Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 30 december 2013

Heavenletter #4784 De Grootsheid en de Schoonheid / 30 december 2013

De Grootsheid en de Schoonheid

Maandag 30 december 2013


God zei:

Een van Mijn belangrijkste thema's is dat je grootser kunt zijn dan dat je denkt dat je bent. Nee, Ik zal het anders zeggen: Jij BENT grootser dan dat je denkt dat je bent.

Er bestaat geen twijfel over. Natuurlijk, je bent veel grootser dan dat jij over jezelf denkt en naar de wereld uitstraalt.

Als je het zou kunnen weten, echt weten, begrijpen, zelfs gedurende een ogenblik, de Grootsheid zien die jij bent, hoe nederig zou je zijn. Teneinde te handelen in het goede vertrouwen omtrent de Grootsheid van jezelf, moet je veel loslaten. Je bent geen onbekende voor het loslaten, nochtans kan het zijn dat je nog niet een goede vriend ervan bent. Vaak verzet jij je.

Hoe vaak moet Ik jou vertellen over jouw Grootsheid en op hoeveel manieren? Natuurlijk, je bent veel geweldiger dan waar jij jezelf eer voor geeft, en zo is het met iedereen. Iedereen! Gemaakt naar Mijn beeld, wat kan je zijn, behalve geweldig? Jij kunt nu groots zijn. Waarom niet? Wat houd je tegen? Ik beslist niet.

Dit is niet het ego-groots waar We over spreken. Absoluut niet. Nederigheid straalt Grootsheid uit. Nederigheid maakt het mogelijk voor de Grootsheid om zich te openbaren en gezien te worden. Wanneer jij jouw Grootsheid openbaart, denk jij helemaal niet aan jezelf. Jij denkt niet in het minst over hoe jij bekeken wordt. In Grootsheid ga je voorbij aan gedachten over jezelf. Jij overstijgt jezelf, denk je niet?

Wat is nederigheid, behalve goedheid en barmhartigheid als een manier van leven? Geen martelaar, nee, helemaal niet. Nederigheid betekent niet vernederd. Ja, graag, ga jezelf uit de weg en je zult op natuurlijk wijze nederig zijn en Grootsheid de kans geven om een ster te zijn.

Wat is er zo geweldig aan nederigheid? Met nederigheid komt niets in de weg van jouw Grootsheid te staan. Nederigheid is geen vernedering. Nederigheid maakt ruimte voor Grootsheid. Vaak in iets bijna onmerkbaars gloeit de Grootsheid.

Het zijn zonder ego en overdreven trots biedt een speelveld voor inspiratie. Jij bent bedoeld om te inspireren. Een heel klein ding, een woord, een vriendelijkheid onthult Grootsheid. Nederigheid is ontzagwekkend. Wat een traktatie is het om zonder trots te zijn en gevuld met nederigheid, wat de afwezigheid van ego en hoogmoed is. Gelieve niet nederigheid gelijk te stellen aan ootmoedigheid. Als jij groots bent, en als jij jouw inherente Grootsheid kent, welke behoefte aan het ego zou je eventueel kunnen hebben? Het ego probeert je groot te maken. Het ego zegt dat de wereld jou als groot moet zien. Nee, jij bent het die jouw Grootsheid moet kennen. Dan ben jij in staat om nederig te zijn. Staand voor Grootsheid, wat kan je zijn, behalve nederig? Bewust van grootser zijn dan je kleine zelf, ben jij van nature nederig. Misschien is nederig een andere manier om te zeggen: voorbij aan de gedachte, verziend en helemaal niet kortzichtig. Ja, je bent een deel van het Universum en de schoonheid van het Universum. Wat kunt jij zijn behalve nederig als je overal schoonheid ziet ?

Nederigheid voert geen show op, waarom zou hij?

Nederig zijn is jezelf zijn, zonder addertjes onder het gras. Het is te zijn als de lucht. Je geeft vrijelijk aan allen. Nederig, dan ben je naar beneden gekomen naar de basis. Je rijdt niet op de schouders van iemand anders, behalve de Mijne. Jij veegt voor Mij en jij veegt achter Mij en jij bent tevreden. Welke zorg heb jij om te worden opgemerkt wanneer jij van dienst bent? Het is een genoegen voor jou om notitie te nemen van Mij.

Grootsheid is geen act. Grootsheid is niet een sterren prestatie. Het is een figuranten rol. Je hebt geen sterrendom nodig. Wat heb je te maken met het sterrendom als je in Mijn Tegenwoordigheid bent?

Nederigheid is het in het centrum zijn van de Zon die op allen schijnt. Waar zou je nog meer om kunnen vragen?

Vertaald Anneke

http://heavenletters.org