Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 10 mei 2013

Tweelingzielen door Neal Donald Walsch

Tweelingzielen
  Neal Donald Walsch


Het is een gegeven dat we als ziel allemaal uit dezelfde bron komen. Een tweelingziel is niets meer en niets minder als een zielendeel dat zijn oorsprong heeft uit deze bron.

Deze zielendelen horen bij elkaar maar kennen ook hun afgescheidenheid. Het hervinden van een gelijke geeft vreugde maar soms ook veel verdriet. Tweelingzielen spiegelen vaak op vele terreinen en dat geeft een enorme herkenning. Zij herkennen elkaar trouwens al snel door de vele gewoonten, eigenschappen en voorkeuren die zij met elkaar in dit leven gemeen hebben. In feite vullen zij elkaar naadloos aan.

Het is er dan een van vele levens terug en van vele levens samen. Het is een verbinding uit één. Men kent een telepathische verbinding die het empatische Kunnen versterkt. Sommige zielen hebben vele levens bij elkaar verkeerd en sommige zielen kennen elkaar minder lang. In het geval van een zeer sterke aantrekking en herkenning, overeenkomst van eigenschappen en meer kun je spreken van een zielenverbinding.

woensdag 8 mei 2013

Iedere ervaring is een gave uit "Vriendschap met God"

Iedere ervaring
 is een gave
 uit "Vriendschap met God"
Neal D. WalschIedereen kan jouw iets leren, jou iets als een gave schenken. En dit is het grote geheim:

Allen zijn gekomen om ook van jou een gave te ontvangen.
 
Welke gave heb jij hun gegeven?
En als je in verwarring iets hebt gedaan wat jij denkt dat hun heeft gekwetst, neem dan maar aan dat dit ook een gave was. Het kan een grote schat zijn geweest, net zoals jouw tijd in het park.

Heb jij geen lering getrokken van je grootste kwetsuren, soms zelfs meer dan je grootste pleziertjes? Wie is dan de schurk en wie is het slachtoffer in jouw leven?
Je zult echt meesterschap hebben bereikt als je hierover helderheid kunt bereiken vóórdat de uitkomst van een bepaalde ervaring jou bekend is in plaats van daarna.

dinsdag 7 mei 2013

In Gods wereld is niets onmogelijk. / uit: Vriendschap met God

In Gods wereld is niets
 onmogelijk.

Neal D. Walsch
geciteerd uit: Vriendschap met GodIk ben niet opgehouden met rechtstreeks met jullie te spreken en Ik zal dat ook nooit doen.

Jullie kunnen misschien niet altijd duidelijk verstaan of volstrekt accuraat interpreteren wat Ik te zeggen heb, maar zolang jullie dat proberen, zolang jullie de dialoog open houden, geven jullie onze vriendschap een kans. En zolang jullie God een kans geven, zullen jullie nooit alleen zijn, nooit in je eentje voor belangrijke vragen komen te staan, nooit in tijden van nood zonder directe hulpbron zijn. Ja, jullie zullen in Mijn hart altijd een huis hebben.

Dit is wat het betekent om vriendschap met God te hebben.
En vriendschap staat open voor iedereen. Ongeacht hun overtuigingen, ongeacht hun religie. Of hun gebrek aan religie.

Iedereen kan altijd een vriendschap met God hebben.

Jullie hebben allen een vriendschap met God. Alleen weten sommigen onder jullie dat niet. Zoals Ik al heb gezegd.

Er is geen ‘juiste weg’ naar God, dit zeg Ik inderdaad, exact, precies, onherroepelijk. Er is een duizendtal paden naar God en iedere weg brengt je bij Mij.

Dus jullie kunnen uiteindelijk het verband tussen God en ‘beter’ opgeven. Jullie kunnen ermee ophouden te zeggen dat ‘onze’ God de beste is.