Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 22 april 2014

Heavenletter #4897 Een Levenskunstenaar / 22 april 2014

Een Levenskunstenaar
Dinsdag 22 april 2014

God zei:
Niemand heeft graag ongelijk en niemand geeft graag toe dat hij ongelijk heeft. Vervang het woord ongelijk door vergissen. Vergissen is wat gemakkelijker te slikken. Je vergissen is deel van het leven en dus groei je. Op deze manier kun je blij zijn dat je een fout maakte, want door zulke fouten groei je. Vind je het leuk fouten te maken? Helemaal niet. En toch groei je en dus klim je een sport hoger op de ladder van het leven.

Er zal een tijd komen dat je je veel minder vergist en meer vanuit begrip komt.

Het is een vorm van grootheid toe te geven dat je iets leerde wat je moest leren. Deze vorm van grootheid wordt nederigheid genoemd. Ja, het leven maakt je nederig. Je merkte dat Ik zei maakt jou nederig, en niet vernedert jou. Als je je vernederd voelt, zelfs opgelaten, beschaamd, als je diepe spijt hebt en er emotioneel over bent, dan is het het ego dat maakt dat je bloost en dat jou vernedert, en onderhand weet je dat het tijd is over het ego heen te komen, het achter je te laten. Het is met jezelf dat je het verleden moet laten rusten. Je neemt actie, maar je valt jezelf er niet over aan. Jullie weten, lieverds, dat het ego theater maakt. Jullie maken niet langer theater. Verwijder je maliënkolder, je kogelvrije vest, het dragen van wapens. Trap niet langer op jezelf. Het is hetzelfde als wanneer je koffie gemorst hebt. Je veegt het eenvoudig op en bent er klaar mee.

Wees klaar met spijt. Niemand zei trouwens dat je volmaakt was. Je zei tegen jezelf dat je volmaakt moest zijn en je maakte er teveel drukte over. Een fout is een fout. Dat is niet onvergeeflijk. Je moet jezelf vergeven en het loslaten. Een fout maken vernedert jou niet. Wees blij dat je jouw fout ontdekte. Maak het niet erger. Juten kleding en as gingen lang geleden uit de mode.

Altijd in het leven moet je doorgaan. Je gaat door van laagtepunten en je gaat door van hoogtepunten. Je gaat door. Je geeft niemand inclusief jezelf een donderpreek. Wat? Word je verondersteld jezelf neer te halen omdat je iets geleerd hebt? Misschien diende dat je het niet begreep ook de andere persoon en toen was jouw dienst over. Dit is een dagelijkse gebeurtenis.

Denk niet zoveel, zeg Ik je. Denk minder, heb meer lief. Houd meer van jezelf. Feliciteer jezelf dat je leert. Klop jezelf op de schouder. Je hebt iets geleerd. Je bent een mens die leert. Leren is vooruitgang. En je maakt vorderingen. En soms maak je snelle vorderingen en soms ga je langzaam vooruit. Het punt is dat je vooruitgang boekt. Het leven op Aarde is geen wetenschap, geliefde. Het is een kunst en jij wordt een levenskunstenaar. Dit is geweldig.

Kunstenaars schilderen niet perfect de eerste keer en toch schilderen ze. Componisten componeren misschien niet perfect. Mensen leven in hun eigen ogen of in de ogen van anderen misschien niet perfect. En degenen die over zichzelf en anderen oordelen, oordelen ook niet perfect. Je zoekt naar een misdaad waar er geen is. Eerder een misdrijf.

In de wereld verandert alles. De regels veranderen. Je moet geen perfectie van jezelf of iemand anders verwachten. In de wereld is wat vandaag perfectie is morgen al geen perfectie. Toch is vanuit Mijn gezichtspunt tegelijkertijd alles perfect. Alles is perfect zoals het is. Zelfs vergissingen zijn perfect op hun tijd. Zelfs het ongewilde is perfect ongewild.

Wees goed voor jezelf. Wees goed voor anderen. Wees vergevingsgezind. Een gevallen steek bij het breien is een gevallen steek. Het is geen misdaad. Zelfs als je een misdaad pleegt, dan zie je dat als noodzakelijk en daarom niet als een misdaad. Later als je spijt hebt, heb dan spijt, en ga dan verder.

Je leert het verleden los te laten en verder te gaan.

Vertaald: Luus

http://heavenletters.org/