Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 29 november 2013

Nieuw bewustzijn kan deprimerend aanvoelen 29 november 2013 / Dana Mrkich

Nieuw bewustzijn kan deprimerend aanvoelen

 29 november 2013
door 


Ik kan me niet herinneren wat de laatste keer was dat de collectieve energie zo zwaar aanvoelde. Een week geleden kreeg ik een analogie door, dat we uitgeperst worden, om sap te verkrijgen, en de suggestie was om te focussen op het sap, wanneer je je emotioneel en energetisch uitgeperst voelt. Wel, vandaag geldt die suggestie honderdvoudig!

Het kan aanvoelen alsof muren jou en de wereld insluiten. Sommigen kunnen zich voelen alsof de ‘duisternis’ aan het winnen is, of dat alle healingwerk voor niets is geweest. Toch is het net zo dat de ‘duisternis’ duidelijker zichtbaar wordt, zowel in als buiten ons, ‘duisternis’ is in deze context dat waarvan we ons niet bewust zijn.


Velen onder ons worden zich bewust van de veelvuldige manieren waarop we als mensheid onszelf en ook ons zelf persoonlijk hebben beperkt. Het voelt als *@!#, omdat het leven niet bedoeld is om beperkt te zijn. We zijn hier om ons onze waarheid, onze kracht en ons creatief vermogen te herinneren. We zijn hier om te belichamen wie we echt zijn zodat we onze overtuigingen, invloeden en systemen die ons krachteloos hielden kunnen loslaten.

Vandaag is een goede dag om jezelf eraan te herinneren hoever je al gekomen bent, wie je geworden bent, in vergelijking met jaren geleden. Het is een goede dag om jezelf eraan te herinneren hoever de wereld al gekomen is, en hoeveel mensen er echt aan het ontwaken zijn. Het is zo makkelijk om je handen in de lucht te gooien en te zeggen dat we het opgeven, maar wat zijn we daarmee?

Al dit nieuwe bewustzijn kan ironisch genoeg veel depressie triggeren, omdat we ons verloren voelen in wat we kunnen doen om te helpen bij zoveel situaties. Wanneer je je dus bewust wordt van iets, vraag dan om de ‘oplossing’ te tonen. Later die dag zal je jezelf iets zien doen dat zo simpel en onbetekenend is als bv. een hilarische videoclip bekijken, maar dat is voldoende om je uit je sleur te krijgen en je opnieuw te verbinden met je flow, en je zal je plots beter voelen over het probleem dat je die morgen had, of misschien meer gemotiveerd of helder in verband met het aanpakken van een groter, of zelfs globaal probleem. Het is een goede dag om te kijken, lezen of iets prettigs, positiefs, versterkend of verkwikkends te doen, dat je opnieuw verbindt met het ‘sap’ van je leven.

Hoe gaat het met je?

Dana Mrkich

www.danamrkich.com

vert. Fran Tielemans