Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 6 maart 2014

Heavenletter #4850 Waar Zullen Jouw Gedachten Je Heen Brengen? / 6 maart 2014

Waar Zullen Jouw Gedachten Je Heen Brengen?

Donderdag 6 maart 2014 


God zei: 

Kijk uit naar harmonie en zeg er Ja tegen. Wanneer je merkt dat je in een richting getrokken wordt, geef daar een draai aan. Totdat je dat doet, weet je niet tot welke hoogten een richting jou kan meenemen.

Het kan zijn dat je niet weet hoe of waarom een bepaalde richting bij jou voorkomt, maar toch, ga je gang en volg deze. Niet analyseren. Alles wat je moet weten is dat je de gedachte hebt dat je ergens heen moet gaan. Het zou kunnen zijn je opeens een gedachte heb over iemand van lang geleden. Welnu, neem contact op met die persoon. Je hoeft niet te weten waarom.

Zo veel van Mijn kinderen blijven zoeken naar tekenen van Mij, terwijl de tekenen links en rechts vlak voor hen worden gegooid. Ik wijs jou of iemand anders niet in een bepaalde richting om je leven lang op zoek te zijn naar tekenen, toch, als je merkt dat je op een bepaalde manier ergens heen getrokken wordt, natuurlijk, kijk waar het je mee heen neemt.

Misschien heb je een ongebruikelijke gedachte om gitaar te gaan spelen. Misschien heb jij een beetje getokkeld, of misschien heb je dat nooit gedaan. Het maakt niet uit. Dit betekent niet dat je naar de winkel moet rennen en een gitaar kopen en plotseling een solo gitarist moet worden. Wat het betekent is om misschien gitaren op te zoeken op het internet of stoppen bij een muziekwinkel en te zien waar jij van daar af heen gaat. Het punt is dat je niet onmiddellijk reageert met: "Nee," en de gedachte wegdrukt.

Misschien brengt het idee jou ver of misschien brengt het je nergens heen. Het punt is echter, dat je van tevoren nooit weet waar een gedachte je mee heen zal nemen, of welke gedachte zal leiden tot een andere of als een gedachte je misschien zou kunnen leiden naar iets totaal onverwachts, ergens waar je nooit aan gedacht zou hebben, en tot jouw genoegen. Wees open. Sta open genoeg om de deur open te doen.

Het is duidelijk dat je jezelf niet voor alles kunt inzetten.

Een suggestie kan jou misschien bereiken van buitenaf. Laten we zeggen dat je niet zo’n feestganger bent, en toch, wanneer een vriend jou uitnodigt voor zijn feest, en je voelt een hint om te gaan, welnu, 
ga dan. Jij kunt altijd weggaan, of misschien ontmoet jij de ware liefde van je leven, of ontmoet jij een filmproducent die jou een rol wil laten spelen in zijn volgende film, of een gewoon persoon die je leidt naar een gebied van het leven waar je al lang naar toe wilde, of niets gedenkwaardigs gebeurt, behalve dat je naar het feest ging.

Een van jouw zorgen omtrent het leven is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Dit is zo. En dit is waarom het leven voor jou ook een verrassende vreugde kan zijn. Laten we zeggen dat je op de een of andere manier het gevoel hebt dat je een andere weg naar huis wilt nemen. Je hoeft een situatie als deze niet af te wegen. De gedachte komt bij je op, dus loop via een andere weg naar huis. Dat is alles wat je moet weten. Het is mogelijk dat er iets onverwachts en heerlijks is op weg naar huis. Misschien kom je langs een boekhandel en ziet dat juist het boek dat jij altijd al wilde in de etalage ligt, of jij loopt tegen een oude vriend aan, of misschien gebeurt er helemaal niets, behalve dat je een andere manier naar huis liep.

Routine heeft een plaats in het leven, nochtans niet altijd. Ongeacht wat jouw positie in het leven is, je bent een avonturier. Zelfs als je een kluizenaar bent, ben je een avonturier. Jouw leven is het avontuur waar jij op bent. Het lijkt misschien niet als een avontuur voor iemand anders, en toch, het is jouw avontuur. Deze wereld is gevuld met vele dingen, dat wat groot genoemd is en dat wat klein genoemd is. Je hoeft niet naar een ander land te gaan om je avontuur te kunnen beleven.

Er zijn mensen die van heinde naar ver reizen, en er zijn mensen die beperkt zijn tot hun bed. Je avontuur is meer dan je positie in de wereld. Je denkgeest en hart reizen. Avontuur is iets dat je binnenin je beleeft. Vermoedelijk kan iemand de hele wereld over reizen en niet zo veel van een gevoel van avontuur hebben als iemand die misschien in een vertrouwde straat loopt. Alles in het leven is inwendig, geliefden, weten jullie wat Ik bedoel?

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org/