Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 6 juli 2013

De nieuwe maan van 8 juli 2013 door Petra Stam

De nieuwe maan van 8 juli 2013

kwetsbare binnenwereld

door Petra Stam
Nieuwe manen geven een nieuw begin aan, een tijd om doelen bij te stellen en nieuwe intenties duidelijk te krijgen. De energie van natuur en mens zit nu van binnen en voordat die naar buiten wordt getoond, is het goed om de tijd te nemen voor innerlijke reflectie. Het thema in deze periode is ‘rijping’.

De nieuwe maan en de Zon staan beide op 16 graden in het waterteken Kreeft. Maan is ook nog de heerser van Kreeft. Dit maakt extra kwetsbaar, dromerig, kan een gevoel van afhankelijkheid geven of behoefte aan aandacht oproepen. In dit rijtje horen ook humeurigheid en buitensporig gemopper. Neem het niet te persoonlijk als iemand om je heen zich zo gedraagt (tenzij je er direct iets mee te maken hebt!), maar neem de persoon wel serieus. Kreeften zijn hard van buiten, maar zacht van binnen. Ze trekken zich terug als ze zich bedreigd voelen en willen dan met rust worden gelaten.