Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 31 oktober 2013

Heavenletter #4724 De Waarheid over Jouw Zelf / 31 Oktober 2013

De Waarheid over Jouw Zelf

Donderdag 31 Oktober 2013


God zei:

Er is geen verlies. Je denkt dat jij verlies lijdt. Voor jou is het onweerlegbaar dat je verlies lijdt. Zoals jij het ziet, verlies jij je jeugd. Je verliest dierbaren. Het kan zijn dat je de hoop verliest.
Niets gaat verloren. Van binnen ben jij nog steeds jong. Het hart van jou veroudert niet. Leeftijd is iets waar jij in gelooft. In de bestaande wereld verandert alles en jij telt dat als verlies. Alles in de wereld is een voorbijgaande hype. Het is illusie, overtuigende illusie, en nochtans illusie. Hoe zeer geloof jij in illusie. Hoe zeer ben jij eraan gehecht.

Jij spreekt over fysieke verschijningsvormen. Het is het tijdelijke fysieke waar jij aan gehecht bent. Je hebt het over tijd en ruimte die in de eerste plaats niet bestaan en zijn nauwelijks mogelijk om te verliezen als ze een luchtspiegeling zijn en toch ben jij verbonden met tijd en ruimte alsof de knipperende tijd en ruimte jou verankeren. In fysieke termen laten tijd en ruimte jou in de steek. Onvermijdelijk stellen zij jou teleur.
Je praat ook over winst. Jij krijgt ponden erbij. Jij wint geld. Jij krijgt voor een tijdje geluk alleen maar om het opnieuw te verliezen, omdat jij niet weet dat het geluk je eigen Wezen is. Je zit gekleefd aan spooklichten.
In waarheid, heb je alles en niets te winnen. Je gelooft diep in tijdelijke dingen, als alles wat je bent en alles wat je wenst al van jou is, als je het maar kon geloven, maar, natuurlijk, jij gelooft dat zien geloven is. Zien misleidt jou. Geloof is ook een perceptie. De waarheid is iets anders. Geloof in Waarheid, geliefden. Geloof in je onoverwinnelijke ziel. Geloof in Eeuwigheid en Oneindigheid. Geloof in je Zelf. Ken de Waarheid over jou. De Waarheid is niet gebeurtenissen. De Waarheid is niet wat je gedaan hebt. De Waarheid is niet wat jou schijnbaar is aangedaan. De Waarheid is onveranderlijk.
Je bent helemaal niet waar jij jezelf toe beperkt. Ja, je hebt een lichaam, maar je bent niet je lichaam. Ja, je hebt een naam, maar je bent niet je naam. Ja, je hebt een denkgeest, maar je bent niet je gedachten. Jij gaat voorbij aan je denkgeest. Jij gaat voorbij aan alles wat je waarneemt en begrijpt. Hart en denkgeest zijn niet echt tegengesteld. Je denkgeest is een voertuig. Het is een soort van radar. Hetzelfde geldt voor zintuigen. Je hart is in harmonie met Mij.
In een bepaald opzicht is alles op Aarde een zegen, zelfs wat jij moeilijke tijden noemt, zelfs wat je pech noemt, zelfs wat jij tragedie noemt. In leven zijn op Aarde is een zegen, en nochtans noem jij zegen bij andere namen. Je volhardt niet in het besef dat jij een zegen bent en dat jij zegent. Je noemt jezelf een dwaas of een bedrieger of iemand die klaagt, alsof deze namen de som van jou kunnen zijn. Jij bent grootser. Jij bent grootser dan welke gedachte dan ook, die jij hebt.
Jouw gedachten zijn niet eens van jou. Je gelooft in je gedachten die vergezocht zijn. Je houdt gedachten vast. Je koestert ze. Je hebt niet ver genoeg gescand om de Waarheid te bereiken. Je bent niet in staat geweest om er grip op te krijgen. Je bent nog niet in staat geweest om trouw aan je Zelf te zijn. Je hebt niet genoeg geweten om trouw aan je Zelf te zijn. Je bent weggelopen van de Waarheid. Je neemt alles serieus, zo serieus, en de Waarheid, nou ja, je scheert over de Waarheid heen. Jij hebt er nog geen grip op.
Eerlijk gezegd kan het goed zijn dat jij niet weet wat er aan de hand is. Je weet niet wie jij bent. Je weet niet dat je opstijgt. Jij trekt jezelf naar beneden en roept: "Oneerlijk." Het kan heel goed zijn dat jij te veel geloof en waarde hecht aan anderen en aan veel onbeduidende dingen die niets, helemaal niets betekenen.
Jij bent de betekenis, geliefde, en je bent veel meer dan de oppervlakte van het leven. Jij bent het leven. Jij bent spectaculair. Jij bent Zijn. Ik vraag jou om de Waarheid over jouw Zelf te weten
Vertaald Anneke