Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 31 januari 2014

Heavenletter #4816 Helder Stralend Licht Ben Jij / 31 januari 2014

Helder Stralend Licht Ben Jij
Vrijdag 31 januari 2014

God zei:

Ik vraag jou niet geweldiger te zijn dan je bent. Ik vraag jou om zo geweldig te zijn als je bent, zo geweldig als Ik weet dat je bent. Jullie, geliefden, kunnen misschien de laatste zijn die jullie Grootsheid kennen. Omdat je moeilijkheden hebt, betekent dat niet dat je niet geweldig bent. Het kan zijn dat jij jezelf waardeert via ongeldige normen. Groots zijn, is niet hetzelfde als het meegaan met wat de wereld zegt, en jij hebt het standpunt van de wereld aangenomen. Er zijn momenten waarop het kan zijn dat jij jezelf zelfs als niet de moeite waard beschouwt. Er is een tendens in de wereld om jezelf te zien met plussen en minnen, en minnen doen afbreuk aan de heerlijkheid die jij bent. Het kan zijn dat jij jezelf als de periferie van jouw leven ziet, dat wil zeggen de schijnbare resultaten van jouw leven aan de buitenkant. Omdat je misschien in een krot leeft maakt dat jou niet minder. Jij bent niet het gebouw waar jij in woont. Waar je woont is niet jij. De omstandigheden van je leven ben jij niet. Er is veel meer omtrent jou dan je rijkdom of je armoede. Als je het kon zien, als je het echt zou kunnen, zou je jezelf als Helder Stralend Licht zien, ongeacht wat de wereld misschien zou kunnen zeggen.

Het kan zijn dat jij jezelf waardeert op basis van jouw fysieke schoonheid of jouw lengte of jouw gewicht of jouw teint. Het kan zijn dat je jezelf waardeert op basis van jouw carrière of beroep. Als je een Doctor in de Rechtsspraak of een straatveger bent, is dit niet relevant aangaande wie jij bent en de Machtige die jij bent. Verklaar jezelf de moeite waard om het kind van de Koning van het Universum te zijn. Dat ben Ik, maar jij bent erfgenaam van het Koninkrijk. Jij bent Mijn erfgenaam, zolang Ik leef en Ik leef in Eeuwigheid net als jij.

De kleren maken niet de man, behalve in de ogen van de wereld, doen ze dat.

Denk niet dat Ik de wereld naar beneden haal. De wereld biedt vele schatten en veel vreugde en veel mogelijkheden. Als zij dat niet zou doen, zou je hier niet zijn. Maar de wereld kent status toe. Jouw status in de wereld is niet wie je bent, bij lange na niet. Jij bent de Glorie van God, ongeacht jouw positie in de wereld. Verwaandheid is niet wie je bent. Intelligentie is niet wie je bent. Noch ben jij een bedelaar of een dief of een handelaar. Dit zijn slechts foefjes van jou. Ze zijn niet Wie je bent.

Naar Wiens Beeld werd je gemaakt? Dat is Wie je bent.

Het kan zijn dat jij een armlastige bent, en je bent goud waard. Trek het niet in twijfel. Een miljonair is niet meer waard dan jij. En je bent niet minder waard. Jij en de miljonair weten het misschien niet. Het kan zijn dat de hele wereld dit misschien niet weet, want dit is hoe het vaak is in de wereld. Maar Ik weet het, en jij zult het weten. Zodra jij Mijn Glorie kent, dan zul jij de jouwe kennen. Het is Mijn Wil dat jij de Uitgestrektheid en de Eenheid van jou kent. Mijn Wil geschiede. Mijn Wil is.

Van waar komt Grootsheid? Zij komt van Mij. Ik gaf haar aan jou. Het is ingebouwd in jou. Je weet nog niet half waartoe jij in staat bent in de Hemel en op Aarde. Je begint het nog niet half te weten. Je weet ook nog niet half welke rol je speelt op Aarde en welke geschenken jij geeft. Dit is over de hele linie, geliefden. Er zijn geen uitzonderingen op. De wereld maakt uitzonderingen hierop op alle fronten. Ik maak geen uitzonderingen. En jij wordt verleid door de wereld . Nu vraag Ik jou om verleid te worden door Mijn Woord en niet minder. Dan zul jij de Waarheid weten omtrent Wie jij bent en altijd geweest bent. Zelfs in je donkerste momenten ben jij wat Ik zeg. Jij bent Grootsheid. Jij bent Grootsheid. Jij bent Grootsheid.

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org