Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 19 juli 2013

Elohim Arcturus "Emoties zijn Leer Kansen" 15 Juli 2013 / Julie Miller


Elohim Arcturus

"Emoties zijn Leer Kansen"

15 Juli 2013 / Julie MillerOmgaan met negatieve emoties is altijd voor vele lieve zielen een uitdaging geweest; van het eenvoudige en gewone gevoel van droefheid tot een dieper gevoel van wanhoop. Het leren hoe deze negatieve gevoelens te transmuteren werd voor het overgrote deel nooit geleerd, zij werden geleerd door ofwel een ouder, een zorggever of een persoon die nauw samenwerkt met de emotionele zijde van de menselijke aard. Wij hebben ook vele lieve zielen geobserveerd die probeerden om met hun emoties om te gaan met voorgeschreven medicatie van hun arts, en sommige mensen kunnen hun emoties voeden met ofwel voedsel of alcohol omdat zij proberen om hun emoties te verbergen in plaats van de onderliggende kwestie op te lossen.

Helaas komen negatieve emoties. Ze zijn niet tegen te houden, aangezien zij deel uitmaken van jullie leven en reis. Wat negatieve emoties voor jullie zijn, zijn waarschuwingen dat er zich ergens een probleem voordeed en door de negatieve emotionele uitbarsting of het gevoel dat er gepresenteerd wordt en tegen jou spreekt met rustige doch opmerkzame volumes, dat je een meer diepgaande kijk moet nemen naar de situatie of kwestie die je mogelijk vermeden hebt. Wanneer er in een relatie niet volledig aan jouw behoeftes tegemoet gekomen wordt en je voelt dat jouw energie erdoor opgezogen wordt, komen jouw emoties naar jou toe met negatieve zelf-spraak en waarschuwingen dat het misschien tijd is om er eerlijk naar te kijken en de toekomst van de huidige relatie in overweging te nemen. En dit dierbaren kan overduidelijk in platonische, romantische, werk, student/leraar relaties, etc. zijn. Luister naar wat jouw emoties jou proberen te vertellen.


Dankzij jouw emoties, ben jij voorzien met wat je nodig bent om te doen om jezelf te genezen. Wanneer je negatieve emoties ervaart, luister naar wat zij zeggen. Negatieve emoties zijn jouw indicator dat het tijd is om jezelf enige liefde en mededogen te geven, om jezelf van binnen naar buiten te koesteren. Ieder kostbaar persoon van deze prachtige globale gemeenschap verdient liefde, mededogen, respect en genade; zelfs jij. Laat jezelf er nooit buiten wanneer je voelt en nadenkt over de genezende stralen en energie van liefde, jij bent evenredig belangrijk. 

Heb geen angst voor jouw emoties, zelfs als zij onplezierig zijn. Via hen verzamel je meer kennis over jezelf en van diegenen rondom jou heen. Voed jouw emoties niet nog meer dan dat je al gedaan hebt en creëer een eenvoudige vergissing niet in iets groters dan een berg. Zie jouw emoties als kansen om te leren, te groeien en om meer van jouw ware zelf te worden.

Wanneer negatieve emoties naar boven komen, herinner jezelf er dan aan dat zij voorbij zullen gaan. Zij zijn slechts tijdelijk. Het is aan jou hoelang hun bezoek zal duren. Leer om jouw emoties te besturen aldus zij jou niet overweldigen en jouw gehele wezen uitputten. Door jezelf eraan te herinneren dat zij voorbij zullen gaan, stap je een klein beetje terug van het creëren van meer negatieve mentale feedback welke vaak een lus wordt die jou langer dan noodzakelijk is klem houdt zitten binnenin de negatieve emotie.

Wanneer jij je er bewust van bent dat jouw emoties negatief omslaan, is dit een kans om met dit deel van jouw Zelf te communiceren en deze specifieke emotie te vragen, "Wat is het dat je mij probeert te leren?" Door jouw emotie te her/erkennen, spoelt er soms een verzachtend effect over jou heen en de macht van die emotie begint af te nemen. Zelfs als de emotie nog steeds onplezierig aanvoelt, is het gemakkelijker geworden om het aan te kunnen. 

Het is vrij normaal om een niet bevooroordeelde of niet oordelende vriend of familielid te zoeken voor ondersteuning en begeleiding. Soms is een goed luisterend oor wat er nodig is om te leren wat het is dat de emotie geprobeerd heeft om jou te vertellen. Veel lieve zielen hebben een journaal/dagboek en tijdens het schrijven arriveert een ongemakkelijk gevoel of weten betreffende de lering van de emotie. Hoe duidelijkheid bereikt wordt is allemaal zeer persoonlijk en individueel, maar het arriveert wel. Denk eraan dierbaren, wanneer je met een ander door jouw emoties heen werkt, het belangrijk is om je op een gezonde manier af te reageren. Zij zijn jouw ondersteuning, jij bent daar niet om hen te kwetsen door jouw woorden of acties, en je bent daar om te leren en om genezing via het proces te ontvangen. Op een gezonde manier jezelf afreageren, is wanneer je een onbetrokken persoon zoekt voor jouw huidige kwestie of situatie die kan en zal luisteren, alsook ieder ongemak die je zou kunnen ervaren als een resultaat kan her/erkennen. Het is belangrijk om te leren niet de persoon aan te vallen waar je ondersteuning bij zoekt. Zij zijn er voor jou. Houd van hen zoals je van jezelf houdt.

Wanneer je kiest tot wie jij je wilt wenden voor ondersteuning, verzeker je ervan dat zij jou niet zullen straffen en de bekwaamheid bezitten van het volledig luisteren en erkennen van jouw gevoelens. Slechts door de eenvoudige handeling van het luisteren, welke dus belangrijk is, ben je in staat om bevrijding van deze emotie te hebben welke zoveel negativiteit creëerde. Je zult belangrijke antwoorden jegens de onderliggende kwestie ontdekken welke de negatieve emotie creëerde.

Wij nemen ook vrij veel lieve zielen waar die zichzelf in een fysieke activiteit gooien als een manier om kwade emoties af te reageren. Fysieke activiteit is altijd een goede manier geweest om opgekropte emoties los te laten. Fysieke activiteit hoeft niet te veeleisend te zijn, zolang als je actief bent ben je in beweging. Door slechts een wandeling te maken zal jij je beter voelen, en vele keren zal je de emotie eruit wandelen en verlichting vinden voordat je weer thuis arriveert. Er zijn vele manieren voor jullie om te leren hoe door jullie emoties heen te werken, het is het vinden van de juiste voor jou welke al het verschil zal maken.

Wanneer jij jouw negatieve emotie gevraagd hebt waarom het daar is en wat het probeert om jou te leren, kan je ontdekken dat je enige noodzakelijke en belangrijke veranderingen in jouw leven aan moet brengen. Luister goed. Soms zullen jouw emoties jou vertellen, dat jouw ondersteuningssysteem niet adequaat genoeg is; wat betekend dat je niemand hebt om tegen te praten die ondersteunend, troostend en betrouwbaar is. Dit is jouw kans om een manier te creëren om nieuwe vrienden te maken. Als jouw emoties jou vertellen dat jij je niet erg geliefd voelt, dan is dit ook een kans om nieuwere manieren te creëren om je geliefd en verdienend van liefde te voelen omdat in onze ogen iedere lieve ziel verdiend om geliefd te zijn en om hun eigen liefde te voelen. Liefde kan niet werkelijk gegeven worden als jij niet in staat bent om eerst van jezelf te houden. Veranderingen die je wenst in jouw leven te zien, moeten met jou beginnen. Maak contact met jouw innerlijke Zelf, ontdek en verken wat het is dat je wilt zien en maak plannen om iedere verandering te bereiken, één-stap-tegelijk.

Wanneer je eenmaal gewend geraakt bent om naar jouw negatieve emoties te luisteren zal je nieuwe en prachtige kansen herkennen die door de tijd heen die jij jezelf gegeven hebt om te reflecteren beschikbaar worden. Beschouw de tijd die je geeft aan het luisteren naar de boodschap van jouw negatieve emoties als de tijd om te mediteren. Verschuif jouw energie en creëer een nieuwe ruimte welke nieuwe en positieve energie toe zal staan binnen te komen. Veel oplossingen werden gevonden door middel van meditatie, alsook door gebed.

Wanneer je een vreedzaam standpunt bereikt hebt, kan je het nodig vinden om jouw emoties tot uitdrukking te brengen tegen de persoon die geholpen heeft hen te creëren. Door te delen, kan je gewoon voor jou een positieve reactie zien van de andere persoon, omdat het schoonmaken van de lucht van disharmonie genezend is voor alle betrokkenen, en je kunt ook ontdekken dat deze persoon gelijkaardige gevoelen had. Door gezonde communicaties, worden relaties verbeterd wanneer je de stap neemt om eerlijk en waarheidsgetrouw te spreken zonder de intentie van verwijten en beschuldigen, eenvoudig te vertellen.

Samen zullen jullie de noodzaak leren om de kwestie voorhanden met een rustig optreden te bespreken en te erkennen dat jullie beide gevoelens en emoties hebben in plaats van altijd tot een uitbarsting te komen. Luister naar jouw emoties voordat je de stap maakt om te bespreken wat je voelt. Weet dat wanneer je rustig genoeg bent, dat je dan in staat bent om helder te denken en niet iets zegt dat je niet terug kunt nemen. Herinner je dat wanneer een woord eenmaal uitgesproken is, het niet uitgewist kan worden. 

Jij bent verantwoordelijk voor jouw woorden, acties, gevoelens, gedachten en verlangens. Neem je tijd om te leren wat jouw emoties jou vertellen voordat je hen met degene begint te bespreken die geholpen heeft hen te creëren.  
Zodra je de negatieve emotie her/erkend hebt, verschuif jezelf zachtjes naar meer positieve gedachten. Verken en ontdek manieren welke koesterend zijn en golven van geluk creëren zoals tuinieren, tekenen, koken, en het kijken naar teken- of grappige films.

Als jouw negatieve gedachten afstammen van het vertrek van een geliefde, ofwel door de dood of dat zij verhuisd zijn, geef jezelf de tijd om te voelen en te rouwen. Eer de herinneringen die jullie samen hadden. In plaats van te denken aan ongelukkige momenten, koester de gelukkige herinneringen en sta jouw tranen toe om te stromen. Als de persoon verhuisd is, denk er dan aan dat zij niet volledig weggegaan zijn en communicatie altijd mogelijk is. 

Ontdek manieren welke jullie vriendschap in ere houdt jegens degene die weggegaan is door de dood of door naar een verre plaats te verhuizen. Dit is jouw reis; jouw emoties zijn van jou. Er is zoveel te ontdekken wanneer je de stap neemt om jezelf te koesteren en van jezelf te houden gedurende de tijden dat jouw emoties tegen jou spreken.

Het is normaal om de behoefte te voelen om jouw negatieve emoties te voelen, er één mee te worden, het te omhelzen door dankbaarheid voor de kennis die je zult vergaren als een resultaat. Te weten dat het voorbij zal gaan en dat het uiteindelijk op zal lossen is vertroostend. Wentel je niet in jouw negatieve emoties, door hen meer van jouw persoonlijke macht te geven. Zoek raad van een betrouwbare vriend als jouw negatieve emotie na een paar dagen niet weggegaan is. Het is nooit een zwakte om de hulp van iemand anders te zoeken. Het vergt grote kracht om toe te geven dat je een klein beetje extra hulp nodig bent. Bewonder jouw kracht voor de moed waar het jou van voorziet. Je hebt zoveel overwonnen en je zult doorgaan jouw karakter te ontwikkelen die met ongelooflijke kennis en wijsheid gevuld is.

Als jij jouw negatieve emoties leert te transmuteren, zal het leven zich openen en meer vervullend en minder alledaags worden. Denk eraan je zult altijd gevallen hebben, kleine hobbels van emotionele momenten die op jouw weg zullen komen, maar je zult hen accepteren voor wat zij zijn en luisteren naar wat zij jou vertellen. Niets is ooit zonder een reden. Onderdruk jouw emoties niet, werk door hen heen en bekijk hen als vrienden, geen vijanden, en zie jezelf tot bloei komen in/naar een gelukkiger en vreedzamere ziel waarvan wij weten dat je wenst die te zijn en te worden.

Met grote dankbaarheid jegens dit lieve voertuig vandaag om mij toe te staan haar te betreden en met jullie te delen vandaag. Weet dierbaren, God wandelt iedere dag met jullie. Hij is altijd bij jullie. Zelfs als je Hem niet kunt zien of voelen, Hij is daar. Jullie zijn nooit alleen op jullie reis, jullie zijn in het gezelschap van God en Hij houd op dezelfde wijze  en ongelooflijk veel van een ieder van jullie.

En zo zij het…

IK BEN Elohim Arcturus via Julie Miller


Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/