Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 21 januari 2014

Heavenletter #4806 Het Leven zegt: "Kom naar Buiten en Speel." / 21 januari 2014

Het Leven zegt: "Kom naar Buiten en Speel."
Dinsdag 21 januari 2014


God zei:

Geloof meer in jezelf dan dat je gelooft in aan jezelf twijfelen. Het kan zijn dat jij zo snel was met twijfelen en zo langzaam met geloven in jezelf of welke richting dan ook of in helemaal niets. Wil je niet een voorstander zijn van jezelf, een vriend van jezelf, een goede invloed hebben op jezelf? Waar wacht je nog op? Een bepaalde dag? Iemand? Een bliksemflits uit de hemel? Wees je eigen kampioen. Als je besluiteloos aan het ronddrentelen was, dan pak nu je tempo op. Ga ervoor.

Als je vreugde in het leven voor jezelf hebt uitgesteld, neem dan een grote stap. Wat de wereld ook doet, hoezeer het ook lijkt dat de wereld je terug houdt, jij bent degene die jezelf terug houdt of jezelf vooruit beweegt. In geluk of in wat jij ziet als ongeluk, ben jij de voorspeller van je eigen leven. Misschien luister je te veel naar de wereld. Misschien ben je bang voor de wereld en blijf je liever in je eigen vertrouwde hoek en daarmee buig jij het leven af. Misschien verstop jij je ervoor. Misschien stel jij het leven liever uit, dan dat je erin verder komt.

Allemachtig, je bent een Kind van God.

Als je rond gezeten hebt, sta op! Sta nu op! Als jij dacht dat jij een versnelling hoger moet schakelen voor de strijd, dan schakel nu je versnelling hoger voor vreugde. Laat je qua vreugde niets te kort komen. Als jij ten onrechte denkt dat je moet beven van vreugde, dan beef in een vreugde die je doet schudden van het lachen. Waar wacht je nog op?

Je bent al een overlevende. Ga door. Het ergste is achter je. Achterlopen is voorbij. Het beste moet nog komen, dat is waarheidsgetrouw. Gezicht recht vooruit. Kom uit de hoek en ruk uit. Wees je eigen held. Stop met het zijn van je eigen schaduw, bang om tevoorschijn te komen in het zonlicht. Laat de energie van de zon jouw gids zijn. Kom uit die stoel waar jij in gezeten hebt. Sta op en ontmoet het leven. Het leven, net zoals de zon, klopt op de deur of gluurt door het venster. Het leven zegt: "Kom naar buiten en speel."

Uiteindelijk is het jezelf waar je bang voor bent. Het is beslist tijd dat je het verleden opzij zet. Verlaat jouw hoek en wees een leider. Leid jezelf zeker over de horizon. Het is niet te zeggen hoeveel anderen jij mee zult nemen. Als iemand de wereld barrières kan oversteken, kun jij dat ook. Zelfs landmijnen voor jouw deur houden jou niet tegen. Maak een buiteling voor jouw deur buiten. Alle landmijnen zijn toch denkbeeldig. Ze zijn beslist niet echt. Jouw idee van gevaar is reëel omdat jouw idee van gevaar het echt maakt. Jouw angst voor iets maakt het echt.

Nu is het moment waarop jij moet stoppen met op je tenen rond te stappen door het leven. Veiligheid mag net zo min jouw ambitie zijn als angst.

Kom, laten we naar buiten gaan in de zon en vrolijk zijn. Vandaag is de dag van je leven. Jij mag niet langer afgezonderd zijn van het leven. Of jij nu een kluizenaar of een openbaar ambtenaar bent, geef het leven een hand. Geef een klap met je hand op de schouder van het leven en wees een levenslange metgezel en kampioen.

Jij bent in het midden van het leven. Het leven is als een recept dat aan jou is gegeven. Wat jij van het recept maakt, is aan jou. Gebruik de ingrediënten. Voeg ze bij elkaar. Als jouw taart er plat uitkomt, wat maakt het uit? Probeer het opnieuw.

Zie waar het leven jou mee heen neemt en zie hoe jij je leven kunt aanmoedigen.

Wees niet in een patstelling met het leven. Het leven is niet een wacht-en-zie spel. Jij moet iets van het leven maken. Je laat je leven opbloeien of jij beperkt het. Nou, welke van de twee?

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org/