Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 23 januari 2014

Heavenletter #4808 Zich Ontvouwende Groeiende Avonturen op Aarde/ 23 januari 2014

Zich Ontvouwende Groeiende Avonturen op Aarde
Donderdag 23 januari 2014

God zei:

Als jij wilt dat jouw hart op zijn gemak is, ben jij degene die het op zijn gemak moet stellen.

Je waarneming is grotendeels een idee dat jij hebt. Je hebt het idee dat, omdat iemand dit of dat tegen jou zegt het betekent dat ze niets om je geven of dat ze je niet respecteren. Je concludeert dat als gevolg van A, B moet volgen. Je blijft vasthangen in je eigen ideeën. Je hebt het idee dat als iemand niet reageert tegen jou, je mag concluderen dat je niet geliefd bent. Het kan zijn dat het helemaal niets betekent, behalve dat de persoon die jou schijnbaar negeert, bezig is met iets anders.

Soms zie je tegenspoed waar er geen is. Het kan ook zijn dat jij conclusies trekt wanneer een zin of een oogopslag jou doet denken dat het iets prachtigs betekent en je leest er grote gunstige persoonlijke aandacht in, terwijl het kan zijn dat het niets meer betekent dan dat het de manier is hoe de persoon zich in het algemeen presenteert.

Het is beter om geen conclusies te trekken, geliefden. Zodra je concludeert, kan het zijn dat jij een relatie beperkt tot jouw idee ervan. Relaties zijn zich ontvouwende groeiende avonturen op Aarde. Geliefden, jullie moeten je eigen indrukken met een korreltje zout nemen.

Vervul je eigen dromen. Niemand kan ze voor je vervullen. Niemand is de hele tijd consistent en het is niet aan jou om dit te eisen van ieder ander. Noch kun jij de verantwoordelijkheid nemen voor het volledig vervullen van andermans dromen. Ook jij kunt niet de vervulling van andermans dromen zijn. Het is niet zo dat er geen happy ends zijn. Feit is dat er geen eindes zijn. Alles gaat door.

Soms vaart het leven mee op een lieflijke oceaan en de andere keer is de zee ruw. Zelfs wanneer de zee ruw is, is hij niet verstoken van zijn schoonheid.

Geen man of vrouw kan jouw idool zijn. Iedereen in de wereld heeft een niet te vergelijken schoonheid, en iedereen op Aarde is ook gemaakt van lemen voeten. Dit is de menselijke conditie, geliefden. Onder dit alles wat onbetrouwbaarheid lijkt, ligt echter het Goddelijke.

Uiteindelijk, geliefde, kan het zijn dat je wordt betoverd door een paar mooie ogen, maar toch, hetzelfde paar mooie ogen houdt jou niet voor altijd in de ban.

De menselijke neiging is om meer en meer te willen. Meer en meer willen is een geweldige zaak. Het is ingebouwd dat jij vooruit zult gaan, en zodoende zoek jij naar meer en meer. Nu verlang naar meer begrip van jezelf. Na een tijdje zweept de stimulatie van buitenaf, die jou hoog deed vliegen, jou niet meer zo op. Natuurlijk, Ik vertel je niets wat je niet weet. Nu is het tijd om meer middelen te vinden binnenin jezelf. Dan is het dat jij je ontwikkelt en zo boek je vooruitgang.

Het is niets nieuws voor jou dat het leven een bonte verzameling is.

Als het om Mij gaat, Ik reageer niet noodzakelijkerwijs op jouw wil. Ik ben een Constante en toch vind jij dat niet altijd van Mij. Het kan zijn dat jij vindt, dat ook Ik, jou teleurstel.

Geliefden, beschouw het leven als een oefening. Je strekt je spieren. Je oefent je eigen evolutie. Je probeert het onder de knie te krijgen.

Het lijkt misschien dat iemand of God jou in de steek laat. Jij noemt dit realiteit. De realiteit is waarschijnlijk meer dat jij jezelf in de steek hebt gelaten. Jij bent het, die niet in staat was om jouw eigen liefdevol zijn te handhaven en het kan zijn dat jij iemand anders de schuld geeft voor het comprimeren van je hart. Liefde heeft het nodig om op de nieuwste stand gebracht te worden, geliefde. Jij moet jezelf op de nieuwste stand brengen. Ongeacht hoeveel jij misschien denkt dat een ander moet leren, jij staat in het middelpunt van de belangstelling. De schoen behoort aan jouw voet. Of je liet de schoen vallen. De Charmante Prins doet niet elke dag een glazen muiltje aan je voet.

Jij loopt in jouw schoenen. Iedereen loopt in zijn of haar schoenen. Niemand kan voor jou in de plaats lopen. Je kunt aan elkaar duwen en trekken, maar elk persoon is voorbestemd om zijn of haar eigen pad te bewandelen. Jij bent niet de toezichthouder van de liefde van iemand anders behalve jezelf. Herinner je jouw liefde.

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org/