Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 19 januari 2014

Heavenletter #4804 De Waarheid en de Diepte van Jou / 19 januari 2014

De Waarheid en de Diepte van Jou
Zondag 19 januari 2014

God zei:

Van waar komt het licht vandaan? Je ogen zijn sprankelend. Het moet zo zijn dat licht van binnenin je komt. Natuurlijk, dat doet het, want ben Ik niet binnenin jou?

We kunnen een stap verder gaan. Er is geen buiten jou. Er is niets anders dan bewustzijn. Zelfs de wereld die je ziet, de eigenzinnige wereld die je zou kunnen zien, is binnen jou, die de waarnemer ervan bent. De wereld weergalmt iets binnenin je. Je ziet waar je van gemaakt bent. Op dit moment ben je een mix van alle mogelijkheden.

Je bent je bewust van Mij. Je bent je bewust van Mij op een grootse manier. Je bent je bewust van je Ware Identiteit terwijl jij je tegelijkertijd identificeert met minder. Jij bent ook op de hoogte van dingen om zorgen over te maken of te vrezen. De buitenkant is onschuldig, geliefden. Het weerspiegelt iets in jezelf waar jij een kijkje naar moet nemen, om te zien, te begrijpen en de studie moet afsluiten. Je bent niet blind voor de fouten van de wereld, noch ben je blind voor Mij.

En toch, je hebt de mogelijkheid om het anders te zien dan hoe je het nu ziet. Je bent niet hopeloos, noch ben je hulpeloos. Jij bent de belangrijkste motivator van je leven, want Ik BEN. Wat Ik BEN, BEN jij ook.

Je ogen kunnen verder zien dan dat ze nu zien.

Ik, God, heb de wereld lief. Wat is het dat de Grote Spirituele Meesters hebben gedaan, behalve van de wereld te houden? Zij gingen hun individualiteit te boven en dit is wat jij aan het doen bent. Dit is de hoogte die jij net zo goed aan het beklimmen bent.

Hier zeg Ik dat alles binnenin je is, en Ik zeg je dat je uit jouw individualiteit moet stappen. Jouw waarneming is jouw werkelijkheid. Er is een niveau voorbij aan de perceptie waar je de Werkelijkheid ziet, net zoals jij misschien een glanzende zee zou zien. Hoe dichter jij bij Mij bent, hoe beter je ziet wat Echt is en hoe minder je ziet wat niet echt is.

Er zijn façades in de wereld en je hebt ook een façade van jezelf gemaakt en deze façade is minder dan de Waarheid omtrent jou. Ik ben de Waarheid omtrent jou. Alle kracht die in Mij ligt, ligt binnenin jou. De Alomtegenwoordigheid, de Alwetendheid en Mijn liefde liggen ook binnenin jou. Je moet je nog verdiepen in de Waarheid en Diepte van jou.

Houd op met krassen op het oppervlak en je zult Mij vinden. Je zult je Zelf vinden. Je zult naar binnen kijken en je zult naar buiten kijken( alsof er een buiten is) en je zult de pracht van jou zien, de Oneindigheid van jou, de Eeuwigheid van jou, de Waarheid van jou. Je zult Eenheid kennen, en jij zult de Uitgestrektheid kennen, en je zult alles kennen wat er schijnbaar tussenin is.

Je zult weten wat waard is om te weten. Je zult rond tollen in vreugde. Jij zult eenvoudiger zijn. Het leven zal eenvoudiger zijn. De wereld zal eenvoudiger zijn. Er is niets ingewikkelds aan Eenheid of Uitgestrektheid. Eenheid en Uitgestrektheid betekenen hetzelfde. Eenheid is Uitgestrektheid. Het is zeker niet kleinheid.

Jij zwemt naar Mij, wat betekent dat jij naar jouw Zelf zwemt. Onderweg ben jij in de stroom van de golven en de golven springen omhoog, en de golven vegen zichzelf weg. Terwijl je zwemt, ben je net als de golven van de Oceaan in het proces van het bereiken van jouw Zelf.

Er zijn geen kleine vissen in deze Oceaan waar Ik over spreek. Je maakt deel uit van de kracht van het getij. Je bent gedreven om Mij te vinden en komt tot Mij, zelfs als je altijd bij Mij geweest bent. Je zoekt naar jouw Zelf. Zoek en je zult vinden waar je al bent, maar nu breiden je ogen zich helemaal uit naar je hart. Hallo!

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org/