Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 24 oktober 2013

Heavenletter #4717 Vanuit Liefde, Creëer Jouw Leven / 24 Oktober 2013

Vanuit Liefde, Creëer Jouw Leven

Donderdag 24 Oktober 2013


God zei:

Bedenk dit: Er is geen straf. Je bent niet in gevaar. Er is geen gevaar.

Ja, ja, je beeldt je straf en/of gevaar in om iedere hoek. Je hoeft niet het harnas van een ridder te dragen. Je hebt geen bescherming nodig. Je bent veilig. Er wordt goed voor je gezorgd.

Ach, maar je kiest ervoor te zijn wat jij ziet als een realist en je voelt je achtervolgd door alles wat je niet wilt. Je wordt er vrienden mee.

Zul je, als gunst aan Mij, alsjeblieft beginnen je veilig en zeker te voelen en weten dat Ik jou voor eeuwig veilig in Mijn armen van liefde houd?De wereld is vol van verandering en dit baart jou zorgen. Begin jezelf eraan te herinneren dat de wereld ook gevuld is met liefde. Liefde is onvermijdelijk. Liefde is veilig. Liefde van Mij naar jou is een constante. Liefde heb je, alleen verberg je zo veel liefde voor jezelf. Misschien voel je je niet waardig en dus ontzeg je jezelf veiligheid. Je ontzegt jezelf liefde. Je geeft jezelf van te voren lijden. Misschien heb je het gevoel dat door van te voren te lijden, je jouw kans op pijn vermindert. Geliefden, wat je aan het doen bent is zeker maken dat je wat jij als jou toegewezen pijn beschouwt, ontvangt. Het is alsof je er een reservering voor maakt, alsof je een plaats op de eerste rij wenst, alsof je de uitvoering niet wilt missen.

Je hoeft geen enkele vorm van lijden naar je toe te trekken. Als zoals jij lijkt te denken, pijn onvermijdelijk is, waarom trek je die dan naar je toe? Houd geen telling bij. Ren er niet naar toe. Houd je armen er niet wijd voor open.

Je vindt het leven eng. Daarom ben je bang. Maar angst beschermt jou niet. Waarom doe je alsof het dat wel doet? Angst kan heel goed datgene naar jou toe trekken wat jij vreest.

Geef lijden op. Je hebt lijden aangeleerd. Het is jou geleerd. Je was een goede leerling. Je gelooft dat pijn onvermijdelijk is, en dus lig je erop te wachten, alsof liggen wachten op een of andere manier een afweermiddel is, of misschien dat door voor lijden op je hoede te zijn, lijden aan jou voorbij zal trekken als een welwillendheid of als een uitstellende maatregel. Maar het is zo dat je ertoe neigt te wachten tot je er niet meer onderuit kunt. Waarvoor je op je hoede bent, gebeurt vaak, of je roept het naar je toe en het komt.

Misschien beschouw je de wereld als een jungle. Denk een andere gedachte. Wat jij denkt doet er toe. Het doet er een heleboel toe. Wat jij denkt is als een kaart die je volgt.

Het is beter initiatief te nemen en jouw koers te bepalen. Bepaal jouw eigen koers. Noem het de kaart van het leven.

Maak tekeningen van wat je aan je zijde verwelkomt. Stel beschrijvingen op. Steek je gedachten in wat jij wenst. Geloof minstens net zoveel in verlangens als je gelooft in slecht nieuws.

Verander jouw ideeën. Heb andere ideeën. Bied jezelf elke dag traktaties aan. Kijk naar de zon. Kijk hoe de wolken voorbij trekken. Dompel jezelf onder in het leven dat je wilt. Creëer het. Creëer jouw leven vanuit de stilte van jouw liefde.

Tot op zekere hoogte en vaak tegen je zin, doe je het. Het leven is niet alle kaarten die jou worden uitgedeeld. Zelfs als jou slechte kaarten uitgedeeld zijn, is het aan jou om ermee om te gaan. Zelfs als je echte narigheid hebt, heb je keuzes te maken. Je kunt ervoor kiezen jouw leven en de levens om je heen te verheffen, of je kunt medelijden met jezelf hebben en de weg van de minste weerstand nemen. Of je kunt moedig zijn en sterk zijn in de heerlijkheid waarin Ik jou gemaakt heb.

Vertaald Luus

http://heavenletters.org/