Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 20 maart 2014

OTH: Denken en voelen. Geplaatst 20 maart 2014

OTH: Denken en voelen.
Ellen Rauh
Geplaatst 20 maart 2014

Een gevoel kan alleen maar juist en volledig doorvoeld worden als je denken rustig is. Een gevoel dat volledig doorleefd wordt, brengt van de andere kant rust in het denken. Denken en voelen gaan altijd samen.

De meeste gevoelens worden niet volledig doorleefd omdat ons denken dit blokkeert. Ons denken wordt alleen maar vrij en rustig als wij alles volledig durven voelen. Hoe verder wij raken in het volledig voelen, hoe ruimer ons denken wordt, hoe meer ruimte wij krijgen voor ons denken.

Een belemmerende beperkende gedachte verstikt ons gevoel en omdat ons gevoel verstikt wordt, blijven belemmerende beperkende gedachten bestaan.

Vele mensen voeden zich met kennis, met kennis en nog eens met kennis, zonder dat ze die kennis doorleven. Als bepaalde kennis opgebouwd wordt en je voelen belemmert, verstik je je denken, hoe ruim de inzichten ook lijken. Voed je niet aan de lopende band met kennis. Heel veel kennis is ballast en beperkt je in het je vrij voelen en in het je licht voelen. De bedoeling is dat je je licht en vrij voelt met weten, niet met kennis. Kennis moet altijd gevolgd worden door ervaringen waar je die kennis bij kunt gebruiken. Door die ervaringen integreer je de kennis, de kennis wordt een deel van jou. Jouw voelen wordt gevoed door die kennis.

Er is een verschil tussen voelen en emoties. Emoties zijn de taal van je voelen.

Lachen dat voortkomt uit innerlijke vrolijkheid, is een ander lachen dan een oppervlakkige lach. Een oppervlakkige lach is een lichte emotie. Een glimlach die vanuit een diep goed voelen voortkomt is een uiting van een diep gevoel. Verdriet dat diep ervaren wordt, zuivert een diep gevoel. Wees niet bang voor verdriet. Houd verdriet niet oppervlakkig. Als je verdriet oppervlakkig houdt, komt dit door een beperkende gedachte van angst. Als je verdriet volledig toelaat - volledig - zal dit verdriet geheeld worden.

Hoe dieper je je verdriet ervaart hoe dieper de heling tot gevolg hiervan zal zijn. Uiteindelijk geeft dit een gevoel van ruimer zijn, gelukkiger zijn, meer één zijn.

Waarom zijn jullie zo bang voor verdriet?

Verdriet is een heel oprecht intens gevoel wat je in contact kan brengen met wie je echt bent. Gebruik je verdriet om diep bij jezelf te komen. Soms heeft verdriet geen directe reden, laat ook dit verdriet stromen. Wees dit verdriet. Doordat je dit verdriet volledig doorleeft, zul je bij een onderliggend rustgevoel uitkomen.

Iedereen kent momenten van gewoon vrolijk zijn, gewoon gelukkig zijn zonder speciale reden. Leer ook verdrietig zijn zonder speciale reden. Weet dat hier altijd een diep helingsproces op volgt. Het denken zoekt een reden, het denken zorgt voor de beperking. Laten we dit gewoon gebeuren dan komt er vrijheid in het denken.

Probeer steeds te observeren hoe je denkt en hoe je voelt. Als je voelt, zoek dan naar de beperkende gedachte die bij dit gevoel hoort. Voel wat je voelt, laat dit totaal toe en de beperkende gedachte wordt geheeld. Beperkend denken wordt niet geheeld door te denken. Beperkend denken wordt geheeld door te voelen. Hoe vrijer je wordt in je voelen, hoe vrijer je wordt in je denken. Het gevolg is dat je minder te beïnvloeden bent door gevoelens van anderen en door beperkende gedachten van anderen.

Schep ruimte in je leven voor je denken en voelen. Hoe ruimer je je voelt, hoe ruimer je bent, hoe meer vrijheid je hebt om jezelf te zijn. In tijden van chaos, in tijden van angst zal het je helpen om één te blijven in voelen en denken. Hoe meer ruimte je voor jezelf ontwikkeld hebt om te zijn wie je bent, hoe waardevoller je bent in een omgeving van angst en chaos. Doordat jij rustig jezelf bent, voed jij je omgeving niet met nog meer onverwerkte angst en chaos. Probeer je hierin te trainen voor de tijden die komen. Je zult jezelf vrij en ruim blijven voelen en de mensen die in chaos leven ruimte en rust brengen.

Voel jullie gedragen. Voel dat er van jullie - elk individueel - gehouden wordt, door een macht, een kracht die jullie niet kunnen inschatten. Moesten jullie deze kracht en deze macht kunnen inschatten, zou je geen angst meer hebben. Maar de angst die nog aanwezig is, wordt gevoed door omstandigheden om jullie heen, enkel alleen om die angst te helen. Doorleef je angst, doorleef je twijfel en wordt ruimer. Hoe ruimer je wordt, hoe meer je zult beseffen wat onze liefde voor jullie inhoudt. Onze liefde voor jullie, voor de aarde en voor het totale zijn.

Vele stralen, vele energieën zijn aan het veranderen. Maak je ruim, zodat je de juiste betekenis kunt zien en ervaren van deze veranderingen, veranderingen die noodzakelijk zijn voor de evolutie van de aarde.

Liefde voor de aarde, liefde voor jezelf, liefde voor de mensen, liefde voor het geheel, is de sleutel tot alles.

Word ruimer zodat je meer liefde kunt ervaren en geven.

Probeer zo veel mogelijk uit vrije wil in contact te komen met mensen bij wie je totaal jezelf kunt zijn. Dit schept ruimte om te ervaren wie je zelf bent.

De contacten die komen, zullen meer en meer gebaseerd zijn op dit gevoel. Er zal een herwaardering komen van mensen om je heen. Mensen die minder belangrijk leken zullen belangrijker worden. Mensen die belangrijk leken zullen minder belangrijk worden, als je je laat leiden door het feit bij wie jij zoveel mogelijk jezelf kunt zijn. Sta hiervoor open en geloof in wonderen. Het is alleen al door regelmatig met zulke mensen om te gaan dat jij ruimer wordt en went aan het feit hoe dat voelt om ruim jezelf te zijn. Beperkende gedachten zul je hierdoor beter kunnen verdragen, beperkte sferen ook. Wie zichzelf uit vrije wil teveel beperkt, verliest ruimte, het leven wordt zwaarder dan het had moeten zijn. Ook dit komt voort uit een beperkende gedachte. Ruim dit op.

Doorleef en doorvoel je gevoelens die hiermee te maken hebben, daardoor ontstaat ruimte.

Voel de grote liefde van Oth, de Zijnen en Pieter.

 hs.