Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 29 januari 2014

Heavenletter #4814 God is niet Jouw Suikeroom / 29 januari 2014

God is niet Jouw Suikeroom
Woensdag 29 januari 2014

God zei:

Dat Ik van je houd betekent niet dat Ik tegemoet kom aan jouw wensen. Alles ontvouwt zich zoals het zich ontvouwt. Verder dan je kunt zien, ontvouwt zich alles precies goed, en gewoon vlak voor je. Geliefden, jullie zijn bijziend geweest.

Er wordt verteld dat Ik van jou verlang dat jij je aan Tien Geboden houdt, en maar toch, jij, jij geeft Mij en jezelf veel meer geboden dan tien.

Ik ben niet koppig. Ik zie de mechaniek van het Universum en hoe het leven op Aarde zich afspeelt. Jij echter, kunt onvermurwbaar zijn over hoe het leven zich zou moeten afspelen volgens jouw inschatting. Je bent er zeker van dat jij het beter weet. Jij neemt het kwalijk dat de dood bestaat en dat jouw dierbaren sterven en je kunt Mij de uitspraak dat je op een dag ook zal sterven, bijna niet vergeven. Vanuit het raam waar Ik uit kijk, er is geen enkele dood. Het lichaam, ja. Maar het lichaam is niet jij. Het is de verpakking waar jij in komt.

Jij zou Mij willen gebieden om er op toe te zien dat je hart nooit gebroken wordt. Veeleisend zijn is ook commanderend zijn. Het kan zijn dat jij eist dat het pad van ware lief vlot gaat voor jou. Wie was je ware liefde ooit eens? Weet je het nog? Zou degene die je ooit geclaimd hebt als je ware liefde nu je hart vullen? Ben je niet af en toe dankbaar, dat je intentie niet gelukt is? Zeg: "Dank U, God."

Jij eist dat Ik jou geluk geef. En jij hebt eisen hoe dat geluk er zou moeten uitzien.

Wat je echt eist is, dat Ik voor je buig. Je hebt de neiging om te denken dat je het echt beter weet dan Ik: "Uw Wil, niet de mijne," heeft misschien nooit lekker gezeten voor jou.

Jij wilt dat jouw leven jouw verlangens vervult. Jij wil graag dat Ik voor je zorg, en dan wil je graag Mij verantwoordelijk houden voor welke onvervulde verlangens van jou dan ook. Jij vindt het idee van Vrije Wil fijn! Pak hem dan. Met vrije wil komt verantwoordelijkheid. Echt, met alle liefde, Ik moet je zeggen dat je niet alles kunt hebben op jouw manier. Je kunt het niet op twee manieren hebben. Maak Mij niet tot jouw zondebok.

Helaas, de meeste tijd luister je toch niet naar Mij! Je wilt dat niet, omdat je de illusie hebt dat je alles beter weet dan Ik. Hoewel het kan zijn dat je een verlangen uitdrukt om te weten wat Ik denk, en dan, als Ik het zeg, vind jij dat Ik ongelijk heb.

Je kunt geen zeggenschap hebben in je leven zonder verantwoordelijkheid. Toen Ik je de Vrije Wil gaf, kwam de verantwoordelijkheid met hem mee.

Toegegeven, soms creëer Ik wonderen voor jou, maar dan ben je beledigd als Ik jou niet altijd een wonder overhandig of ja zeg tegen al jouw wensen. In feite, kan het zijn dat jij wil vasthouden aan het verleden en Ik zeg stellig nee tegen jou. In het leven maak jij een boottocht en vooruit is de enige weg die voor je open ligt. Dankt Mij daarvoor, geliefden. Dank Mij, dat alles niet altijd uitkomt op de manier waarop jij wilt.

Je hoeft niet op Mij te wachten om jouw leven te maken zoals dat jij wilt. Maak van je leven wat je wilt. Als jij je leven wilt regelen, dan wees zelfregulerend. Trek het leven aan dat jij wil. Neem de verantwoordelijkheid en zie af van verwijten. Als jij ergens wil komen, stijg op je paard, geliefde. Zet jezelf in de richting waarin jij wilt gaan. Neem de teugels. Sta Mij toe je leven te bezoeken. Tegelijkertijd geef jij jouw leven aan allen.

Niets verbaast Mij, maar toch ben Ik soms verbaasd over de tegendraadsheid van Mijn kinderen. Alles wat er in het leven gebeurt is voor jou, hetzij dat het is wat je prettig vindt of niet. Te vaak wil jij dat het leven hetzelfde blijft, maar toch moet jij nu onderhand weten, dat het leven in de wereld niet hetzelfde blijft. Het leven verandert steeds weer. Soms is de verandering te snel voor jou en de andere keer is de verandering te langzaam.

Geliefden, jullie kunnen niet altijd de controle nemen en de baas over Mij zijn. Leid jezelf, ja, en, tegelijkertijd, zet je oordelen opzij en vertrouw op Mij Die van je houdt, als je dat toch maar eens zou kunnen zien.

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org