Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 6 december 2013

Heavenletter #4760 Laat Liefde Volstaan / 6 december 2013

Laat Liefde Volstaan

Vrijdag 6 december 2013


God zei:


In menselijke termen is er goed en er is verkeerd. Geen twee mensen denken precies gelijk. Geen twee mensen zijn het eens over alles. Waar wordt gezegd dat ze dat moeten? Toch zijn er moeilijkheden bij het toestaan van een ander gezichtspunt of een andere mening. Waar gaat deze behoefte aan overeenstemming eigenlijk over? Wat staat op het spel?

Dus wat maakt het uit als iemand behoort tot de een of een andere religie of politieke partij? Wat maakt het uit of iemand het op de ene manier ziet en jij op een andere. Wat is er zo allerbelangrijks?

O, ja, bied aan om het ruim te overwegen, nochtans is overeenstemming een ander verhaal. Zelfs als je niet akkoord gaat, wees attent en begripvol. Jij kunt aardig zijn en vriendschap aanbieden. Wie zei dat een ideale overeenstemming de enige manier is om er mee om te gaan? Er zijn vele kleine oorlogen uitgevochten over kleine dingen.

Wat is er zo moeilijk aan het samen leven van mensen en dat families en naties met elkaar overweg kunnen? Hoe komt het dat mensen die van elkaar houden zich boos maken, hopeloos boos, terwijl ze ooit geluk gaven aan elkaar? Wat is de kern hiervan? Iets zit fout, ben je het ermee eens?

Waarom zou een van Mijn kinderen zich buiten zichzelf voelen vanwege een ander kind van Mij. Hoe komt het dat twee mensen die van elkaar houden zover komen om te denken: "Ik kan er niet nog langer tegen. Ik moet wat rust hebben." Wat heeft een ander persoon uiteindelijk te maken met jouw rust en stilte?

Wat is er gebeurd met kameraadschap en onbegrensd voelen? Het lijkt dat Mijn kinderen zich soms verplicht voelen om bozer te zijn dan zij of iemand willen zijn. Het lijkt wel alsof je het niet kan helpen. Jij bent aan het eind van je Latijn gekomen. En woede komt op de voorgrond en mensen zijn niet hoe ze willen zijn.

Zeker, woede is geen sterkte. Is er iemand die echt zo denkt? En, Ik moet het vragen, wanneer jij niet in het vuurwerk van de woede zit, zou je haar ooit willen rechtvaardigen? Iemand laat de vuile vaat achter, kan een bord niet afwassen, kan zijn of haar kleren niet ophangen, en je bent woedend. Is het de moeite waard? Of iemand kan altijd tegen je zeuren om een bord af te wassen en je kleren op te hangen? Is een van jullie echt een schurk?

Woede is niet gezond. Wat veroorzaakt woede, en wat is er goed aan om haar te uiten? Jij denkt misschien dat boosheid rechtvaardig en deugdzaam kan zijn - je zou denken dat al je woede juist en noodzakelijk is, maar waar stopt het woedend zijn? Woede is niet deugdzaam. Liefheid voorwenden is ook niet bewonderenswaardig. Het is gekmakend. Misschien is het beter om woede te onthullen in plaats van te verbergen. Hoe dan ook, je doet niemand een plezier.

Bent jij de commandant van de wereld dat je kunt geloven dat jij iedereen kunt laten doen wat jij wilt of zijn wat jij wilt?

Het is goed om achter jezelf op te ruimen, maar is het de test van een persoon? De mensen die achter zichzelf opruimen kunnen gekmakend zijn op een andere manier. Het gekmakende aspect ligt binnenin jou. De vraag is niet: Wat doe jij met iemand anders? De vraag is: Wat doe jij met jezelf?

Je mag jezelf als vredelievend beschouwen, en toch is woede, ongeacht de oorzaak, niet vredelievend.

Sommige mensen rechtvaardigen hun woede door te zeggen dat het gerechtvaardigde woede is. Ik begrijp de bedoeling. Wees voorzichtig met zelfingenomen zijn. Woede over een moordenaar is niet betamelijk voor jou of voor de moordenaar.

Dus Mijn vraag is eigenlijk: Waar is de liefde? Zelfs bedekt met woede is liefde aanwezig. Onder de haat is liefde aanwezig. Geliefden, wat zijn jullie aan het doen? Als je boos bent, waar is jouw liefde voor jezelf?

Vertaald Anneke