Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 8 maart 2014

Kom op voor jezelf, en verschuif je leven in 2014 door Selacia / 8 maart 2014

Kom op voor jezelf, en verschuif je leven in 2014
door Selacia / 8 maart 2014

Wanneer een vriend wat steun wil, of gewoon een duwtje voor zijn zelfvertrouwen, zal je daar waarschijnlijk op reageren, en doen wat je kan. Mededogen en ondersteuning voor anderen is tenslotte verweven met je natuur. Het is gecodeerd in je DNA om zorg te dragen voor anderen en te helpen wanneer een geliefde zich down voelt of jouw bemoediging nodig heeft.

Erken jezelf omdat je reageert en die rots van ondersteuning bent. Wanneer je anderen helpt, zelfs op eenvoudige wijze, til je je eigen energie hoger en versnel je je spirituele vooruitgang.

De vraag van maart 2014

De vraag van deze maand is: 'Ben je in staat om net zoveel op te komen voor jezelf als je dat doet voor anderen?'

Wanneer je de laatste tijd niet meer stilgestaan hebt bij deze vraag, is maart hiervoor een excellente tijd. De energieën van deze maand zullen een herziening van zelfwaardering en zelf-liefde katalyseren, en je misschien doen nadenken over hoe waarachtig je bent met jezelf.

Het vraagt grote moed om waarachtig te zijn met jezelf, onafgezien van hoe de wereld daarop reageert. Dit soort moed ontwikkelen vraagt een lang proces. Sommige dagen zullen makkelijker zijn dan andere.

De karaktersterkte die je opbouwt is geworteld in zelf-liefde, in voor jezelf opkomen, ook al lijkt er niemand je te zien of je talenten te erkennen. Het betekent dat je rechtstaat en jezelf die erkenning en ondersteuning geeft die je nodig hebt. Het vereist ook dat je stopt je zoveel zorgen te maken over wat anderen denken, stop met het pleasen van anderen, en stop met je zorgen te maken over of je wel genoeg hebt gedaan om anderen te helpen.

Wanneer je voldoende zelf-liefde bezit, zal het helpen van anderen meer deel gaan uitmaken van je actieve expressie, niet minder. Je zal geen meetstok nodig hebben. Je zal gewoonweg geven, op gepaste manier, omdat het het juiste is om doen.

Je eigen macht toe-eigenen

Je kan niet staan in je grootsheid en in je ware kracht om te creëren, wanneer je alle macht hebt afgegeven aan anderen. Je moet je eigen macht toe-eigenen en ze gaan leven. Je moet de kracht hebben om dit in alle soorten situaties te doen – ook op moeilijke momenten, wanneer je schijnbaar in het duister aan het wachten bent tot de zon tevoorschijn komt. Dit is wat meesterschap is voor jou, de goddelijke veranderingsmaker.

2014: Jaar van focussen op relaties en waarden

In dit Jaar van het Paard zal er een grote nadruk liggen op relaties en waarden. Jij, en iedereen die je ontmoet, zal deze dingen her-evalueren. In je eigen leven zal je veel kansen hebben om te reflecteren over hoe jij in relatie staat tot anderen en jezelf, en om de notie te exploreren van wat en wie jij waardeert.

De 'wie' begint bij jou natuurlijk. Je moet jezelf waarderen en jezelf respecteren vooraleer je je waarlijk naar waarde geschat en gerespecteerd voelt in je leven.

Energie is energie, je moet de energie die je wenst te ontvangen in jou hebben!

Het Zelf en Anderen

Zelf-waardering is ook essentieel voor succesvolle interacties met anderen. Wanneer je twijfelt over je eigen waarde en je macht weggeeft, hoe kan je dan de waarde van anderen zien, en er gepast op reageren?

Als je vrienden hebt die zich in deze situatie bevinden, heb je hen ongetwijfeld de geschenken van anderen horen afwijzen – misschien toen ze kritiek hadden op de bijdrage die gevraagd werd als energie-uitwisseling.

In andere gevallen kan je mensen de waarde van anderen hebben zien erkennen, maar niet die van zichzelf. Beide reacties komen voort uit gebrek aan bewustzijn.

Gebruik maken van de vuur-energie van 2014

Denk eraan dat de vuur-energie van 2014 je voortdurend zal aanzetten tot het ondernemen van actie bij die dingen die uit balans zijn of die gewoon een duwtje nodig hebben. Je zal je vuur-energie intelligent willen gebruiken. Dat betekent constructieve acties ondernemen die je beweging voorwaarts zullen ondersteunen en je helpen de macht terug te nemen die je onwetend hebt weggegeven.

Gebruik de wedergeboorte-energie van dit vuur om je jouw ware macht opnieuw te helpen ontdekken. Gebruik ze om je stem opnieuw op te eisen. Gebruik ze om naar zelf-liefde te gaan, die nodig is om op een splinternieuwe manier op te komen voor jezelf!

Selacia
www.Selacia.com

vert. Fran Tielemans
http://www.maitreya.be/