Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 15 februari 2014

Oth: Het loslaten van ballast. Geplaatst 15 februari 2014

Oth: Het loslaten van ballast.
Geplaatst 15 februari 2014

Is het loslaten van ballast een levensdoel op zich?

Nee. Want er zit een zware lading op.

Zolang jullie het moeilijk vinden om ballast los te laten, zal ballast loslaten altijd met strijd gepaard gaan.

Kijk naar de ballonvaarder die ballast loslaat om gemakkelijker te kunnen vliegen. Deze persoon heeft daar geen moeite mee. Maar als jullie ballast loslaten – wat jullie daarmee bedoelen – dan gaat het om zware energieën, energieën die je denken beperken, energieën die je gevoelsleven beperken, energieën die jullie belemmeren om een vrij mens te zijn. Waarom zou het toch zo lastig zijn om je daarvan te bevrijden?

Het is geen doel maar het is een genade. Het is een gift om ballast op te mogen ruimen. Laat het dus geen zwaar doel zijn maar laat het een vrijheid zijn van zijn om ballast, die jijniet meer nodig hebt of niet meer nodig denkt te hebben, op te ruimen.

Moesten jullie jullie ballast naar een kringloopwinkel kunnen brengen en het laten gaan naar mensen die het nog kunnen gebruiken, zou je het veel gemakkelijker vinden.

Indien je het moeilijk hebt om ballast op te ruimen, geef het weg. Er zijn altijd mensen die het kunnen gebruiken. Ga hier vrijer en luchtiger mee om en maak het niet zo zwaar.