Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 10 februari 2014

Heavenletter #4826 De Hele Waarheid omtrent Liefde / 10 februari 2014

De Hele Waarheid omtrent Liefde
Maandag 10 februari 2014

God zei:

Wat waar is, is wat er in je hart is. En wat er in je hart is, is mooi. Dit is de Waarheid. Alles wat niet mooi is, is niet waar. Alles wat niet mooi is, is rond dansende angst, die op de loer ligt. De hele wereld heeft iets van angst gemaakt, en toch is angst een illusie, maar toch, zelfs als dat zo is, kan illusie zwaar wegen. In feite is dit wat de illusie van angst doet, zwaar wegen en trekt je naar beneden. Zelfs hoop is niet groot genoeg om de Werkelijkheid te zijn en de angst te herroepen, maar toch is hoop dichter bij de Waarheid.

Angst vindt bezwaren. Angst doet alles, wat zij eventueel kan bedenken, om bezwaar te maken tegen alles wat mooi is en waar.

Angst geeft ongevraagd herinneringen op een niveau van bestaan die herinneren niet kan verdragen. Jij ziet wellicht een mooie roos in bloei of een gladiool, en je bent ondergedompeld in haar perfectie, en dan fluistert de angst: "Morgen zal wat je ziet als schoonheid niet meer mooi zijn, want morgen zal zij vervagen en gewoon slechts een of andere bloem zijn, die wegspoelt in de rivier." Angst houdt ervan om je in een sfeer van eindigheid te brengen.

Angst zorgt ervoor dat je de weg van de tijd ziet. Er is gezegd dat God geeft met de ene hand en God terug neemt met de andere hand, maar toch, ah, Ik ben het niet Die dit doet. Het is het concept van tijd dat geeft met de ene hand en terug neemt met de andere.

Angst zegt: "Alles verandert ." De Waarheid zegt dat de Waarheid blijvend is. Oppervlakkig gezien is niets blijvend, met inbegrip van jouw fysieke leven. En zo kan het zijn dat je bang bent voor het leven en bang bent om lief te hebben omdat op de een of andere manier, jij tot de overtuiging bent gekomen dat de liefde niet blijvend is. Het kan zelfs zijn dat je een geschiedenis van kortstondige liefdes hebt.

Geliefden, hoe zou het zijn als liefde blijvend is? Hoe zou het zijn als jij zelf een uiting van langdurige liefde bent? Hoe zou het zijn als je in waarheid niet kunt zeggen: "Floep, liefde vloog het raam uit." Geef toe, liefde is groter dan voorbijgaande liefde, groter dan terugkerende liefde, want liefde is een constante factor, ongeacht wat de wereld ervan maakt. Liefde is waar. Ware Liefde bestaat. Ik besta. En jij bestaat en liefde houdt nooit op.

Hoe zou het zijn als er slechts Grote Liefde is? Wat als er geen verspilde liefde is? Hoe zou het zijn als je werkelijk liefde bent? Jullie, geliefden, die de energie van liefde zijn, zijn totale liefde. Liefde kan in vele gedaanten voorkomen, maar geen liefde gaat ooit verloren. Liefde is niet echt een vorm-veranderaar. Ongeacht hoe het ook mag lijken, de liefde zit achter dit alles, alle liefde in de wereld. Er is geen grassprietje dat geen liefde is.

Angst heeft de mythe vlak voor je neergezet, en jij hebt jouw geloof in de liefde verloren. Angst heeft een aantal gruwelijke foto's van liefde gemaakt, en het kan misschien zijn dat jij met hen bezig bent. Liefde is moeiteloos. Natuurlijk is zij dat omdat Liefde de hele verzameling van dingen is, die jij bent.

Er is gezegd dat wanneer je dit aardse bestaan verlaat, dat je zult worden herenigt met jouw dierbaren. Dit is zo, maar het is niet de Hele Waarheid. Je zult herenigt worden met de volle bloei van de liefde die nu beeft in je hart. Angst verdwijnt en de Waarheid is gekend, en de Waarheid waar Wij op blijven terugkomen is, dat je liefde bent, niet een beetje liefde, niet liefde die er soms is, maar Liefde, Liefde rechtop staand, Eeuwige Liefde, Uitgestrekte Liefde, Hartelijke Liefde, Liefde Gewoon Liefde die geen kwartje vasthoudt en om niets vraagt. Liefde is een bloesem die niet kan vervagen, kan niet vervagen al zou het geprobeerd worden. Niet-liefde is illusie en angst is een illusie. Angst voor de liefde houdt geen stand. Zij maakt geen schijn van kans.

Maar de liefde, ah, liefde, weerstaat illusie. Liefde is bestand tegen de tijd. In de Eeuwigheid, is liefde en alles wat geen liefde is, is niet. Je gelooft toch niet gedurende een minuut, of wel, dat angst zelfs de kleinste plek in de Eeuwigheid heeft? In de Eeuwigheid is er zelfs niet eens geloven. Er is Weten. Jij woont in de Eeuwigheid en in een rustige plek van jezelf, weet je dit allemaal nu. Op dit moment van de Eeuwigheid, is je hart stijgende en jij knikt Ja.

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org/