Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 5 maart 2014

Houd Genoeg van Jezelf om Met Creatie te Spelen 4 Maart 2014 / Brenda Hoffman

Houd Genoeg van Jezelf om Met Creatie te Spelen
4 Maart 2014 / Brenda Hoffman

Dierbaren,
Misschien hoop je op een bepaald iets of iemand. Je hebt jouw intentie aan jezelf en anderen verklaard - en geaccepteerd dat je het recht hebt te creëren wat je maar wilt. Echter, niets veranderd of gebeurd er. Waarom ben jij de enige die niet schijnt te weten hoe te creëren? Wat is het dat je mist? Wat houdt jou terug of onder de duim?

Niets anders dan jouw angsten. Die verklaring maakt velen van jullie behoorlijk kwaad want jullie zijn schijnbaar eonen lang aan het opruimen geweest. Iets dergelijks is niet het geval, maar wij gaan een stukje terug.

Diep binnenin jullie wezen, hebben jullie het geloof dat als je ontvangt wat je werkelijk wilt er niets zal zijn om voor te werken. En "voor te werken" is de correcte zinsnede want jullie gaan door te denken over het creëren als zijnde werk in plaats van spel.

Toen je een kind was besloot je toen niet om een brandweerman op de ene dag te zijn en een ballerina de volgende - en was daar ook niet een cowboy ergens? Je maakte je er niet druk over of je het verdiende om te hebben wat je wilde. Noch maakte jij je zorgen over het niet hebben van de juiste vaardigheden of te wonen in het juiste deel van de wereld. Je wenste het slechts en creëerde die droom zeer vaak vanuit afgedankte kleding of gewoon met je verbeelding. 
Alles was spel en alles werd uitgewist op het moment dat je een nieuwe droom of gedachte had.

Iets dergelijks is nu waar hoewel de meesten doorgaan creatie als werk te benaderen. "Ik wil een kunstenaar zijn, maar ik heb geen kunstopleiding gehad. Ik heb meer geld nodig, maar ik heb geen manier om het te verwerven. Ik droom ervan om een nieuw type van auto te ontwerpen, maar ik ben slechts een huisvrouw." En ga zo maar verder.

Er drijven geen sprookjesverhalen van mogelijkheden in je hoofd rond. Je hebt geen geloof van ooit te creëren wat je werkelijk wilt. En zo gaat het dag na dag, intentie na intentie zonder veel te laten zien. Je zou een paar dollars kunnen winnen, een auto ingenieur ontmoeten of een gelijkaardige verbinding klaarspelen welke laat zien wat je nog moet creëren - maar niet de creatie zelf.

Je geloofd dat je kleine artikelen of verbindingen kunt creëren, maar niet wat je werkelijk wilt.
Je benaderd creatie met logica - creatie is niet noodzakelijkerwijs logisch. Natuurlijk, daar is een rijmpje, zo je wilt, voor alle creatie. De energieën stromen samen en dan het artikel of de persoon wordt een deel van jouw "echte" wereld. Maar creatie is meer poëtisch dan logisch. Je kunt creatie niet in het bestaan dwingen - door ervan te houden breng je het in het bestaan.

Hoe houd je van iets en breng je het in het bestaan? Door genoeg van jezelf te houden om het in jouw bestaan toe te staan. Want als je niet accepteert dat je de macht hebt om te creëren wat je wilt - houd genoeg van jezelf om te WETEN dat je een machtige schepper van de Universums bent - zal geen enkele hoeveelheid aan werk het voor jou creëren.

Voorafgaand aan deze Nieuwe Aarde, creëerden velen welzeker op z'n minst een deel van wat zij wensten via een grote hoeveelheid aan concentratie en hard werken. Zij mediteerden, deelden hun wensen met anderen, goeroes zwaaiden met hun toverstokjes over hen heen en deden andere activiteiten die op zoveel manieren verklaarden dat zij niet geloofden dat zij de macht hadden om voor zichzelf te creëren.

Toen je een kind was, had je toen iets nodig om te bevestigen dat je een ballerina was? Of nam je gewoon aan dat je kon zijn wat je wilde? En trok je geen pluizige rok aan en dreef rond door de buurt WETENDE dat je een ballerina was? Je had niemand nodig om te bevestigen dat je een ballerina was, je vertelde het hen en zij accepteerden dat iets dergelijks waar was. In die zin, jouw kleine vrienden deden dat.

Jouw ouders grijnsden en lachten wetende dat je aan het spelen was. Net zoals zij lachten toen je tegen je "denkbeeldige" vriendjes sprak of toen je iets wist dat je mogelijkerwijs niet kon weten, want jij was een kind met kinderlijke vaardigheden en gedachten. En aldus is het dat je een volwassene werd die hetzelfde met jouw kinderen doet. Hen vertellend en zien latend dat creëren niet mogelijk is in speeltijd - alleen met een grote hoeveelheid aan werk.

Werktijd is voorbij. Verwacht te zijn wat het ook is dat je wilt, wanneer je het wilt. Verwacht dat het gemakkelijk is. Verwacht dat je verdient wat het ook is waarover je droomt. Want jullie zijn de streep van het dromen om slechts te dromen gepasseerd. De dromen en de hoop die jullie nu hebben maken deel van jullie rol uit. Een zeer belangrijk deel. Dus is het tijd om werk terzijde te zetten dat geassocieerd wordt met dromen en om deze dromen toe te staan naar jullie toe te stromen op onverwachte en liefdevolle manieren.

Jouw dromen zijn een belangrijk en geldig onderdeel van jouw rol. Je bent op het podium en het licht schijnt op jou. Er is niet langer een noodzaak meer om jouw rol te verbergen of te vrezen. Als jij deze boodschap leest, dan ben je van de Nieuwe Aarde en moet jij je rol opeisen.
Misschien denk je dat velen hopen op geld, een nieuwe liefde of een nieuwe baan. Iets dergelijks is waar. Maar dan, iedere droom is op maat gemaakt voor wie je bent, niet voor wie je was. Houd genoeg van jezelf om met creatie te spelen. Sta jezelf de vreugde van creatie toe.

Verwacht niet dat anderen meer over jouw rol weten, over jouw dromen of hoe hen te creëren dan jij dat doet. Jij bent een volledig pakket. Jij hebt de dromen - en de bekwaamheid om deze dromen te creëren.

Misschien maak jij je bezorgd dat je niet de juiste dromen droomt en dat dat het waarom is dat je niet kunt creëren wat je wilt. Onzin. Op dit punt in jouw Nieuwe Aarde overgang, droom jij de dromen die je moet dromen om jouw rol te vervullen. Sta dat toe te zijn. En verwacht dan dat je een artiest, uitvinder of wat het ook is dat je wenst kunt zijn. Want jouw segmenten en jouw wezen zouden deze dromen niet dromen als zij niet mogelijk of belangrijk zouden zijn.
Sta jezelf toe om met creatie te spelen en het zal gebeuren. Ga door te werken aan creatie en je zult blijven waar je bent.

Zo zij het. Amen.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2009-2013, Brenda Hoffman. All rights reserved. http://www.LifeTapestryCreations.com. Feel free to share this content with others, post on your blog, add to your newsletter, etc. But please keep this article’s integrity by including the author: Brenda Hoffman & source website link:http://www.LifeTapestryCreations.com