Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 28 augustus 2013

Ik heb God toch, waarom heb ik dan een Beschermengel nodig? Lorna Byrne augustus 28th, 2013

Ik heb God toch, waarom heb ik dan een Beschermengel nodig?

Lorna Byrne  augustus 28th, 2013


Of je het nu gelooft of niet, je hebt een beschermengel. Je beschermengel is een geschenk van God en heeft je onvoorwaardelijk lief, en voor hem ben je de belangrijkste persoon in de wereld. We hebben engelen een hele tijd getrivialiseerd, en van hen meer een soort talisman gemaakt in plaats van hen te erkennen als de krachtige en belangrijke machten die ze zijn. In werkelijkheid hebben we, door engelen te degraderen, onszelf gedegradeerd.

Ik zie elke dag engelen, al sinds ik een baby was. Ik zie ze even duidelijk als ik mensen op straat kan zien. Ik heb geen idee waarom ik ze kan zien en anderen niet. Ik heb dyslexie en ben niet geschoold en heb nooit een boek gelezen. De enige scholing die ik kreeg is die die ik van God en de engelen gekregen heb, maar die scholing wordt in deze wereld niet erkend.

Het is niet mijn bedoeling om iemand te dwingen te geloven, of om te zeggen dat je moet luisteren, maar misschien kan je toch luisteren naar me en je openstellen voor de mogelijkheid dat je echt een beschermengel hebt.

God heeft je beschermengel speciaal voor jou gekozen en heeft hem aangesteld tot de bewaker van je ziel. Je beschermengel is uniek voor jou: hij is nooit met een andere ziel op aarde geweest, en zal ook nooit met een andere ziel naar de aarde komen.

Sommige mensen zeggen me dat hun grootmoeder, of iemand anders van wie ze hielden, en die gestorven is, hun beschermengel is. Dit is een uiting van affectie en liefde, en de engelen zeggen me dat ze er heel gelukkig mee zijn dit te horen, maar het is eigenlijk niet waar. Een grootmoeder is geen engel of beschermengel. Niemand die op deze aarde geleefd heeft, wordt een engel. We zijn geen engelen, omdat we een ziel hebben en een engel niet.

Ik heb nooit iets gezien dat laat zien dat de beschermengel van iemand superieur is aan die van iemand anders. Wanneer iemand in de ogen van de anderen een gelukkig en succesvol leven heeft, is dat niet omdat ze een betere beschermengel hebben. Wanneer iemand voelt dat zijn leven een ramp is, is dat niet omdat hun beschermengel zijn werk niet goed doet. We hebben vrije keuze. Onze beschermengelen zijn er altijd en fluisteren ons dingen in de oren, ze proberen ons te doen luisteren. Ze doen hun best om ons de juiste keuze te laten maken, ook al lijkt dat op dat moment niet de makkelijkste keuze te zijn.

Naar mijn ervaring is het leven veel fijner en vervullender wanneer we luisteren naar onze beschermengel, maar God gaf ons vrije keuze, en onze beschermengel of andere engelen moeten dit respecteren. Soms zegt iemand tegen mij: ‘Ik heb God toch, waarom heb ik dan een beschermengel nodig?’

Mijn antwoord is dat God je het geschenk heeft gegeven van een beschermengel, om je ziel te helpen beschermen en hem veilig terug te brengen naar de hemel wanneer je tijd gekomen is. We zijn allemaal mensen, en het kwade bestaat. Onze beschermengel helpt ons daaraan te weerstaan. We luisteren al te makkelijk naar ‘de andere kant’, beeld je dus in wat het zou zijn om geen beschermengel te hebben die ons beschermt. Er werd me gezegd dat alle grote spirituele leiders in alle religieuze tradities een beschermengel hadden om hen door hun leven te helpen.

Mensen vragen me soms of ik bid tot mijn beschermengel. Dat doe ik niet. Ik bid alleen tot God, niet tot een engel. Maar ik vraag mijn beschermengel wel om hulp.

Ik herinner me dat ik als kind een versje leerde over de beschermengel, een versje dat zoveel kinderen in Ierland en elders leerden.

Het is prachtig:


Engel van God,

mijn lieve hoeder,

aan wie God’s liefde me hier toevertrouwt,

elke dag opnieuw,

wees aan mijn zijde

om me te verlichten en te beschermen

om er te staan en me te begeleiden

Amen. 

De dag dat we dit versje leerden, was een van mijn beste dagen ooit op school. Ik was toen ongeveer vijf jaar oud, en het was de eerste keer dat ik ooit een volwassene – in dit geval mijn leraar – hoorde erkennen dat beschermengelen bestonden, en dat ze ons konden helpen.

Zelfs wanneer je nog altijd je twijfels hebt dat beschermengelen of engelen bestaan, erken gewoon dat je een beschermengel zou kunnen hebben. Je beschermengel is een van de prachtigste geschenken die God je heeft gegeven. Moesten we allemaal erkennen dat onze beschermengelen echt zijn en echt luisteren naar hen, dan zou onze wereld er veel beter uitzien.

Lorna Byrne

www.lornabyrne.com

Vert. Fran Tielemans