Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 25 november 2013

Heavenletter #4749 Wat Betekent Het Verantwoordelijk te Zijn? / 25 november 2013

Wat Betekent Het Verantwoordelijk te Zijn?

Maandag 25 november 2013


God zei:

Ik zal je de weg wijzen, je leiden, je roepen, je sturen, je omhelzen. Ik zal alles doen om jouw aandacht te krijgen – maar Ik zal jou niet opdragen te doen wat Ik voorstel. Waarom niet? Waarom zou Ik dat niet? Ik zou dat niet omdat Ik jou vrije wil gaf. Ik gaf je vrije wil met een reden. Ik gaf jou geen vrije wil alleen maar om de lol ervan. Het in jouw hoogste belang vrije wil te hebben en goede wil en goede moed, omdat vrije wil vereisen zal dat je je vestigt en verantwoordelijk bent. Goede wil en goede moed zijn deel van het pakket. Verantwoordelijkheid moet niet met schuld verward worden. Schuld is een denkfout, die erop neerkomt dat Mijn kinderen verantwoordelijkheid wegschuiven.

Wat betekent het dat je verantwoordelijk bent?

Het betekent dat je ver-ziend bent. Het betekent dat je om de wereld geeft en je om jezelf geeft. Je neemt verantwoordelijkheid. Ze wordt jou niet opgedrongen. Je neemt haar. Verantwoordelijkheid is een bevrijdend iets. Je vertrouwt jezelf. Je weet dat er geen einde aan verantwoordelijkheid is. Je bent verantwoordelijk voor overwinningen net zo als je verantwoordelijk bent voor blokkeringen. Als je verantwoordelijkheid voor jezelf neemt, dan praat je niets goed. Je bekent en je bekent tegen jezelf. Niemand dwingt jou iets te doen. Je deed het zelf. Ook maak je geen drukte over hindernissen.

Je zorgt ervoor. Je accepteert geen tegenslagen. Je blijft gaan. Als er een touw breekt, dan vind je een ander of je leent of weeft een ander. Je haalt niet maar je schouders op. Je zegt niet maar dat er niets is wat je doen kunt. In feite is verantwoordelijk zijn hetzelfde als de waarheid spreken.

Verantwoordelijkheid is een goede zaak. Het is een no-nonsense manier van leven. Je bent verantwoordelijk voor jouw bestaan en je bent verantwoordelijk voor de wijze en middelen van jouw bestaan. Je bent de ster van je leven. Je zoekt geen manieren om onder jouw verantwoordelijkheid uit te komen. Als je een roeier van een schip bent, dan draag je jouw eigen gewicht. Je bent een drager van kracht.

Je hebt de vrije wil om verantwoordelijkheid te nemen.

Je hebt vrije wil of je hebt die niet. Je bent niet de opzichter van alles, maar je onttrekt je ook niet aan alles. Verantwoordelijk, loop je niet van verantwoordelijkheid weg. Je zegt niet: “Nou, er is niets wat ik eraan zou kunnen doen”. Als er een tornado is, ruim je erna op. Je maakt geen rommel, maar je raapt wel een stuk zwerfvuil op dat iemand heeft achtergelaten zonder er drukte over te maken.

Verantwoordelijkheid gaat niet om wat iemand anders doet of niet doet. Het gaat om jou. Jij hebt een verantwoordelijkheid om de invloed die je hebt te erkennen. Verantwoordelijkheid is tegengesteld aan hulpeloosheid. Verantwoordelijk, haal je niet je schouders op en veinst onverantwoordelijkheid. Je komt op voor jezelf en je komt op voor anderen. Je isoleert jezelf niet alsof je geen zeggenschap hebt over de werking van de tandwielen van het leven.

Verantwoordelijk, bundel je de krachten met anderen. Je wijst naar jezelf. Verantwoordelijk, heb je energie en je gaat. Verantwoordelijk, pak je de zaken aan. Verantwoordelijk zijn betekent niet dat je iets veroorzaakte. Het betekent dat je ervoor zorgt. Als de tafel niet gedekt is, dan dek je hem. Verantwoordelijk, zeg je niet: “Dat is mijn taak niet”.

Verantwoordelijk, ga je niet op je lauweren rusten. Je onderneemt en je neemt initiatief. Je wacht niet. Je klaagt niet over wat niet ongedaan gemaakt kan worden. Ik zeg niet dat je de enige bent die verantwoordelijk is. Ik zeg dat je verantwoordelijkheid neemt. Je bent iemand die het Universum respecteert en je neemt je rol erin. Je kijkt naar jezelf. Je hebt zelfvertrouwen. Je neemt initiatief.

Vertaald Luus

http://heavenletters.org