Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 5 december 2013

Saul: Geef niet op, God geeft nooit op / John Smallman op 4 december 2013

Saul: 
Geef niet op, God geeft nooit op
John Smallman  op 4 december 2013
Vertaling: René

De Eenheid, de inclusiviteit van de Realiteit, gehuld in en omarmd door onze liefdevolle Bron, gaat voorbij aan ieder begrip, vooral wanneer jullie de beperkingen en de begrenzingen die een menselijk lichaam jullie oplegt, ervaren. Het is een steeds doorgaande bewustzijnservaring die volledig iedere zich bedachte behoefte en verlangen bevredigt, onderwijl ieder aspect van Zichzelf oneindige creatieve mogelijkheden in ieder eeuwig moment biedend.

Geen van de geneugtes van jullie aardse bestaan kan jullie zelfs maar het flauwste idee geven van wat jullie hemelse Vader voor jullie eeuwige vreugde heeft geschapen. Cultiveer jullie rustige en afgezonderde innerlijke ruimte waar jullie contact kunnen maken met de spirituele rijken. Bezoek het regelmatig, het is waar je ware Zelf en al je gidsen en mentoren wonen, die altijd voor contact met jou beschikbaar zijn. Het is het meest dichtbije dat je, terwijl je nog belichaamd bent, kunt komen bij de Realiteit, en dat kan verbazingwekkend dichtbij zijn.

Het is zeer belangrijk om op iets te focussen – een brandende kaars, je adem, een korte mantra – dat zal effectief de stroom van afleidende gedachtes en zorgen blokkeren of onderdrukken, die je overvallen wanneer je probeert te mediteren, een contemplatieve staat binnen te gaan, of te bidden. Vaak zul je gaan zitten om voor een bepaalde tijdsperiode te mediteren, om aan het eind van die tijdsperiode te komen en te ontdekken dat je nooit echt aanwezig was met jezelf, tijdens het mediteren. Je zou het gevoel kunnen hebben dat die tijd verspild was, dat je faalde, dat stille tijd in die innerlijke ruimte niet echt iets voor jou is. Echter, dat is zeker niet het geval.
Sta dat soort ervaring niet toe je te weerhouden van het tijd vrijmaken om rustig en geduldig dagelijks te gaan zitten, jezelf toestaand ​​om je te verbinden met de spirituele wereld. Het vergt wel oefening en doorzettingsvermogen, maar het loont. Geef gewoon niet op, God geeft nooit op, en Hij heeft het nooit bij het verkeerde eind. Hij kent jullie veel beter dan jullie jezelf ooit zouden kunnen kennen, en Zijn Liefde voor jullie is absoluut grenzeloos. Een enorm aantal mensen hebben een vrij lage dunk van zichzelf, meestal als gevolg van hun opvoeding en socialisatie, en misschien is een beetje daarvan karmisch. Laat die onderwaardering van jezelf los, want dat moedigt je aan de illusie als echt te zien, met jullie als onbelangrijke spelers in iets onvoorstelbaar groots.

Ieder van jullie is veel omvangrijker en van oneindig veel meer waarde dan wat jullie kleine ego-denkgeesten jullie willen doen geloven. Wat God schept is en blijft voor altijd perfect, en Hij schiep jullie allen vanuit het centrum van Zijn oneindig liefdevolle Hart. Ga naar binnen en vraag om hulp om je je ware oorsprong te herinneren, en wij zullen jullie helpen om wat bewustzijn te verkrijgen, een eerste waarneming van wie jullie werkelijk zijn. Het is jullie recht om dit innerlijke weten te hebben, en het zal jullie de mogelijkheid geven het vertrouwen te vinden om te beginnen jezelf te vertrouwen zoals God doet, en altijd die intentie heeft dat jullie dat doen.

Problemen ontstaan ​​voor jullie wanneer je je vertrouwen buiten jezelf plaatst, wanneer je je macht weggeeft door anderen toe te staan macht over je te hebben, en je te overtuigen dat jij het bij het verkeerde eind hebt en dat zij gelijk hebben. Vaak rebelleren jullie tegen gezag en gezagsdragers, maar binnen jezelf blijft het gebrek aan zelf-waarde je gevoel van zelfacceptatie en eigenwaarde aantasten, samen met het gebrek aan vertrouwen op je intuïtie, je innerlijke leiding uit de spirituele rijken die er altijd voor je zijn.

Negeer het gelach, de veroordeling en het oordeel dat optreedt wanneer je uit die plaats van innerlijke kracht komt waar de Liefde heerst. In jullie illusoire wereld lijkt het je zwak en kwetsbaar te maken, maar dat is alleen omdat alle oordeel van het ego komt, terwijl jullie proberen voorbij te gaan aan de zwakke en schadelijke ego-percepties, terwijl jullie je weg zoeken naar ontwaken. En we zijn voortdurend op afroep beschikbaar, beschikbaar om jullie instant te hulp te schieten, zodat je binnenin je de kracht kunt vinden die je heel zeker voorwaarts moet doen blijven gaan richting ontwaken.

Door op deze manier voorwaarts te gaan, de paden volgend die je vastlegde voor je incarneerde voor dit leven, help je ook het collectief, de gehele mensheid, om in dezelfde richting te gaan. Jullie zijn op Aarde om de mensheid naar Huis te leiden, en jullie zijn geweldige leiders, jullie allemaal, derhalve is de mensheid zeer stevig geplaatst op dat pad, vanwege jullie bereidwillige en diepgaande intentie, en jullie zullen allemaal Thuis aankomen voor grote en zeer enthousiaste feesten.

Verlies de moed niet als het erop lijkt dat de dingen niet zo gaan zoals ze zouden moeten, als ze niet op jouw manier gaan, dat de situatie (hoe die ook mag zijn) chaotisch is, of zonder hoop. Herinner jezelf er in plaats daarvan aan dat jullie niet alleen zijn, dat jullie nooit alleen zijn, dat je op elk moment goddelijk wordt ondersteund, en dat daarom jullie ontwaken in de Realiteit zonder enige twijfel verzekerd is.

Met heel veel liefde, Saul.