Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 10 januari 2014

El Morya Jouw Hart Kent de Weg 7 Januari 2014

El Morya
Jouw Hart Kent de Weg
7 Januari 2014 / Julie Miller 

Met zoveel afleidingen en zorgen die vaak jullie gedachten vullen, wordt het begrepen dat het altijd positief en hoopvol zijn moeilijk kan zijn, en vele keren arriveren jullie bij het begrip dat als iets verkeerd gaat, alles verkeerd zal gaan of wat verkeerd gegaan is erger zal worden. 

Dat is behoorlijk negatief denken dierbaren, aangezien jullie altijd de bekwaamheid hebben om het negatieve om te draaien in/naar het positieve door slechts jullie gedachten te veranderen. Alleen maar omdat er iets slechts gebeurt dat jou ongelukkig maakt, betekend niet dat je ongelukkig zult blijven of dat het zelfs erger zal worden. Het is essentieel dierbaren om de verleiding te vermijden om langer dan noodzakelijk is in deze negatieve gedachten en gevoelens te blijven, en om jezelf terug te brengen naar het hebben van hoop en vertrouwen dat wat het ook is dat jou ongemak bezorgd weldra op zal lossen en weg zal gaan. Het is waar dierbaren, dat vele situaties waar jullie mee geconfronteerd worden en die ernstig zijn zwaarder mogen worden, tot aan het punt waar je geen moment langer meer door kunt gaan, maar wanneer je de angst en het onbekende van de situatie onder ogen komt, dan begint de overzichtelijkheid/helderheid diens plaats in te nemen en oplossingen komen door die meer Licht en Liefde toestaan om binnen te komen die eraan meehelpen om de huidige situatie tot een afsluiting te brengen.

Helaas dierbaren, zijn jullie niet in staat om wat voor kwesties of problemen dan ook op te lossen door hen te negeren. Hetzelfde geldt voor jullie spirituele groei en ontwikkeling. Als je bij jezelf gewaar wordt dat je klem zit of nergens naartoe gaat in jouw persoonlijke of spirituele leven, de kansen zijn dat er enige kwesties zijn die je nog af moet handelen, enige waarvan je hoopte dat die verborgen zouden blijven. Wij weten dat jullie geluk willen, aangezien jullie geboren werden om liefde te geven en liefde te ontvangen. Op het moment dat je geluk/blijheid en vreedzaamheid als doelstellingen toevoegt om te bereiken, begin je iedere situatie anders te zien en de oplossingen om aan jouw doelstellingen tegemoet te komen beginnen vanuit nieuwe richtingen te komen.

Wij hebben zoveel dierbare zielen iedere dag zien ploeteren, gefrustreerd rakend en soms kwaad over het beroep dat zij in stand houden, zij zijn ongelukkig met het leven, met hun werk en deze ongelukkigheid kan gemakkelijk door hun levens heen lekken als een ergerend gif. Wij weten dat het moeilijk is een baan te vinden welke met jouw gehele wezen resoneert, maar als je iets kunt vinden waarvan je houdt om te doen, dan is geluk iets dat niet buiten je bereik ligt. Wanneer je in een baan aanploetert welke jou geen geluk/blijheid brengt en je bent daar voor het loonstrookje, wat wij dan aanmoedigen dierbaren is om te proberen jouw werkgebied op te vrolijken, een meester te worden van de taken die van jou gevraagd worden om uit te voeren en vreedzaamheid van geest te vinden, zodat je het werk dat je doet iedere dag op 100% van jouw capaciteit doet. Deze manier van denken dierbaren kan ook toegepast worden op jullie relaties. Vraag jezelf een paar vragen met betrekking tot jouw geluk; bepaal jouw geluksniveau van ieder gebied eerlijk een waarheidsgetrouw. Je mag verrast zijn met jouw antwoorden. Er is veel over jezelf te leren via de antwoorden die je vindt.

Je mag jezelf afvragen, wat het zou nemen om volmaakt gelukkig te zijn. En dan alles op te schrijven dat in je gedachten komt; het zou een betere gezondheid kunnen zijn, tevredenheid, waarachtige liefdevolle relaties, sereniteit, grotere rijkdom, enzovoorts. Sta je geest toe af te dwalen en denk aan jezelf als zijnde onbeperkt voor alles dat er beschikbaar is. Zelfs als je denkt dat je niet de bekwaamheid hebt van het bereiken van dat wat jou snel gelukkig zou maken, schrijf het op, omdat op de lange termijn met goed geplaatste plannen en doelstellingen je manieren zult ontdekken om te bereiken wat het is dat jouw waarlijk gelukkig zou maken en dat gevoelens van vreedzaamheid en tevredenheid zou verstrekken. 

Een andere vraag om in overweging te nemen dierbaren, is om te weten met welke situaties en welke geachte zielen je niet volmaakt gelukkig bent. Denk doelmatig na over jouw gehele dag en maak een notitie van ieder aspect dat jou ongelukkig of ontevreden maakte. In staat te zijn te herkennen waar het probleem rust houdt delen van jouw oplossingen vast dierbaren. Terwijl je aan het reflecteren bent over jouw leven tot nu toe, probeer je te herinneren wanneer je het gelukkist en vreugdevolst was. Denk over waar je was, met wie je was en wat er gebeurde.

Door waarheidsgetrouw en oprecht over de antwoorden te zijn op de vragen die je aan jezelf stelt, zal je ontdekken dat je begonnen bent om verder in jezelf te verkennen, je begint jouw werkelijke en authentieke zelf te ontdekken, de zelf die wij van het goddelijke zien over wat voor masker, illusie of muur dan ook heen welke je slim geconstrueerd hebt. Door jouw eigen vragen met een zuiver hart te beantwoorden, zal iemand die oprecht en waarheidsgetrouw is, iemand die er geen enkele behoefte aan heeft om dat wat gevonden werd te verheimelijken, diens eigen innerlijke Wijsheid ontdekken, waar diens moed vandaan komt en met de schranderheid om diens gehele leven op een zodanige manier te organiseren dat hij/zij begint de weg te plaveien van het aantrekken van meer geluk, en het meer vreedzaam en vreugdevol zijn een resultaat wordt.

Door jouw eigen vragen te beantwoorden dierbaren, kan je beginnen plannen te maken om het soort van leven te creëren dat bij jou past. Er is geen tijdsvereiste aangaande dit doel; net zolang als je iedere stap van de weg navolgt totdat je de gewenste uitkomst die je voor jezelf gevisualiseerd hebt bereikt. Begrijp dierbaren, alles dat je doet terwijl je op dit pad bent om meer geluk in jouw leven te brengen, wordt je meer enthousiast, optimistisch en positief. Jouw geloof in jezelf, het Universum en in God wordt sterker en meer zelfverzekerd en je neemt de leiding over jouw leven in plaats van anderen toe te staan te bepalen welke weg je moet gaan.

Tijdens vele verhitte discussies, hebben wij waargenomen dat één geachte ziel, of mogelijk beide, de behoefte vereisen om gelijk te hebben in plaats van gelukkig te willen zijn. Er zal een tijd komen wanneer gelukkig zijn meer belangrijk zal zijn. Het is belangrijk om jezelf tijdens wat voor tijd dan ook dat je in onenigheid met wie dan ook bent afvraagt, "Zou je het op prijs stellen om gelijk te hebben, of zou je het op prijs stellen om gelukkig te zijn?" Wij moedigen jullie aan om naar jullie hart te luisteren dierbaren, en van vreedzaamheid en geluk het centrale punt te maken voor de doelen die je organiseert en creëert om in de vele hoeken van jouw leven op te bouwen - waar je ieder deel van jouw leven behandeld alsof het speciaal en verdienend is van het kennen en hebben van vreedzaamheid en geluk, bijgevolg beweeg jij jezelf opzettelijk weg van afleidingen die het potentieel zouden kunnen hebben van het verminderen van de waarde van gelukkig te zijn over het gelijk te hebben.

Jezelf toestaand om je gevoelens te begrijpen en vreedzaamheid binnenin de momenten te vinden, geef jij jezelf op een regelmatige basis eenzaamheid, hetgeen een krachtig leergereedschap zal worden die wij jullie aansporen om aan te wenden. Je zult nooit teleurgesteld zijn met de resultaten die komen van het geven aan jezelf van het geschenk van eenzaamheid, het is zeer belonend, genezend en bevrijdend; niet te vergeten een grote manier van jezelf op alle niveaus te leren kennen terwijl jij jouw hart toestaat jou te gidsen.

Dierbaren, er zijn zoveel geachte zielen die geen tijd gegeven hebben aan eenzaamheid. Zij hebben een leven gecreëerd dat zo druk is dat er geen tijd is om stil te zijn, voor reflectie of voor zelfgenezing. Door jezelf de tijd te geven om te reflecteren en om volledig stil te zijn, wordt er zoveel geopenbaard aan jou wanneer jouw geest in ruste is. Jouw lichaam ontspant eindelijk en wordt één met jouw gehele zelf, jouw energie reserves revitaliserend en vreedzaamheid en evenwichtigheid brengen waar het eens afwezig was. 

Terwijl je doorgaat van binnenuit meer over jouw gehele zelf te leren, leer je over vele van de hoofdoorzaken aangaande de gevoelens die je hebt, en van wat je leert en kiest te verbeteren begin jij jezelf te vertrouwen en een groter zelfvertrouwen te vergaren. Het is belangrijk dierbaren om naar jullie gevoelens en emoties te luisteren. Zij hebben jullie veel te leren. Via jouw emoties en gevoelens, leer je wat het is dat jou werkelijk gelukkig maakt, wat jouw hart laat zingen en wat ontevredenheid en verontrusting brengt. Je raakt meer afgestemd op wat juist aanvoelt voor jouw hart of wat verkeerd aanvoelt. Je begint een ingeboren vertrouwen te ontwikkelen met jouw intuïtie en je begint te luisteren naar waar jouw hart jou naartoe trekt of welke richting het jou opstuurt om dat te nemen dat nieuwe ideeën en concepten zal brengen die een overvloed aan geluk, vreugde en vreedzaamheid van de geest zal verstrekken. Het is essentieel dierbaren om in vraag te stellen wat het is dat je voelt dat correct is en zonder enige twijfel bepaald wat voor verbeteringen je aan kunt brengen die meer positieve veranderingen zullen brengen die meer geluk zullen laten toenemen. Ontwikkel een gezonde gewoonte van het luisteren naar jouw hart en wat jouw intuïtie je probeert te vertellen - de begeleiding die je zult ontvangen zal jou niet naar het verkeerde pad leiden zolang als je met jouw gehele hart geloofd dat de keuze die je gemaakt hebt van het hoogste goed is.

Wij weten dat het tijd zal nemen om jouw bekwaamheid om naar je hart te luisteren te ontwikkelen en te handelen naar de begeleiding die aangeboden wordt, maar hoe meer je vertrouwd wat er tegen jou gezegd wordt via jouw intuïtie en hart, wordt jouw weg naar grotere groei en ontwikkeling breder en veel meer toegankelijk.

En zo zij het…

IK BEN de Geascendeerde Meester, El Morya via Julie Miller 

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/