Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 8 december 2013

Heavenletter #4762 Een Korte Reis op het Meer Illusie / 8 december 2013

Een Korte Reis op het Meer Illusie

Zondag 8 december 2013


God zei:

Dit is de dag waar je op hebt gewacht. Welke dag het ook is, dit is het geval. Je hebt gewacht op dagen die gaan komen, en nu is deze dag recht naar je toe gekomen. Deze dag staat voor je. Open je voor hem. Geniet van zijn lekkernijen.

Vandaag zal tot de rand worden gevuld voor jou. Hij is van jou. Hij is gekomen om je te ontmoeten. Deze dag is gekomen om een beroep op jou te doen. Hij kwam recht jouw deur binnen. Dit is jouw dag, en je hebt op hem gewacht . Ja, sta nu op en begroet hem.

Het is een goed idee om niet blasé te worden over je dagen. Tel niet langer je dagen. Deze dag is gekomen. Geef jezelf aan deze dag. Het is niet aan jou om jouw schouders op te halen en te zeggen: "Een andere dag, maar alles gaat hetzelfde."

Vandaag is een dag om in je handen klappen en de komst van een nieuwe dag te vieren op dit vlak van het leven. Met een nieuwe dag, een nieuwe wereld.

In de Hemel zijn er geen dagen zoals je weet. Er is Eeuwigheid. Er bestaat geen lang en kort. Eeuwigheid is eeuwig. Op een bepaalde manier is zij korter dan een dag. Zij heeft geen begin en einde zoals dagen. Er is geen onderbreking in de Eeuwigheid. Zij kan niet worden opgesplitst in delen. Eeuwigheid is dit moment in je dag, en toch is zij Eeuwig. Hoe levendig is de Eeuwigheid waar Onze harten zijn en zijn om te verblijven in wat rechts en links het Licht is, zelfs als er geen rechts of links is. Er is alleen Zijn en hier zijn Wij, Mijn geliefde Zelf.

Wat is een mensenleven? Het is een korte reis op het Meer Illusie. Je roeit jouw boot. Dat is het zo'n beetje. En toch, als jij roeit, roeit, roeit in je boot, kom je ergens terecht.

Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen goeds. Dit is wat het is, geliefden.

Al jouw lessen, al jouw reizen, zijn niettegenstaande gedachten die jij hebt. Je denkt, je maakt een plan, je maakt je zorgen, je vraagt je af, en alles wat je hoeft te doen is zijn. Dat is alles wat je kunt zijn. Al het geren, al het door elkaar schudden, ben gewoon jij, het individu, die jouw boot roeit. Stroomopwaarts, stroomafwaarts, het maakt niet uit. Dat je hier op Aarde bent in deze Aardse tijd en plaats is jouw zaak. Dat is het. Jij stoft de meubels af, veegt de vloer, doet de was. Alle repeterende bewegingen zijn repeterende bewegingen die deel uitmaken van jouw voorziening van de dag.

En toch, elke dag heeft een prachtige zonsopgang en zonsondergang. Hij komt binnen zonder furore, en hij vertrekt zonder furore. De dag is een soort van joviale minnaar. De dag komt erin, en de dag gaat eruit, en nooit zal dezelfde dag terug komen, maar altijd is er weer een dag, terwijl jij een Wezen bent op Aarde.

De dag is vol en je bord is vol, terwijl al die tijd er niets gebeurt. Er lijkt zeker genoeg te gebeuren. Zelfs als alles op dit vlak van het leven vluchtig is, illusoir, en er gebeurt helemaal niets, het lijkt echt, en zo speel je in de droom die jij hebt. En dus speel jij gedurende een minuut of twee, totdat je merkt dat je helemaal terug bent in de Hemel met Mij.

Plotseling-lijkend, is jouw tijd, die nooit was, op en je bent terug naar waar je vandaan kwam en tegelijkertijd nooit van was weggegaan.

Is het leven in de wereld een hoax/nep? Je kunt het zo zeggen en toch is het een echte pauze, en toch dient die tijd, die niet bestaat, jou niettemin. Hij die wacht dient ook. En jij dient. Jij dient een doel. Jij dient goed.

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org