Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 20 januari 2014

Heavenletter #4805 Jouw Gedachten Scheppen / 20 januari 2014

Jouw Gedachten Scheppen
Brief uit de Hemelen
Maandag 20 januari 2014

God zei:

Heb genade met jezelf. Verander jouw gedachten. Blijf niet stilstaan bij de tekortkomingen van het leven. Sta stil bij alles wat jou gegeven is. Als jij merkt dat je in een negatieve gemoedstoestand bent, verander dan de toestand. Maak het verdriet waarin je betrokken bent ongedaan. Vind iets beters om over na te denken. Verdrijf de suprematie van het negatieve. Je hoeft het niet te behouden. Denk niet dat je eerlijk bent door het te houden. Je bent oneerlijk door te houden wat jou geen goed doet, en wat niemand goed doet en wat de wereld geen goed doet. Jij bent iemand die bijdraagt aan de wereld. Wil je hem echt bombarderen met dat wat hem ervan afhoudt het Paradijs te zijn waartoe hij behoort?

Je bent niet hier op Aarde om stil te staan bij wat pijnlijk voor jou is. Je bent niet hier op Aarde om bij jezelf stil te staan. Je hebt belangrijker dingen te doen.

Ga door met je leven. Wees minder afhankelijk van andere mensen voor jouw emotionele ondersteuning. Andere mensen kunnen negatief zijn als zij dat willen. Dat is hun zaak, niet de jouwe. Probeer niet langer iemand anders of ieder ander te veranderen. Laat jouw ontevredenheid gaan. Je hebt genoeg om voor te zorgen in jezelf. Als je de negativiteit in een ander wilt helen, heel dan die van jezelf. Wat jij wenst dat een ander is of doet, wees of doe dat zelf.

Je zou graag willen dat iedereen vrolijk op jou reageert. Reageer dan vrolijk op iedereen. Hou op met aanstoot te nemen. Jij neemt aanstoot aan jezelf. Je zou graag willen dat iedereen fideel is. Wees dan fideel als eerste. Beur anderen op en jij zult opgebeurd worden.

Het einde van negativiteit is nabij. Wees de eerste om dit te weten en leef ernaar. Hij die negatief op negativiteit reageert is ouderwets. Modelleer jezelf opnieuw. Draag geen kleding uit vroegere eeuwen. Waarom oude gedachten dragen? Waarom oude gewoontes van reageren behouden als ze jou afhouden van de vrijheid van liefhebben die jij zo verlangt? Als iemand negativiteit verkondigt, dan is dit beslist een teken voor jou om dat niet te doen.

Als je een taart bakt, dan bak je een taart waar je van houdt. Je bakt geen taart waar je niet van houdt en toch kun je heel goed jouw geest, jouw mooie geest, aan het vullen geweest zijn met gedachten die jou vasthouden. In tegenstelling tot wat je kunt denken, zit je niet vast in situaties. Je zit vast in je oude gedachten. Dezelfde melodie gaat door jouw hoofd. Vind wat nieuwe melodieën. Vind wat nieuwe gedachten.

Het leven is bedoeld nieuw te zijn. En jij bent degene die gekomen is om jou van het verleden te redden. Geef jezelf een zetje en ga aan de slag in de wereld van jouw dromen. Jij bent degene die de taferelen van jouw leven vaststelt. Jij kiest de kleuren. Jij kiest het ontwerp. Oh ja, jij bent de ontwerper. Jij bent de ontwerper van jouw leven.

Als je merkt dat je in een slechte bui bent, verander dan je stemming. Wees de eerste om te veranderen. Je kunt anderen en de wereld opbeuren of je kunt anderen omlaag trekken of hen zelfs neerhalen. Waarom zou je dat doen? Het zet jou zeker niet in een helderder licht.

Het kan heel goed zijn dat jij jezelf het tegenovergestelde moet vertellen van wat jij jezelf verteld hebt. Als je je somber voelt, dan ben jij degene die er iets aan moet doen. Je kunt niet wachten op een ridder op een wit paard om te komen en jou op te vegen en jou tegen jezelf te beschermen. Jij moet jouw eigen ridder zijn en jezelf wegdragen naar een grotere mentale houding. Lieverds, kom hier bij Mij. Ik maak ruimte voor je. Kom op.

Vertaald Luus

http://heavenletters.org