Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 2 april 2014

Vragen aan Oth. Geplaatst 2 april 2014

VRAGEN AAN OTH
Oth gechanneld via Ellen Rauh
Geplaatst 2 april 2014

Oth, kun je vertellen wat we van de uitgebroken vogelpest moeten leren? 

Dieren zullen minder en minder toelaten dat ze zo gebruikt worden. Ook zij hebben recht op liefde en een liefdevolle behandeling. Ben blij dat deze dieren verdwijnen en plaats maken voor een andere diersoort. Want er wordt beweerd dat het totaal niet schadelijk is om dit te consumeren. Wij zouden het tegendeel zeggen.

Meer en meer zou elk van jullie alleen nog maar voedsel tot zich moeten nemen wat met liefde bereid is. Wat je eet maakt niet uit. Maar wat wel belangrijk is, is hoe dat eten tot jou komt. Hoe groter de keten van liefde van het product dat jij inneemt is, hoe meer effect het heeft op jouw gezondheid en hoe minder je nodig hebt.

Biologische landbouw en biologische veeteelt zal meer en meer aan de orde zijn. Niet omdat het geld opbrengt. Op het moment dat biologische landbouw en biologische veeteelt weer een bedrijfstak wordt, waarmeer geld mee te verdienen is, zullen er ziektes uitbreken. De enige manier om ziektes in de landbouw en in de veeteelt te voorkomen, is met respect en met liefde deze gewassen en deze dieren te verzorgen.

Zij worden niet vergiftigd door het voedsel. Zij worden vergiftigd door de jacht naar geld en er is geen spoor van liefde te bekennen in deze keten. Ben blij dat dit meer en meer uitgezuiverd zal worden en bereid je maar voor dat ook de granen en ook de gewassen uitgezuiverd zullen worden. Meer en meer zal de mens teruggebracht worden naar de liefde voor alles. Voor de natuur en voor zichzelf. Als jijzelf als persoon niet meer tolereert dat je liefdeloos behandeld wordt, weet dat ook de natuur meer en meer niet meer kiest om liefdeloos behandeld te worden. 

Bij mogelijke oorlog (Verenigde Staten en Irak bijvoorbeeld), welke maatregelen kunnen wij nemen ter bescherming van gezin, huis en haard, voeding, water, etc.? 

Totaal geen. 

Als het de bedoeling is dat je erbij betrokken bent, wat wij betwijfelen omdat jullie een andere functie hebben, zal het zijn om hulp te bieden aan mensen in chaos. Als het zal gebeuren, wat nog niet zeker is, zal het nodig zijn in de totaliteit van evolutie. Het zijn energieën van haat die nog zo sterk in de aarde en rond de aarde aanwezig zijn. Deze moeten als het ware geactiveerd worden om uitgezuiverd te worden. Sommige landen, sommige personen spelen een rol om deze aan te wakkeren. Haat hen niet.

Ga niet mee in haat, want dat was een vroegere programmatie. 

Zie het grotere geheel en als er een oorlog zou komen tussen Amerika en Irak, weet dan als je de aarde bekijkt dat het maar een deel van de aarde is. Als je de aarde in het grotere geheel ziet, wordt het nog kleiner maar de invloed is groot. 

Ga niet mee in oordelen en ga niet mee in haat. Blijf vooral neutraal. Dit is de grootste opdracht in elk conflict. Ga niet mee naar de ene kant en niet naar de andere kant. Blijf neutraal zonder oordeel. Want meestal zit er op elk oordeel - hoe goed bedoeld dan ook - een ondergrond van haat. 

Als je dus daadwerkelijk iets wilt doen, ga dan niet mee in de haat en ben niet verrast dat de haat om de hoek kan schuilen of bij je buren. Zoek het niet te ver. 

Hoe doe ik niets? 

Door te zijn, en wij weten hoe moeilijk het is.

Op het moment dat je denkt dat je iets moet doen of iets moet geven, ben je verkeerd bezig. Het niets doen, is genieten van wat je doet. Je niet belangrijk voelen, niet denken dat jij niet te missen bent. Dat bedoelen wij met niets doen. 

Afwassen kan niets doen zijn en afwassen kan werken zijn. Denk hier over na en dan weet jij wat niets doen is.

Hoe meer jij jezelf oplegt om alleen datgene te doen - als je de vrije keuze hebt - om te doen waar je zin in hebt, hoe meer je het gevoel zult hebben dat je niets doet en daardoor meer doet. De grootste vermoeidheid ontstaat door het 'moeten doen'. Hoe meer jij kunt kiezen om datgene te doen omdat je er zin hebt en er blij van wordt, hoe meer energie je over hebt om te genieten van andere dingen. 

Kunt u iets vertellen over komende DNA-veranderingen? Wij zouden het niet willen hebben over komende DNA-veranderingen, maar wel over de DNA-veranderingen die al plaatsgevonden hebben.

En vele mensen nemen een enorme jump. Ellen weet ervan mee te praten. 

Op het moment dat jullie samenkomen met gelijkgestemde zielen en dan ook nog bepaalde krachtplekken gaan bezoeken, gebeurt er enorm veel in je DNA. Het DNA rekt zich als het ware uit en de tussenliggende ruimte die vrijkomt en niet meer samengeperst wordt of is, brengt een scala van informatie vrij. Je hele innerlijke computer wordt enorm ge-upload en een enorm bestand komt tot je beschikking. Deze informatie moet als het ware ontvangen kunnen worden in je hele zenuwstelsel. Op het moment dat ruimtes tussen het DNA uitgerekt worden, komt er tegelijkertijd in je hersenen ruimte vrij zodat jij een ruimer deel van jouw hersenen kunt gebruiken.

De informatie die daar opgeslagen ligt, komt vrij en de ruimte die ter beschikking komt, is ook vrij om ervaringen op te slaan. Want alle informatie die opgeslagen ligt tussen het DNA, heeft een ruimte in je hersenen die daarmee correspondeert. Jij als persoon moet dan door een periode om deze signalen en deze kennis te integreren en dit kan als mens alleen maar door ervaringen.

De informatie en de kennis waren altijd aanwezig - slapend - omdat jullie als mens niet in staat waren om deze informatie te gebruiken, omdat jullie dan niet in staat waren om bepaalde ervaringen te ervaren.

Als je meer bewust leeft en bewust ervaart, dan zul je ontdekken dat gewoontepatronen veranderen. Jij ervaart bepaalde situaties anders omdat jij je als persoon veiliger voelt. Je kunt maar iets intens ervaren als je je veilig voelt.

Als jij gelooft in een bepaalde hogere regie, kun jij een heleboel verantwoordelijkheden afwentelen en je daar geen zorgen meer om maken.

De veranderingen in DNA hebben tot gevolg dat jullie ruimer mens kunnen maar ook durven zijn. Want hoe ruimer je mens durft te zijn, hoe groter jouw verantwoordelijkheid naar de mensheid en naar het universum. Wij geven een voorbeeld:

Stel je voor jullie, levende op aarde, krijgen signalen van een bepaalde oorlog in Europa. In hoeverre voelen jullie je betrokken? In hoeverre kunnen jullie als persoon iets doen? Door de verandering van DNA kun je signalen opvangen van planeten waarvan jullie niet eens beseffen dat ze bestaan. Hoe ga jij hier als mens mee om?

In hoeverre voel jij je betrokken? In hoeverre voel jij je verantwoordelijk?

En dan komen wij terug op de signalen die je opvangt en uitzendt.

Elk van jullie moet leren om gefocust informatie en signalen uit te zenden.

Als jij een signaal ontvangt van een bepaalde planeet of van een bepaalde sfeer, heeft dit consequenties voor jou. Jij ontvangt de signalen omdat een deel van jou ze herkent en een deel van jou absoluut bekend is met deze sfeer. 

Een soort oergeheugen komt vrij, maar tegelijkertijd ben jij er dan ook bij betrokken. Wat in die sfeer gebeurt, gebeurt ook in jullie sfeer op aarde en daar krijg jij verantwoordelijkheid voor. 

Ook zal het enorme gevolgen hebben op heel je orgaanstelsel. Er zullen vergiftigingen optreden die onverklaarbaar zijn maar die te maken hebben met de invloed van andere signalen. Deze signalen worden opgevangen door de tussenruimtes in het DNA en zodoende geregistreerd in je genen en in je subtiele energieën van je lichaam. 

Iedereen wordt subtieler. Iedereen wordt subtieler beïnvloed en iedereen beïnvloedt zelf subtieler. 

Zie het als een soort nieuwe virussen waar jullie tegen bestand moeten geraken. Onverklaarbare vermoeidheden, onverklaarbare concentratieproblemen, onverklaarbare slaaploosheid, spijsverteringsstoornissen en noem maar op, zijn allemaal het gevolg van die ruimtes die vrijkomen in het DNA.

Weet dus als je met gelijkgestemden samen bent, dat er meer kans is dat je DNA zich uitrekt. Als je dan ook nog gezamenlijk naar krachtplekken gaat, mag je niet verbaasd zijn dat je lichaam in de war raakt en ziek geraakt omdat ze zich aan moet passen. Wij zouden hier dágen over kunnen praten maar we laten het hier voorlopig bij. 

Hoe kun je geblokkeerde zones in je lichaam losmaken en hoe kun je vermijden dat stress bepaalde delen van je lichaam plots enorm gaat belasten? 

Je moet leren wat ontspanning is. Als jij toelaat dat jij een lange periode onder identiek dezelfde spanning staat, dan ontstaat er een kortsluiting. Leer regelmatig die knop om te draaien. Al is het maar een minuut, maar vermijd langdurig dezelfde stress. Het maakt niet uit waar de stress door veroorzaakt wordt. Elke vorm van spanning die lange tijd bestaat of in stand gehouden wordt, zal uiteindelijk lichamelijke klachten teweegbrengen. Door deze spanning regelmatig te onderbreken, al is het voor zeer korte tijd, vermijd je deze kortsluiting. Als jij onder langdurige spanning staat en niet ingrijpt, als er lichte signalen zijn, dan zul je moeten leren leven met zwaardere signalen die langer nodig hebben om weer in ontspanning te komen.

Elk van jullie die met technische apparaten omgaat, zal meteen ingrijpen als er een lampje gaat flikkeren. Bij jullie lichaam denken jullie: we kunnen nog wel verder. Dat is ook waar maar weet dat die spanning zich nestelt en het liefst in spieren. Hierdoor ontstaan er verkrampte situaties die dan weer een beeld en een spiegel zijn van jouw uiterlijke energetische spanning.

Leer ingrijpen bij de eerste lichte signalen. Zo vermijd je zeer veel spierproblemen. Ga zorgvuldiger om met je lichaam. Als je zorgvuldiger omgaat met je lichaam ga je als vanzelf zorgvuldiger om met de Aarde. Tweederde van jouw lichaam is verbonden met de Aarde.

Zorg voor je lichaam, dan zorg je voor de Aarde.

Zorg voor de Aarde, dan zorg je voor je lichaam.

Jullie beseffen te weinig hoelang jullie gebukt gaan onder stress. Velen weten niet meer wat het is om totaal te ontspannen. Dit heeft niets te maken met tijd. Word je bewust van jezelf en wat voor jou ontspanning is. Dit zal veel ontladingen van agressie en spanning voorkomen. Aanvaard niet, aanvaard nooit dat een situatie of een persoon jou langdurig onder spanning zet.

Dit moet jouw keuze zijn.

Kijk naar culturen waar mensen nog tijd hebben en veel ontspanning terwijl ze toch hard werken. Daar zul je veel minder stressgevoelige personen zien rondlopen. Dit is de keuze van deze mensen. Jullie zijn vrij om te kiezen. Maar weet dat alleen jij kiest voor spanning of ontspanning en dat je deze beslissing nooit bij een ander kunt leggen. 

Hoe kan ik mijn ziel meer laten integreren? 

Je kunt het best je ziel integreren door je menszijn te aanvaarden, jij als mens met jouw kwaliteiten als voertuig en instrument voor jouw ziel.

Onderzoek wie je bent en wat je kwaliteiten zijn en je ziel integreert door die kwaliteiten.

Hier hebben wij al veel over gezegd. Laat het belangrijk zijn dat jij je goed voelt als mens. Dit gaat voor en je ziel is aanwezig. Als jij je zwaar voelt en beperkt, zul jij jouw ziel niet ervaren terwijl hij er wel is.

In je goedvoelen straalt je ziel naar buiten en zul jij je ziel ervaren. Dus streef naar je goedvoelen -hoe je dat ook bereikt- en je ziel integreert.

En hoe meer jij je ziel ervaart, hoe eerder je hem herkent en meer en meer cellen en meer en meer patronen en gewoontes zullen zich zo afstemmen dat jij vaker en vaker jouw ziel ervaart. 

Hoe reageer ik het best op iemand die heel veel aanvoelt en volledig leeft volgens zijn gevoel maar elke spirituele band daarmee ontkent? 

Het beste wat je in dit geval kunt doen, is zijn spirituele band totaal ontkennen. Dan zal hij of zij meer en meer behoefte hebben om zijn spirituele zelf te laten zien.

Weet dat vele mensen hun spiritualiteit ontkennen en dit heeft te maken met hun kind-zijn. Heel vaak waren dit kinderen die zeer helder en gevoelig waren maar steeds bedrogen werden door de taal die ze hoorden. Zij hebben dus afgeleerd om daarnaar te luisteren. Want steeds bracht dit hun in problemen. Stel je voor dat je, laten we zeggen Russisch hoort als kind, maar dit steeds ervaart als berispingen en allerlei negativiteit dan zul jij later een trauma overhouden aan Russisch. Steeds zul jij vermijden om Russisch te horen.

Zo is het met vele mensen. Zeer gevoelige zielen die zich bedrogen voelen in de signalen van hun ziel zullen dus ontkennen dat zij een ziel hebben of op z'n minst dat zij contact hebben met hun ziel of een ziel.

Hoe meer jij gelooft in wat voor God dan ook, hoe dichter jij komt bij jouw ziel, want ook jouw ziel vraagt geloof. Jij moet geloven in jouw ziel en vertrouwen op de signalen van jouw ziel en dan zul jij meer en meer bevestigingen krijgen dat de signalen juist waren.

Maar eerst en vooral moet je een vertrouwensband opbouwen. Door dit te ontkennen, hoef jij niets te geloven en niets te vertrouwen.

Als je dus met mensen in aanraking komt die niets geloven of niets vertrouwen, sta hun dan toe om niets te geloven en niets te vertrouwen en dan zul je zien dat ze met de tijd nieuwsgierig worden naar jou, waar jouw vertrouwen en jouw geloof op gebaseerd is en het enige wat je dan kunt zeggen is: ik heb leren vertrouwen op mijn ziel en jouw ziel brengt jou in contact met een soort God. 

Maar ook als jij een band hebt met een soort God kun jij in contact komen met jouw ziel, want deze twee staan dichter bij elkaar dan jij als mens met een soort God. Elke God weerspiegelt jouw ziel. Elke God stimuleert jouw ziel om ruimer aanwezig te zijn, want een God is gewoon een ruimere vorm van licht en dit licht weerkaatst op je ziel, van je ziel naar je mens en van je mens naar je ziel en van je ziel naar een God. Dit is steeds de neerwaartse en opwaartse beweging.

Door in een God te geloven, verruim jij het bekken van jouw ziel om licht op te vangen en te ontvangen. Hoe meer jouw ziel in staat is om licht te ontvangen, hoe meer signalen die God kan doorsturen naar jouw ziel.

Weet lieve mensen, dat jullie allen gevraagd worden om als ziel mens - volledig mens - te zijn. Iedereen die om het even in strijd is met het feit dat hij een ziel heeft; sta deze mensen volledig toe om dit te denken en dit te geloven, want ook dat is geloven. 

hs.