Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 28 januari 2014

Heavenletter #4813 Wat Zou Jou Groot Geluk Geven? /28 januari 2014

Wat Zou Jou Groot Geluk Geven?
Dinsdag 28 januari 2014

God zei:

Jij bent de aankondiger van wat soort tijd jij doormaakt. Jij bent het die zegt dat je lijdt en jij bent het die zegt dat je een prachtige tijd hebt. Jij bent de bepaler van wat jij van jouw leven maakt. Op deze manier kun je de voor-bepaler van jouw leven zijn. Jij kondigt het van te voren aan. Kijk uit wat je zegt, geliefden. Waarom zeg je het? Waarom iets zeggen dat aankondigt dat jij pech hebt, of dit of dat zeker ging gebeuren, en vaak eruit komen met minder dan waar je mee begon.

Wat zeg je en wat denk je? Het is alsof je dokter bent en je schrijft een recept voor jezelf. Ben je een defaitist? Als je dat bent, houd op. Gebruik niet het excuus dat je alleen maar realistisch bent. De keerzijde is niet de enige reden die te koop is.

Doe recht aan jezelf. Voorspel jouw leven als gunstig. Doorbreek grenzen. Vandaag hoeft niet als gisteren te zijn. Morgen kun je jezelf vinden op een nieuwe filmset. De parameters van je leven veranderen van de ene dag op de andere. Wees iemand die in het idee gelooft dat het beste nog moet komen. Weerleg dit niet. Beter en best komen naar iemand toe. Waarom niet naar jou? Natuurlijk, naar jou.

Hoe zouden jouw beter en best eruit zien? Wat zou jou groot geluk geven? Je verdient jouw deel. Schep eerst jouw heden met je gedachten, want je schept echt met jouw gedachten. Denk nieuwe gedachten. Morgen komt er een nieuwe dag.

Jouw leven is niet dichtgetimmerd. Verrassingen moeten nog komen, verrassingen waarvan jij zult genieten, verrassingen die jou zullen laten dansen van vreugde. Gaat er iemand morgen groot geluk hebben? Waarom jij dan niet? Ben jij niet net zoveel Mijn kind als iemand anders?

Wees dankbaar voor wat je hebt. Wees dankbaar voor wat het leven jou gegeven heeft. Geef nu aan het leven. Vrolijk jezelf op. Geniet van deze dag. Oh zeker, misschien hebt je dingen om over te klagen. Laat klachten los. Vergroot waardering. Span je in voor waardering. Je hebt leven! En je weet Wie jou dit leven gaf. Dank Mij. Accepteer jouw leven en dat het aan jou is om het te maken zoals jij wilt.

Je kunt een treurspelschrijver zijn. Je kunt een martelaar zijn. Je kunt iemand zijn die lijdt. Je hebt ook andere keuzen. Kies. Kies ervoor een gever en ontvanger van geluk te zijn. Begin nu te oefenen. Word er goed in. Word goed in geluk en dankbaarheid en goede wil en het allemaal delen. In elk geval deel je. Je hebt misschien je somberheid gedeeld. Je kunt net zo goed je Licht delen. Er is genoeg duisternis gedeeld. Niemand moet ellende of gierigheid leren. Jij hebt dat ervaren. Grijp nu naar een ster en haal hem naar beneden zodat allen hem zien. Geef hem graag weg. Er zijn er altijd meer waar die ster vandaan kwam.

Inspireer. Wees een inspiratie. Geen medelijden meer met jezelf voelen of spijt hebben. De wereld heeft niet meer spijt en berouw nodig. De wereld heeft jouw glimlach nodig en jouw doorgaan. Spring van vreugde. Geen fronsen meer, geen spanning meer, geen gevoel van verslagenheid meer.

Jij bent de enige die jou kan verslaan. Wat noem je trouwens nederlaag? Er zijn vele rondes te winnen. Wees jouw eigen aanmoediger. Heb de moed jezelf aan te moedigen. Ga ervoor. Spring ervoor. Grijp het leven vast. Maak jouw leven een liefdeslied. Maak jouw leven een eerbetoon aan jezelf, en dus maak je het een eerbetoon aan Mij. Eer jezelf en eer allen. Zegen jezelf en zegen allen.

Misschien besefte je niet hoe belangrijk jij bent bij de verwerkelijking en het ontwaken van de wereld. Geef jezelf eer, en je geeft eer aan allen. Ik wed op jou. Ga ervoor.

Vertaald Luus

http://heavenletters.org