Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 9 januari 2014

Heavenletter #4794 Een Meester Ambachtsman / 9 januari 2014

Een Meester Ambachtsman

Donderdag 9 januari 2014

God zei:

Omdat je in het midden van de Majesteit van de Schepping bent, kan het zijn dat je niet opmerkt waar je in het midden van bent. Jij denkt misschien dat je in een mengelmoes zit. Het kan zijn dat je niet verder kijkt dan de braamstruiken die voor je staan. Kijk naar de roos, geliefden. Kijk naar de roos.

Wees niet zo bezig met de dagelijkse instandhouding van het leven dat je van zijn schoonheid afziet. Je kan misschien zo betrokken zijn bij de eisen van het leven dat je vergeet te kijken naar de bovenkant van de Schepping. Natuurlijk, als je altijd naar beneden kijkt, dan kijk je niet naar boven.

Kijk nu naar boven en begin de sierlijkheid en de bloei van het leven op aarde te zien. Camera's hebben de schoonheid van de wereld opgemerkt. Het kan zijn dat jij het er te druk voor had. Zelfs je houding kan jouw neerslachtigheid tonen. Je hele leven hangt af van waar je kijkt. Ik vraag jou om jouw schouders naar achteren te trekken en af te stemmen op de schoonheid en goedheid van het leven op Aarde. Als jij gedacht hebt dat het leven een domper is, is dat jouw voorrecht, maar heb je nooit eerder een fout gemaakt, en dit is een grote.

Hoe kun je niet de prachtige kans zien, die het leven op Aarde is, en die jij bent? Je bent gezegend om in leven te zijn op Aarde. Heb je anders gedacht? Ben jij in rouw geweest? Heb je geboren zijn op Aarde betreurd? Hoe heb jij geleerd om op die manier te voelen? Als het leven op Aarde voor jou een last is, kijk nog eens. Neem opnieuw een kijkje. Je bent niet hier op Aarde om lasten te dragen. Laat je gedachten geen lasten zijn.

Er is meer in het leven dan dat je zo op het oog ziet. Als dit het geval is, start dan met kijken waar je niet gekeken hebt. Ben je niet op zoek geweest naar jouw bril of sleutels of een boek? Ze lagen vlak voor je neus, maar je zag ze niet. Je hebt hen over het hoofd gezien. Ze waren daar vlakbij, en je zag het niet. Dit gebeurt.

In termen van het mislopen van de schoonheid van de wereld, dit moet je niet laten gebeuren. Je hele leven hangt af van hoe je het ziet.

Je bent een klager of jij bent iemand die waardeert. Kies.

Heb je een oceaan gezien? Gelieve niet te klagen over het zand op het strand of klagen over dat het water nat is. Kijk verder. Golven kunnen komen en gaan, en toch blijft de schoonheid. Er is gezegd dat schoonheid via het oog van de toeschouwer wordt opgemerkt. Dit is niet altijd het geval. Schoonheid kan onafhankelijk bestaan van degene die er naar kijkt. Schoonheid kan op zichzelf staan.

Lelijkheid en ontberingen hangen af van het oog van de toeschouwer. Wat zijn je ogen getraind om te zien? Als je bent getraind om gebreken te zien, dan train jezelf opnieuw. Het is essentieel dat jij dit doet. Dit is de essentie van je leven waar Wij het hier over hebben.

Waar komt je ongelukkigheid vandaan? Waar komt jouw geluk vandaan? Veel hangt af van waar je naar kijkt. Niemand is dankbaar voor een zere teen, maar je kunt dankbaar zijn dat je tenen hebt.

Kun je met een goed geweten verloochenen wat God geschapen heeft? Ik heb jou geschapen. Moet je in valse bescheidenheid de schoonheid van jezelf verloochenen? Geschapen door een Meester Ambachtsman, wat kan je zijn, behalve mooi? Hoe je handen buigen en bewegen, prachtig. De kleur van jouw ogen, mooi. Het ritme van je hart, mooi. Onvoorstelbaar, is het niet? Het buigen van de knie, mooi. Het hele concept van jou is prachtig. Jong of oud, je bent mooi. Maakt niet uit wat de bladen zeggen. Je bent mooi zoals je bent. Jij bent veel meer dan de buitenkant. Bovendien ben jij Mijn verbinding met de wereld in het algemeen.

Denk eraan. Ik heb jou geschapen. Dacht je dat jij jezelf geschapen hebt? Dacht je dat het een kleine zaak is dat je geboren bent als een menselijk wezen? Weet je niet dat je een van Mijn wonderen bent?

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org/