Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 25 januari 2014

Heavenletter #4810 Angst is een Pestkop / 25 januari 2014

Angst is een Pestkop
Zaterdag 25 januari 2014

God zei:

Je leerde niet om vertrouwen te hebben. Jou werd wantrouwen geleerd. Jou werd geleerd om te leven in de wereld zoals je met een weerbarstig beest zou leven. Jou werd geleerd om vrijpostig te zijn, zelfs brutaal, in het gezicht van het leven, of jou werd geleerd om timide te zijn. Hoe dan ook, je leerde te vrezen. Jou werd geleerd dat bepaalde gebeurtenissen in het leven onaanvaardbaar waren.

Wat als je dat alles niet had geleerd? Je zou een ander begrip hebben en je zou je anders bewegen in het leven. Warm of koud, het zou beide goed zijn. Je zou veel meer dan een ontvanger zijn. Je zou zelfs een verwelkomer van het leven zijn als het verschijnt.

Als je het leven zou nemen zoals het komt, waar zou je bang voor zijn? Wat zou er verschrikkelijk zijn? Zoals jij je voelt, zo handel of reageer jij. Wat als je niet bang zou zijn? Wat als je hele wereld niet zou afhangen van hetgeen erin gebeurde? Zou je niet vrij van angst zijn?


En waarom zou je dat niet zijn? Hoeveel goeds doet leven in een staat van angst jou eigenlijk?

Het kan zijn dat jij aan het leven was als een driehoek die op zijn punt zit in plaats van op zijn basis. Wees geaard in jezelf, geliefden. Wees geaard in jezelf, boven angst uit, elke dag. Creëer een andere basis voor je leven. Wees niet bang als de deurbel gaat. Wees niet bang.

Lieve Hemel, jij hoeft geen branieschopper te zijn in het leven, noch moet je op je tenen hoeven lopen. Waar het op neerkomt is, dat je te vaak bang bent voor je eigen schaduw. We kunnen zeggen dat er niets anders dan je eigen schaduw-gedachten zijn om voor te beven. Wat is niet jouw gedachte? Het concept van angst is een gedachte en je draagt het constant met je mee, zoals je zou doen met een paraplu als je verwacht dat het gaat regenen. En dus draag jij een paraplu van angst mee voor het geval dat. Op die manier kan jouw leven vol angst zijn.

De schoen waar jij op wacht om te vallen heet Vreselijk!

[Dit heeft enige uitleg nodig. Deze zin verwijst naar een grap-verhaal dat tot de Engelse uitdrukking heeft geleid ... Een gast gaat op een avond naar een herberg voor een overnachting. Het is hem gezegd om stilletjes te doen, omdat de gast in de kamer ernaast een lichte slaper zou zijn. Toen hij zich uitkleedde, viel er een schoen op de grond, wat de andere gast zeker gewekt had. Hij slaagde erin om de andere schoen voorzichtig uit te doen. Een uur later hoorde hij een kloppen op de muur en een schreeuw: "Wanneer laat je de andere schoen vallen?"]

Hoe zou het zijn dat je in plaats van op zoek naar regenachtig weer, je zon in gedachten had? Wat een verschil zou er in je leven op Aarde zijn. Met welk een andere instelling zou je er wonen. Je zou vrij zijn van angst. Als je aan de rand van een klif zou zijn, zou je meer omhoog kijken dan dat je naar beneden zou kijken. Omhoog is wijds, en beneden is minder groot. Als de wereld bestaat uit alle mogelijkheden en dat is zeker het geval, waarom dan richten op slechts één soort van mogelijkheid? Focus op de horizon en til je hoofd omhoog. Het Koninkrijk van God ligt zeker binnenin jou. Binnenin jou ligt het Koninkrijk van God. Binnenin God is de pracht en de glorie.

Met zekerheid werd jij niet door angst geschapen. Ik heb jou geschapen. Te vaak is angst jouw gids geweest. Denk aan Mij. Denk aan de engelen. Wees je eigen engel. Dirigeer jezelf weg van de angst. Kijk, angst is een grote pestkop. Angst is niet je Hoger Zelf via welk stuk van de verbeelding dan ook. Angst bestendigt zichzelf. Angst is een dader. Zij is niet veel goeds. Het kan heel goed zijn dat jij vertrouwd hebt op angst. Misschien ben je afgestudeerd in angst in plaats van liefde.

Hou van jezelf, en angst zal niet zo'n hoge plaats van eerbied in je leven houden. Angst zal uit de weg gaan. Zij zal niet langer meer het overwicht houden. Angst zal niet je eerste gedachte in de ochtend of 's nachts zijn. Het kan zijn dat angst helemaal geen plaats in je hart houdt. Angst is machtig alleen als jij het zegt. En wie, bij zijn volle verstand, ondanks alle gegeven redenen, zou in angst leven, leven, wachtend op de bijl van angst en problemen om te vallen?

Als je vastzit, dan denk aan Mij, want Ik ben het Veld van Alle Mogelijkheden, of laat Ik zeggen, Ik ben het Veld van Liefde. Waar Ik ben, is de dood niet. Er is leven en Alleen Leven. Wij, jij en Ik, leven voor altijd samen. Eeuwig en Oneindig zijn Wij. Laat angst gaan.

Vertaald Anneke