Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 13 februari 2014

Heavenletter #4829 Ideeën versus Energie /13 februari 2014

Ideeën versus Energie
Donderdag 13 februari 2014

God zei:

Waarom niet gelukkig zijn? Als je er de voorkeur aan geeft gelukkig te zijn in plaats van ongelukkig, wat laat je jou dan van gelukkig zijn afhouden? In tegenstelling tot wat je misschien gedacht hebt, is het niet wat jou van buitenaf gebeurt dat jou weerhoudt. Integendeel, jouw geluk en ongeluk hangen af van een beoordeling die je zet op wat er buiten jou lijkt te gebeuren. Je beoordeelt wat buiten gebeurt en overeenkomstig jouw beoordeling besluit jij dat je gelukkig of ongelukkig bent of boos of tevreden enzovoort.

Natuurlijk speelt de energie die naar jou toe lijkt te komen een rol. Ze maakt je boos of ze doet je plezier. Jij denkt echter dat wat er gebeurt een oorzaak is. Toch moet je zien dat jij, dezelfde jij, goede energie voelt als iemand jou eten brengt. Als iemand jouw eten weg zou nemen terwijl je nog honger had, dan zou jouw energie weglopen. Te vaak zie jij energie die naar jou toekomt als de oorzaak. Geliefden, We praten over jullie energie, jullie reactieve energie die bij je komt.

Dus ja, er zijn ideeën en er is energie. We zouden kunnen zeggen dat heet en koud ideeën zijn, maar in de arctische gebieden zou je bibberen en in de tropen zou je transpireren. Niemand zou zeggen dat er geen verschil tussen heet en koud is. Heet en koud, broeien en vriezen mogen dan concepten zijn en ja, in de wereld hebben deze concepten hun fysieke tegenhangers in wat realiteit genoemd wordt.

Toch zijn er concepten die iedereen begrijpt en niet iedereen echt begrijpt. De dood wordt als een realiteit beschouwd. Wat betreft het lichaam is de dood beslist een realiteit. Toch is het concept van dood onmiskenbaar onwaar als het aankomt op de essentie van jou die nooit of te nimmer kan sterven. Zielen sterven niet. Zielen worden niet verwijderd. Daarom is er geen dood.

Wat je ziet is misschien niet wat het is.

De een houdt van een film waar een ander uitloopt. Is de film goed of niet? Hij is zoals jij hem waarneemt.

Op dezelfde manier zijn er velen die naar de wereld kijken als verwoestend. Sommigen verwijten bij voorbeeld misschien regeringen hun geweld en de demonstranten gebruiken precies dezelfde energie waartegen zij protesteren omdat de regering die tentoonspreidt. Als je onderdrukking wilt versterken, blijf dan denken over actuele negatieve gebeurtenissen, want zo handhaaf je ze. Kijk dichter bij huis, geliefden. Onderdruk jezelf niet met je ideeën.

En er zijn diegenen die onverminderd de schoonheid van de wereld zien en dus breiden zij de schoonheid uit. Het kunnen artiesten of componisten zijn, of het kunnen wat gewone mensen genoemd wordt zijn.

In grote lijnen voelen Mijn kinderen zich de ene keer op een manier en een andere keer op een andere keer. Hoogstwaarschijnlijk val je onder deze categorie.

Aangezien dit allemaal ideeën zijn, kunnen ideeën veranderen en jij kunt jouw ideeën veranderen. Realistisch kun je dat. Je kunt steunen wat je wilt steunen. Vaak, geliefden, verkondig je wat je verkondigt. Voor of tegen, je zegt: “Kijk!”. Je vestigt jouw aandacht en de aandacht van anderen op waar jouw aandacht is. “Kijk”, zeg je, “het is Superman”, en iedereen kijkt op naar Superman.

En als je zegt: “Kijk naar deze catastrofe”, dan kijkt iedereen naar waar jij op wijst. Denk na over waar je op wijst. Jij bent verantwoordelijk voor jouw gedachten en je bent verantwoordelijk voor de boodschappen die je stuurt. Er zijn zware gedachten en er zijn gedachten die licht zijn en ook verlicht. Kies je gedachten. Je hebt iets te zeggen over hetgeen waarmee je je geest vult en wat je met anderen deelt. De wereld waarin je woont is zoals je hem ziet.

De wereld is misschien moeilijk. Jij hoeft jezelf echter niet gevangen te zetten in jouw concept van de wereld. Jouw geest is vrij wat voor reglementen er ook mogen zijn. Jij hoeft het bewustzijn van de wereld niet aan te nemen. Je kunt hoger stijgen. Je kunt de wereld tillen naar de hoogte waar jij bent. Je kunt ook de wereld neerhalen in jouw gedachten en je kunt ook de gedachten van anderen neerhalen. Je hebt een keuze, geliefden. Waar ga je op wijzen? Welke ideeën en toon bevorder je in de wereld? Welke vertroosting wil je aan de wereld geven die hongert naar verlichting?

Vertaald Luus

http://heavenletters.org/