Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 29 oktober 2013

Het Licht Collectief "Ben je op Zoek naar Liefde?" 27 Oktober 2013 / Eliza Ayres (aka Tazjima)

Het Licht Collectief
"Ben je op Zoek naar Liefde?"
27 Oktober 2013 / Eliza Ayres (aka Tazjima)
 
Wij zijn het Licht collectief, een verzameling van Engelachtige en Licht wezens, Geascendeerde Meesters en leden van het Elementale Koninkrijk.
Ons thema vandaag is: "Zoek je op alle verkeerde plaatsen naar Liefde?".
Geïnspireerd door het commentaar van een lezer en opgefrist door een wandeling in de koele herfstlucht, is onze schrijfster gereed om een volgend kort stuk op te nemen.
Wat is liefde, echt?
Dit is een eeuwigdurende vraag geweest in de harten van vele mensen, leven na leven, zoals geraakt door de stormen van het leven, schijnbaar ontdaan van vertroosting; hebben zij ernaar verlangd om ware liefde te vinden.
Sommige gelukkigen hebben beschutting ontdekt in de armen van iemand anders en hebben de delicate kunst geleerd van geven en ontvangen, een korte tijd met elkaar delend of vele decennia. Maar toch, is zelfs dit niet de volledigheid van liefde.
Velen van jullie, de ware kwaliteit van Liefde vanuit het leven in de hogere dimensies kennende, zijn hier naartoe gekomen om de schijnbare afwezigheid van liefde te ervaren. Via jullie dagelijkse leven, hebben jullie eenzaamheid en zelfs troosteloosheid ervaren, terwijl de pijnlijke steek van afscheiding jullie emotionele lichaam verwondde.
Je mag jezelf zelfs veroordeeld hebben als zijnde niet verdienend van liefde, niet waardig … misschien aan gebrek lijdend vanwege een noodzaak om "karma" te balanceren.
Deze zijn oordelen en vooroordelen die tevoorschijn komen vanuit het oude paradigma van controle en overheersing. Misschien heb je gevoeld dat je niet had wat andere mensen wel schenen te hebben. Dus, misschien uit wanhoop zocht je ernaar om het weg te grissen, jezelf omringend met materiële goederen en een trofee partner. En vond toch, zeer tot jouw ergernis, een groot gevoel van leegte binnenin, niet gevoed en onlesbaar.
Misschien keerde jij je af van de wereld terwijl je dit voelde omdat je opmerkte dat je afgewezen werd, dat jij jezelf zou straffen door anderen af te wijzen.
Misschien zocht je het gezelschap van oppervlakkige, kort-levende relaties, altijd hongerend naar wat niet het innerlijke verlangen scheen te bevredigen.
Of misschien trok jij je volledig in een depressie terug, troost zoekend in een fles, een naald of een joint.
Je keek, onophoudelijk, naar anderen om te verstrekken wat jij jouw gebrek achtte, maar het zoeken was vaak voor niets. Je leest boeken, bezocht lezingen, je bad, at wat je dacht dat het "juiste" voedsel was, werkte hard … en je ontving misschien nog steeds niet jouw rechtmatige beloning, liefde.  
Je klampte je vast aan de beloften van anderen die zeiden dat zij jou zouden kunnen leren hoe jouw zielkameraad te vinden, als je hen alleen maar geld betaalde en naar hun klassen ging of hun boek las.
Je sloot je aan bij een datingservice, om alleen maar een enorme kwantiteit aan individuen te ontdekken die volledig niet overeenkwamen met jouw energieën. En nochtans hunkerde je ernaar om liefde te vinden, daarbuiten, ontastbaar en niet beschikbaar. Of aldus dacht je dat.
Je zocht eenvoudigweg naar liefde op alle verkeerde plaatsen.
Jij bent Liefde. Als je een zoeker geweest bent, heb je dat eenvoudige gezegde eerder gehoord, maar heb je het ooit overwogen dat het voor jou waar is? 
Liefde is de motor die de Universums aanstuurt. Liefde is energie. Liefde is krachtig/machtig. Liefde is reinigend. Liefde heelt alle wonden, onmiddellijk; dat wil zeggen, onvoorwaardelijke liefde.
Binnen de oude driedimensionale structuren, werd liefde gezien als iets dat gekocht kon worden. Het werd ook misrekend voor lust of verdwazing. Liefde is geen van deze dingen en alle van deze dingen. Liefde is het stutten en de fundering van de materiële werelden. En liefde is voorbij de menselijke woorden om diens luisterrijke kwaliteiten tot uitdrukking te brengen.
Je moet liefde ervaren om te beginnen er een vermoeden van te krijgen waar wij over spreken. Hoe ga ik hiermee om, mag je vragen. Meditatie en gebed zullen de weg openen. Van jezelf leren houden en vergeven is een volgende stap. Vergiffenis van jezelf en anderen staat je toe om alle vroegere kwetsingen, pijnen, misstanden en onrechtvaardigheden los te laten. Het staat je toe de barrières te ontmantelen welke jouw ego opgericht heeft rondom jouw hart om je te beschermen.
Meditatie is een manier om het overactieve rationele verstand te verstillen en om de kunstmatige grenzen te overschrijden die door het ego op jouw voorstellingsvermogen geplaatst zijn. Stap door het hekwerk heen, ga voorbij de muur welke opgericht werd rondom jouw etherische hartcentrum en sta de ziel toe de angst, het wantrouwen en de ongerustheid weg te smelten.
Wanneer je eenmaal het rijk van de Liefde betreedt, stap je voorbij de grenzen van het begrip van het ego. Je wordt door de winden van de hemel gedragen in/naar werelden zonder einde. Je laat oordeel en verdriet achter.
Maar … je leeft in een fysieke wereld, met dagelijkse uitdagingen welke van jou eisen dat jij jouw aandacht en tijd focust. In deze tijden, zijn weinige diegenen die de gehele tijd in de energieën van de hogere dimensies kunnen leven, tenminste nu nog. Dit is aan het veranderen terwijl de Verschuiving op een zeer rap tempo vordert. Dus, sommige mensen worden zichzelf gewaar overweldigd door uitdagingen, sommigen hebben een plaats van evenwicht en goedvinden in hun leven gevonden, en anderen worden bekrachtigd door de woeste aanval van de intense kosmische stralen.
Ieder persoon is op de juiste plaats overeenkomstig tot de dictaten van hun ziel. En door het opzoeken van de kalme innerlijke stem van Liefde, die uitstraalt vanuit jouw ziel en monade (zielfamilie) kan jij je ook vastklampen aan, en het baken naar Huis volgen.
Oordeel jezelf niet, ofwel voor waargenomen blunders van een ander, voor hun vergissingen of voor jouw waargenomen onevenwichtigheden. Een ieder van jullie ondergaat een zeer uniek en voor jou op maat gemaakt ervaringsproces dat jou altijd dichter naar het Hart van de Schepper trekt. 
Keuzes moeten er gemaakt worden. Jouw leven vereenvoudigen zal deze keuzes toestaan om duidelijker te worden. Door de handeling van het jezelf te onthechten van de eisen en afleidingen van de oude energie, zal je ontdekken dat je niet langer meer hetzelfde nodig bent.
Ontdek binnenin die plaats van neutraliteit en wordt de waarnemer in jouw wereld. Onthecht, vereenvoudig en ben stil. Terwijl jouw gevoel van vreedzaamheid op een natuurlijke wijze in de stilte groeit, zal je voor jezelf ontdekken dat je sterk genoeg bent om de wisselvalligheden welke het leven in jouw richting gooit te weerstaan. Je zult beginnen om het licht in het bos te zijn, de vuurtoren die rechtop staat boven de golf-gegeselde kust.
Binnenin jouw hart, zal je ontdekken dat liefde jou nooit achtergelaten heeft, dat je nooit alleen geweest bent. Altijd is jouw ziel, samen met jouw gidsen en leraren, altijd bij jou geweest. Laat het oordeel los, de behoefte om anderen te behagen en besef dat jij oké bent, nu, net zoals je bent.
Wat het ook is dat je in dit leven en andere levens gedaan hebt, kan genezen worden. En diegenen van jullie, die Lichtwerkers zijn, hebben extra werk gedaan om de onjuist uigelijnde energieën van liefde te transmuteren die begraven zijn in jullie karmische en genetische nalatenschappen. Zonder jullie aanwezigheid hier, zou de wereld nog steeds in de schaduwen verblijven.
Jullie kwamen hier omdat jullie een uitstraling van het hart van de Schepper zijn. Jullie werden uitgekozen om hier te zijn, om beproevingen en tegenspoed te ondergaan, om te vergeten, om kwetsingen en pijn te ervaren, alle voor het doel van het terugkeren van de heelheid van de Schepping terug naar de volledige uitlijning met de Eerste Oorzaak. En jullie slagen inderdaad zeer goed.
Dat jullie hier zijn is een handeling van grote liefde.
Laat de angsten vallen. Voel de glimlach beginnen, binnenin, diep binnenin jullie hart. Reik uit in jouw verbeelding naar diegenen die je niet kunt zien, degenen die je achterliet toen je hier op Gaia belichaamde. Zij zijn hier, wachtend op jou om zich naar jou te openen. Sta jezelf toe om jouw barrières voor het voelen te laten vallen en open als een bloem naar de zon.
Voel de warmte van de stralende zon binnenin. Het is de liefde van jouw ziel voor jou. Het heeft geen condities en wacht geduldig op jou om je ernaar te wenden. Door stil te worden, door het loslaten van verdedigingen, door naar binnenin te gaan … in het kort, alles doen dat je altijd verteld werd om niet te doen … zal je opnieuw de volledigheid van jezelf ontdekken welke altijd binnenin Liefde bestaat.
Jullie zijn Liefde, dierbaren. Begin echt die gedachte in je op te nemen en denk erover na. Het is eenvoudig nochtans de meest diepgaande waarheid die je ooit zult tegenkomen.
Ga nu in vreedzaamheid. Onze liefde en bewondering gaan met jullie mee.
Namasté.
Dank je wel, geliefd Licht Collectief.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2012-13 by Elizabeth Ayres Escher. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered from its original written form, is distributed freely, and this copyright notice and links are included: http://bluedragonjournal.com/