Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 21 januari 2014

Waar moderne wetenschap oude wijsheid ontmoet Nieuwsbrief januari 2014 Alberto Villoldo

Waar moderne wetenschap oude wijsheid ontmoet
Nieuwsbrief januari 2014  Alberto Villoldo
Moedig dromen.

Hoe Sjamanen de wereld in bestaan dromen.

We zijn wat we denken.
Alles wat we zijn komt uit onze gedachten voort.
Met ons denken scheppen we de wereld

- Boeddha

Of je het je nu realiseert of niet, wij dromen allemaal onze wereld tot aanzijn. Waar we ons mee bezig houden zit niet in de slapende droom waar we bekend mee zijn, maar in de wakende droom die we kracht geven met onze ogen open. 

Als we niet beseffen dat we allen de kracht delen om de werkelijkheid mede-te-scheppen met behulp van het Universum zelf, en dat kracht bij ons wegglipt en onze dromen in een nachtmerrie veranderen. We beginnen te voelen dat we slachtoffer zijn van een onbekende en bang makende creatie waarin we niet in staat zijn om die te beïnvloeden of te veranderen. 

Gebeurtenissen schijnen ons te beheersen en gevangen te nemen. De enige manier om deze vreselijke werkelijkheid te beëindigen is om voor het feit te ontwaken dat dit ook een droom is en om ons vermogen te erkennen om een beter verhaal te schrijven, een verhaal waarbij het Universum met ons mee wil werken om dit te manifesteren. De aard van de kosmos is zodanig dat welke droom je ook over jezelf en de wereld hebt, werkelijkheid zal worden

Zo snel als je ontwaakt voor je macht om te dromen, begin je de spieren van je moed aan te spannen. Daarna kun je dapper gaan dromen: loslaten van je beperkend denken en het je verder duwen dan je angsten. Je kunt beginnen echt oorspronkelijke dromen te scheppen die in je ziel ontkiemen en vrucht dragen in je leven.

Moedig dromen laat je vanuit de Bron scheppen, de kwantum soep van het Universum waar alles bestaat in een latente of potentiele staat. Natuurkundigen begrijpen dat in de kwantum wereld niets ‘echt’ is totdat het wordt geobserveerd/gezien. Maar kwantum gebeurtenissen vinden niet alleen in het laboratorium plaats. Die gebeuren ook in onze hersenen, op deze pagina en overal om ons heen. Als je een deel van de droom binnengaat, in de grote matrix van energie, kun je de werkelijkheid veranderen en de hele droom wijzigen.

Moderne fysica beschrijft wat de antieke wijsheid bewaarders uit de beide Amerika’s al lang hebben geweten. Deze sjamanen die bekend zijn als de Aarde bewaarders, zeggen dat wij de wereld in aanzijn dromen door de daad van er getuige van te zijn. Zoals de Aboriginals, leven de Aarde bewaarders in een wereld waar de droomtijd niet in het domein van de slaap geduwd werd zoals dat bij ons is gebeurd. De droomtijd, de creatieve matrix bestaat niet op een plaats buiten ons. Maar eerder doorstroomt die alle materie en energie, verbindt ieder schepsel, iedere rots, iedere ster, en elke straal van licht of ‘bit’ kosmische stof. De macht om te dromen is de macht om deel te nemen aan de schepping zelf. Voor de Aarde bewaarders is het dromen van de werkelijkheid niet alleen een vermogen maar een plicht, iets dat wij met genade/gratie en liefde moeten uitvoeren.

De sjamanen waar ik bij gestudeerd heb in de Andes en in de Amazone denken dat wij alleen toegang krijgen tot de macht van deze kracht door ons niveau van bewustzijn omhoog te brengen. Het komt alleen als we onze verbinding met de Oneindigheid ervaren dat we in staat zijn om machtig te dromen. Om de nachtmerrie te beëindigen moeten we een inwendig /innerlijk begrip hebben van onze dromende kracht en die in iedere cel van ons lichaam beleven/ervaren.

De Aarde bewaarders denken dat de wereld echt is, maar alleen omdat je die in aanzijn droomt. Maar de wereld dromen heeft een daad van moed nodig. Als we gebrek aan moed hebben, moeten we ons neerleggen bij de wereld die al gedroomd is door onze cultuur of door onze genen. We voelen dat we ons dan moeten neerleggen bij de nachtmerrie. Om moedig te dromen, moet je je hart willen gebruiken. Anders zal je droom blijven staan op het niveau van emoties, of bij het teveel denken, bij het te veel plannen of om je eindeloos zorgen te maken.

Alhoewel je geest/denken er zich tegen verzet, er het feit zo dat je een keuze hebt tussen het leven dat je wilt of om redenen te hebben dat je dat leven niet kunt krijgen. Je kunt vreugde en vrede hebben, of je kunt die grote zwarte tas dragen die vol met treurige incidenten zit en met ongevallen die zich voordeden toen je in je jeugd was of bij je laatste relatie. Je kunt je wonden hebben of je kunt je glorie hebben. Je kunt het leven van een slachtoffer leven met lasten door de trauma’s uit je verleden, of je kunt het leven van een held leiden maar je kunt dat niet allebei doen. Als je je bekrachtigd wilt voelen, moet je een bewust besluit nemen om een heilige droom te dromen en om moed te beoefenen.