kent een droom. Het verleden herbeleven is een droom binnen een droom. Je laat het zijn greep op jou verminderen. In het verleden leven is geen leven. Het is herinneren. Het is een soort wirwar wanneer je het verleden bij je houdt.
Het verleden was nooit van jullie, geliefden. Je bezit het niet en je bezat het toen niet. Je was een voorbijganger voor het verleden. Het verleden is niet meer dan dat je je vingers door een stroom laat spelen terwijl je in een kano vaart.
Het verleden was prachtig en het was niet prachtig. Het is dierbaar, heel dierbaar voor jou, positief of negatief. Hoe dan ook, je moet jouw gehechtheid eraan loslaten. Je peddelt nu in de kano van je leven. De zon komt elke dag op, maar het is niet dezelfde oude zon en dus sta jij ook elke dag nieuw op.
Het doet er niet toe wie je eens was of eens leek te zijn geweest. Er zijn vele verschillende versies van het leven en jij leeft op dit moment een andere versie. Leer bij het licht van vandaag. De zon komt over je schouder. De zon en jij zijn het licht van vandaag.
Ga vooruit naar vandaag. Je kunt niet altijd over je schouder kijken. Wat achter je ligt, ligt achter je. Wat voor je ligt, ligt voor je. Ja, je leert van het leven. Je groeit door het leven.
In zekere zin wordt jouw hele leven gedacht en toch, zegen de terugkerende gedachten over het verleden vaarwel. Het verleden is een essentieel deel van jou. Het verleden groeide in jou vandaag. We kunnen zeggen dat het in jou is ingebed, en toch, laat het achter je. Het verleden kan nu slechts een herinnering zijn. Denk eraan dat je nu leeft en vandaag is een andere dag. Geniet van vandaag en kus het verleden vaarwel. Het verleden is niet bedoeld vandaag jouw metgezel te zijn.
Misschien omdat het verleden voorbij is, vrees je het niet. Misschien omdat vandaag zich nog niet heeft ontvouwen, vrees je het. Elke dag groei je. Misschien ben je bang voor groei. Misschien is het verleden als een oude gemakkelijke stoel of als een oude badjas. Je kunt ze loslaten. Luister, het verleden vindt het niet prettig als eraan wordt vastgeklampt.
Wat zal de zon vandaag brengen? Welke schoonheid kun jij vandaag scheppen?
Kijk, je bewaart misschien oude brieven van een vroegere geliefde die er niet meer is. Geliefden, vasthouden aan het verleden is geen liefde. Je strooit suiker op het verleden en het wordt zoeter voor je dan het leven dat je nu leidt. Je moet je leven leiden, niet jouw leven zo erg met het verleden ondersteunen.
Veeg de lei van het verleden schoon. Zegen hem en ga verder. Je zult bij nieuwe groene weiden komen. Wees niet verplicht aan het verleden. Spring omhoog naar het heden. Je bent waar je bent en niet waar je was. En je bent niet wie je eens was of hoe je eens dacht dat je was. Dit is een gouden dag vóór je. Verwelkom hem. Zet je beide voeten in één boot en de naam van de boot is Vandaag.
Vertaald: Luus