Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 9 april 2014

Kuthumi: Je eigen heilige centrum. Geplaatst: 9 april 2014

Kuthumi: Je eigen heilige centrum.
Geplaatst: 9 april 2014

Goeiedag,

Ik kom jullie tegemoet met een boodschap omtrent jullie eigen heilige centrum. De plaats van waar alle energie wordt gegenereerd: het hart. Het is een indrukwekkende bron. Velen van jullie begrijpen dit niet goed. Je gaat dag in dag uit door met creëren in je hoofd, in een poging om je gedachten te rationaliseren en dus ook je acties. Actie volgt altijd op een idee.

Het is tijd dat je contact legt met je heilige centrum: je hart. Tijd om te kijken wat daar te vinden is, om eerlijk te zijn met jezelf. Het hartcentrum bevindt zich in het midden tussen je gevoelens, acties en je bewuste geest. Wanneer je je hartcentrum contempleert, moet je je conentreren om verouderde denk- en doepatronen. Evalueer of ze nog steeds relevant zijn voor je huidige gedachten en acties. Of behoren ze helemaal tot het verleden en heb je ontdekt dat je gegroeid, geëvolueerd bent?


Als je vaststelt dat dat voor jou inderdaad het geval is, kan ik je zeggen dat het tijd is om die verouderde patronen en alle daarmee verbonden acties los te laten. Laat ze varen, bevrijd u ervan. Verwijt jezelf daar ook niets meer voor, cultiveer er geen schuldgevoel, woede of pijn meer voor. De grootste liefdesdaad tegenover jezelf is om verouderd gedrag, verouderde acties, leed en wonden achter je te laten. Als je daarin slaagt, eer je jezelf via je hartcentrum.

Zelfs wanneer iemand anders ervoor kiest om je via gedachten, acties of daden aan te vallen, geef er dan geen energie meer aan. Laat die gedachten en acties bij hen liggen. Het gaat tenslotte over niet meer dan iemand anders' opinie. Het is belangrijk dat je dat onthoudt. Die 'stat of mind' is soms moeilijk te bereiken, vooral wanneer er ook emoties mee gepaard gaan. Maar ik zeg je dat die houding je een grote vrede en een intens Licht in je hart - en dus in je ziel - zal brengen.

Het is verrukkelijk om je wezen te genezen en je hartcentrum geregeld te zuiveren en te helen. Bovendien zal een dergelijke houding je trilling ook verfijnen, waardoor je sterker contact kunt leggen met onze energieën en alle Lichtwezens. Daarom noem ik je hart het heilige centrum. Het is het centrum van alle schepping, van liefde en verlichting. Wanneer je je bewust wordt van een puur centrum, is je hart vol van liefde, vergevensgezindheid en mededogen, dan word je Licht. Want Licht is Liefde.

Wanneer een ander een duistere weg kiest, of zijn of haar hartcentrum verbergt onder jaloezie, woede of angst, dan zeg ik je, omring deze persoon met liefde en neem vervolgens afstand - ga weg. Iedereen beschikt immers over vrije wil. Net zoals jij misschien kiest om je aan liefde en licht te wijden, zo kan iemand een andere weg kiezen, of is die persoon gewoonweg nog niet klaar om het Licht helemaal te omarmen. Ik vraag je om mededogen te tonen. Zend liefde naar die persoon, die tenslotte niet beter weet. Als dat wel het geval was, zouden deze zielen ook de schoonheid en de vrede kennen die met het Licht meekomen.

Op deze manier geef je liefde aan jezelf en de ander. Want jullie zijn één.

Mijn zegen in het Licht.

Meester Kuthumi

Via Henk Steur