Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 18 november 2013

Manuscript van overleving - deel 371 - Aisha North 18 November 2013

"Liefde Is De Sleutel Welke ALLE Deuren Zal Openen…"
18 November 2013 / Aisha North
 Zoals velen van jullie opgemerkt hebben, heeft het tempo van de verstoring in velen koortshoogte bereikt, en met recht, aangezien vanaf deze dag voorwaarts, er geen houden meer aan is. Dit mag ontmoedigend klinken en voor sommigen beangstigend, maar vertrouw ons wanneer wij zeggen dat jullie niet meer dan nodig is zullen lijden. En wat bedoelen wij daar nochtans mee? Eenvoudig dat jullie niet hier zijn om te lijden, dierbaren, jullie zijn hier om te overwinnen, en als zodanig, zijn de toetsingen en beproevingen die jullie op jullie weg tegen mogen komen louter om jullie te helpen precies dat te doen. En wanneer wij zeggen overwinnen, is het niet met de oude betekenis van het woord, want dit gaat niet over het bereiken van een verheven status ten koste van anderen. Nee, dit gaat eenvoudig over het opnieuw overwinnen van jezelf en jouw eigen inherente macht, een macht welke gedurende zo een lange tijd van jullie afgenomen werd. Wederom, weten wij dat velen aanstoot aan deze boodschap zullen nemen en het onnodig noemen of op z'n minst herhalend, maar herinner je, onze taak is om jullie te helpen jullie taak te vervullen, en dus, handelen wij op vele manieren als jullie supporters en cheerleaders, de omstanders die jullie aan zullen zetten om alles te doen dat jullie kunnen om jullie zelf voorbij te streven.

Want vergis je niet, wij zijn ons er goed bewust van dat voor sommigen, deze reis niet meer uitdagend zou kunnen zijn dan dat het al geweest is, maar wij weten ook dat er niemand van jullie is die niet in staat is om deze zoektocht van het volledig herenigd te worden met jullie zelf in al jullie glorie te vervullen. En door jullie zeer persoonlijke inspanningen, zullen jullie niet alleen jullie eigen machten/krachten opnieuw opeisen, jullie zullen ook deze planeet opnieuw terug opeisen naar wat het oorspronkelijk bedoeld was te zijn. Een plaats voor liefdevol samenwonen, een plaats waar de mensheid in harmonie met zichzelf en alle magische schepselen van Moeder Natuur zou leven, groot of klein, prachtig of wild. En zoals jullie heel goed weten, is dit gedurende een zeer lange tijd niet het geval geweest, maar nu, dankzij jullie inspanningen, staat het op het punt om wederom zo te worden.
Dus neem dit als een geheugensteuntje om het einddoel in het zicht te houden als je bij jezelf gewaarwordt te bezwijken aan deze golven van transformationele energie op zo een manier dat je denkt dat je volledig machteloos wordt. Want dat wordt je niet, in feite, eis je elke en iedere dag steeds meer van jouw oorspronkelijke krachten/machten opnieuw op. Maar vergis je niet, het gevoel van machteloosheid op zichzelf kan bovenuit en voorbij schijnen te gaan aan alles waarvan je zult denken waar jij en jouw fysieke lichaam tot toe in staat zijn. Maar jullie zijn van sterk spul gemaakt, dierbaren, en jullie zijn in staat tot moedige daden die ver, ver alle uitdagingen voorbijstreven waarmee jullie al geconfronteerd werden op jullie reis en dus, weet dat jullie zelfs nog niet de dichtst bijzijnde rand van jullie eigen limieten bereikt hebben. Maar nog steeds, zal er meer dan één van jullie zijn die nog steeds die kleine en eerder uitgeputte stem binnenin hoort zeggen, "Niet meer, je kunt het niet aan, en ik kan dat ook niet". Maar herinner je, die stem is de stem van de oude jij, de kleine jij, degene die geen enkele manier had om jouw eigen grootsheid te betreden. Maar nu kan je dat, en nu moet je dat. Want niemand kan jou dwingen om in/naar jouw oude en imponerende schoenen te stappen, dat is een beslissing die volledig aan jou overgelaten wordt.
Dus herinner je dat iedere keer dat je bij jezelf gewaarwordt te verkruimelen en te vallen, jij jezelf een knuffel en enige peptalk geeft, en vraag aan anderen om hetzelfde voor jou te doen. Want je hebt het WEL DEGELIJK in je zitten, maar bij tijden, zal de toegang tot deze grootsheid belemmerd worden door een schijnbare ondoordringbare muur van fysieke en mentale uitputting. Dus wanneer jij jezelf gewaarwordt tegen die muur aan te knallen, weet dan dat er meer dan één open deur in deze muur is, gereed om jou erdoorheen te laten gaan zonder dat jij je zelfs helemaal hebt hoeven in te spannen. En deze deuren zijn allemaal gemarkeerd met dezelfde woorden: zelf-liefde. Want als je het klaarspeelt om die alles-omvattende liefde voor jezelf te vinden, zal niets jou in de weg staan, en zal jij jouw lichaam en inderdaad jouw geest toestaan om van tijd tot tijd moe te worden. Want je zult weten waarom, en je zult hier doorheen van jezelf blijven houden, ongeacht van wat er gebeurd. En dan, zal je bij jezelf gewaarworden dat je veel gemakkelijker door deze schijnbare dichte fases heengaat, en je zult niet jouw tijd verspillen door op die muur te hameren, jezelf beschuldigend of zelfs denkend dat je op wat voor manier dan ook faalt.
Dus wij zeggen weer, liefde is de sleutel welke alle deuren zal openen, ook diegenen binnenin jezelf, en wij weten dat deze deuren de laatste deuren kunnen zijn om geopend te worden, want om de één of andere reden, heeft de mensheid zoveel excuses gevonden om niet onvoorwaardelijk door zichzelf van zichzelf te houden. Zij voelen zich veel comfortabeler over het uitbreiden van dat sentiment naar anderen dan naar zichzelf, maar herinner je, om jezelf te kennen is om voorbij wat voor concept of beperkingen dan ook van jezelf te houden, want je kunt nooit teveel van jezelf houden. Want door alleen onvoorwaardelijk van jezelf te houden kan je waarlijk diezelfde generositeit richting anderen uitbreiden, en dus, door naar binnen te gaan en jezelf de vrije teugels te geven om precies dat te doen zal jou letterlijk een vrijkaartje geven naar al het andere. Want dan, en alleen dan zal je in staat zijn om voorbij welke beperkingen dan ook te reiken en zo ver gaan als je mogelijk maar kunt. Want de grenzen die je over moet steken zijn de grenzen die je zelf bepaald hebt, en dat heb je aldus gedaan door een misvatting van jouw eigen zelfwaarde. Want jij bent waardig van alle liefde die je kunt verwekken, en alle liefde die anderen naar jou in ruil zullen sturen. Maar herinner je, jij bent de hoofdgenerator van deze liefde, en jij bent degene die moet begrijpen dat tenzij jij het in je vindt om alle beperkingen van het houden van jezelf los te laten, je deze beperkingen voor altijd met je mee zult dragen, en zij op hun buurt zullen al het anderen voor jou beperken.
Dus ga zitten en heb een diepgaande één op één met jezelf, en zie of je het in je kunt vinden om eerlijk te zijn over welke beperkingen jij jezelf gegeven hebt. Zijn er geen? Daar kan je niet zeker van zijn tenzij je het serieus en stevig probeert. Wij denken dat jullie allemaal een manier zullen vinden om gewoon een klein beetje meer van jezelf te houden. En wanneer je dat doet, zal je zien hoe deze liefde waarvan je het klaarspeelde om die naar jezelf over te brengen gereflecteerd zal worden zowel aan de buitenzijde van jou, maar ook terug van iedereen en alles dat jou omringd. Want als je niet van jezelf denkt dat je waardig bent van ongelimiteerde liefde, hoe kan je dan in staat zijn om deze overstroming van liefde welke jou kant op komt, zelfs terwijl wij spreken, ontvangen? En herinner je, de golf van liefde die naderbij komt zal geen nee als een antwoord nemen, dus zelfs als jij je voelt dat je waardig bent om het te ontvangen, zal het toch naar jouw deur komen, en zal het weigeren om de kans te laten gaan om binnen te komen, zelfs als het dat moet doen door letterlijk de deur in stukken uiteen te breken om binnengelaten te worden. Dus misschien zou het een betere suggestie zijn om het door keuze wijd open te hebben staan, zoals door jouw keuze.
Dus kies om jezelf met alle liefde die je op de been kunt roepen te omhelzen, en dan nog wat meer. Op die manier, zullen er geen muren om te beklimmen of gesloten deuren om mee te worstelen meer zijn. Want dan, zullen er geen obstakels meer op jouw weg zijn, en zal je deze overstroming van binnenkomende liefde met open armen verwelkomen, en jij en Het zullen één worden, om nooit weer gescheiden te worden. Maar als je ervoor kiest om jouw deur te barricaderen, zal deze golf er niet alleen toe dienen om jou omver te gooien, het zal meer geëigend zijn om jou onder te sleuren en jou inderdaad voor een zeer lange tijd spartelend achter te laten. Dit mag onheilspellend klinken, maar het is eenvoudig een geheugensteuntje dat het allemaal over de vrije wil gaat, en het is zoals altijd jij zelf die moet beslissen ofwel het oude los te laten en zelfs lichter te worden, of vast te blijven kleven aan het oude en een overstroming te riskeren. Wij kunnen jullie overgave niet forceren, of eerder, jullie hart, op wat voor manier dan ook. Want jullie zijn de meesters van jullie reis, en dat is hoe het moet zijn, dus deze keer is het zoals altijd, jij en jij alleen die deze keuze moet maken. En je moet dat aldus in jouw werkelijke kern doen, want dit is een beslissing welke een waarachtige beslissing moet zijn. En dat is waarom wij zeggen om er zeker van te zijn om niet vast te lopen door wat voor tijdelijke symptomen of oppervlakkige gebeurtenissen dan ook, ongeacht hoe belastend zij ook mogen schijnen te zijn. Want in de kern, zijn jullie meer dan gereed om de keuze te maken om rechtop te staan en jullie ene waarheid te vinden, dus verzeker jullie er alsjeblieft van dat jullie dit niet laten vervagen onder de druk van de dagelijkse karweien en uitdagingen. Want deze keer, is het belangrijker dan ooit dat je het klaarspeelt om die wijd openstaande deur binnenin te vinden, de deur welke gemarkeerd is met LIEFDE en welke alleen jij kunt lokaliseren.
The Constant Companions

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/