Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 30 januari 2014

Heavenletter #4815 Laat Angst Vallen. Verwerf Vertrouwen. / 30 januari 2014

Laat Angst Vallen. Verwerf Vertrouwen.
Donderdag 30 januari 2014

God zei:

Als je het licht wilt zien, kijk dan waar het licht is. Dit is hetzelfde als te zeggen jouw aandacht te houden waar jij wilt dat die is – in het licht – en aandacht voor het duistere los te laten.

Angst is aan de donkere kant. Laat angst los. Dit betekent niet roekeloos zijn. Dit betekent verstandig zijn. Met angst beef je. Laat je niet door jouw angst leiden, want als je dat doet zul je timide zijn en zul je niet handelen. Je zult met angst zitten. Ik suggereer niet dat je een roekeloze waaghals moet zijn. Nee, Ik suggereer dat je moed durft te hebben. Er is moed voor nodig om naar het licht te kijken en het duistere te laten vallen.

Weet tenminste dat je keuze hebt. Je hoeft niet verlamd te zijn. Wat je ook doet, je wilt het met moed doen. Het is mogelijk dat moed een synoniem voor vertrouwen is. Ga met God. Ga met vertrouwen.

Kijk, er is veel moed nodig om in de wereld te leven, vooral als jouw hoofdgedachte is jezelf te beschermen alsof je een pantser nodig hebt. Als jouw hoofdlijn voor het leven veiligheid is, dan beweeg je je in de arena van gevaar, en gevaar is aan de donkere kant.

Kijk, Ik weet dat het leven voor jou geen zorgeloos avontuur is. Het is niet altijd dansen op een lentedag. En je denkt misschien dat je in de wereld met realiteit te maken hebt. De realiteit van het leven in de wereld is dat je te maken hebt met illusie.

Nu zeg je misschien dat het geen illusie is dat als er een trein aan komt en jij op de rails staat, de trein jou zal aanrijden. Prima, sta dan niet op de rails. Niemand vraagt je op de rails te gaan staan en de trein uit te dagen. Ik zeg niet dat je iets moet uitleggen of iets moet bewijzen. Ik zeg dat angst jou ineengedoken houdt. Ik zeg over jouw angsten heen te komen die jou onvermijdelijk van het leven afhouden.

Hoeveel van Mijn kinderen vrezen liefden omdat zij bang zijn haar te verliezen? Soms ben je zo bang liefde te verliezen dat je zeker maakt dat je niet liefhebt. Ik zeg je angst los te laten, want hij staat jouw liefde voor het leven in de weg. Angst snijdt jou af. Misschien ben je bang rijkdom te verliezen. Misschien kun je duidelijker zien hoe angst voor verlies jou houdt waar je bent. Als je geen liefde hebt, zul je haar niet verliezen.

En als je geen gezondheid hebt – zelfs geen gezondheid – dan heb je iets om over te klagen. Ik zeg vrees jouw eigen klagen en ren ervan weg als de pest. Angst is een pest. Klagen is de jeuk waarmee de pest jou laat zitten.

Dring Ik tot je door? Wat jij realistisch noemt is angst om je als een goede man te kleden. Geliefden, kan het realistisch zijn bang te zijn het leven te leven zodat je je erin niet in waagt? Het leven is bedoeld het avontuur van een leven te zijn. Het avontuur omvat beweging en het omvat ook rust. Het is oké te stoppen en te rusten. Maar jouw toezegging is niet van het leven af te zien maar het te leven, het tenminste halverwege tegemoet te komen. Het leven hoeft niet op jou te jagen.

Misschien wacht je erop dat het leven jou bereikt. Oké, terwijl je wacht, ga naar de voorkant van het leven waar het leven jou kan zien. Je kunt het leven ontmoeten. Als je je ervoor verborgen hebt, verstop je er dan niet langer voor. Ga eruit. Begeef je naar het middelpunt.

Als je altijd artiest wilde zijn en bang was een middelmatig artiest te zijn, schilder dan evengoed. Ontneem jezelf niet de gelegenheid jouw hart te volgen en jouw dromen te vervullen. Niemand zegt dat je een groot artiest moet zijn. Ik zeg dat als jij wilt scheppen, schep dan. Als je wilt liefhebben, heb dan lief. Je kunt realistisch zijn en schilderen. Je hoeft je baan niet op te geven om te schilderen. Schilder nu.

Vertaald Luus

http://heavenletters.org