Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 12 oktober 2013

Heavenletter #4705 Doof de Vuurtjes /12 Oktober 2013

Doof de Vuurtjes

Zaterdag 12 Oktober 2013


God zei:

Het is niet nodig om te benadrukken wat jou ergert. Helemaal niet nodig. Reageer niet zo wanhopig op ergernis alsof je het niet meer kunt houden, alsof je er niet mee kunt leven, alsof je er niet mee door kunt gaan. Als jou iets dwarszit, wat het ook is, een irritante gewoonte van iemand, constant zijn keel schrapen, altijd de TV aan, enzovoort, hoef je een ergernis niet op je zenuwen te laten werken.

De wereld en degenen in de wereld houden niet altijd rekening met jou en wat er voor jou toe doet. Zo goed als je maar kunt, kun je jezelf opzijgezet hebben. In elk geval, wat je ook doet, maak wat het ook is niet zo belangrijk. Je leven hangt er niet vanaf.Iedereen is net als jij. Ze willen dat hun rust en tevredenheid voorrang hebben op hun gebrek aan tevredenheid. De wil van de mens is sterk als het aankomt op het verdedigen van zijn territorium. Niet iedereen kan het schelen attent te zijn. Toch moet Ik je zeggen dat het een goed idee is dat je attent bent. Er zou gezegd kunnen worden dat je soms gewoon jezelf opzij moet zetten voor het hogere goed. Je vindt het natuurlijk niet leuk om dat te doen, want je wilt dat rekening met jou houden de overhand heeft. Je hebt misschien heel erg gelijk, lieverds, maar wat heeft jouw gelijk hebben te maken met een ruzie beslechten of het brengen van vrede?

Een discussie wakkert de vlammen van het vuur aan.

Krijg vrede met het leven en degenen die er met jou in zijn.

Herinner je Mij. Kun je echt geërgerd zijn als je aan Mij denkt? Kun je niet iemand zijn die aan ergernis voorbijgaat? Beschouw ergernis als een soort eetlust en weet dat het voorbij zal gaan.

Wat Ik van je vraag is sportief te zijn in het leven. Doe eerlijk zaken met het leven. Ik zou niet willen suggereren dat je nooit meer op de eerste plaats komt, net zo min als Ik zou suggereren dat je altijd op de eerste plaats komt. Ik begrijp echt dat je jouw best doet. Toch zijn er evengoed tijden dat het nodig is dat je het zelfs beter doet. Je kunt de lat van consideratie in jouw leven hoger leggen.

Je hebt grotere kracht dan je weet. Je hoeft jouw consideratie geen toegeven te noemen. Je gaat over jouw gebruikelijke grenzen heen. Is dat niet een goed ding, geliefden, over grenzen heen gaan en jouw goedhartigheid verder oprekken?

Dit is hoe het is: In het leven word je niet altijd behandeld zoals je behandeld zou moeten worden. Andere mensen stellen hun behoeften vóór die van jou. Anderen geven jouw misschien niet een vijfsterren-waardering. Geef een hoge waardering aan jezelf en kom tot het punt waar anderen jou niet hoeven te bevestigen. Het zijn jij en Ik die op deze weg reizen en We gaan er samen over.

Op Aarde ontvangt niet iedereen erkenning. Erken jezelf, maar houd niet persé aan je standpunt vast. Laat anderen hun waardering hebben. Jouw verdienste hoeft geen voorrang te krijgen. Evenmin moeten irritatie en ergernis voorrang hebben op jouw verdienste. Onthoud dit, lieverds. Vrijgevigheid en goedhartigheid moeten voorrang hebben op ergernis in je leven.

Dit zijn kleine dingen waar We over praten en je kunt lachen en doorgaan met wat je doet ondanks de omstandigheden, ondanks de omstandigheden van hoe je je voelt en het gebrek aan respect voor jou van iemand anders. Anderen leren niet erg van jouw ergernis, maar ze kunnen heel goed leren van jouw voorbeeld.

Onthoud wie je werkelijk bent en wees dat. Je bent een Kind van God en je wijst de weg. Als het jou helpt, doe het dan voor Mij. Ik heb grote waardering voor jou.