Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 15 juli 2013

Blossom en de Galactische Federatie van het Licht - 14 juli 2013,


Dat Wat Voor Jullie Ligt zal Lijken op Lopen in het Zachtste Witte Zand van het Meest Veerkrachtige Gras 


JULLIE ZIJN GODDELIJK LICHT … DAT IS HET IN EEN NOTENDOP!

Maar de notendop wordt, wanneer het eenmaal het fysieke menselijke lichaam is binnengegaan … zeg maar … opengebroken. Jullie zijn hier om dit zielezelf te ervaren, zodat het zich kan uitbreiden naar een groter begrip van zichzelf. 

JULLIE zijn ieder ander. Jullie zijn een deel van voorgaande levens … en levens in de toekomst die jullie al ervaren hebben. 

Je hoorde White Cloud spreken over een roos en dat bloemblaadjes van die roos deel uitmaken van jouw zielgroep, waarin jullie samenwerken en vele levens lang verbinding zoeken. Maar, zoals met een diamant … zitten er veel facetten aan deze analogie.

Blossom: Goedemorgen vrienden. Oké … ik zit een beetje in een moeilijk parket, waarbij ik hoop dat jullie er wel uit kunnen komen en daardoor kunnen beslissen welke weg we moeten volgen. Velen hebben me geschreven om jullie alles te vragen wat zij zouden willen vragen en zij voelen zich hetzelfde als ik. Ook … krijg ik  vragen van sommige anderen die zeggen dat ze er genoeg van krijgen dat ik steeds dezelfde vragen stel … wanneer zal ik het eens een keer ‘snappen’ en kunnen we ALSJEBLIEFT verder gaan met iets dat interessanter is. Daarom … over aan jullie … wat is jullie insteek op de weg die we moeten gaan? 

Galactische Federatie van het Licht: Allereerst groeten we jullie in Liefde vanuit het diepst van ons Zijn. We willen graag eer doen aan de situatie waarover je sprak door te herhalen dat we inderdaad veel kennis hebben over te brengen, maar dat het weinig zin heeft om dat te doen tenzij de meerderheid van jullie HET ECHT SNAPPEN. BLS: En ik zou zeggen dat we dat doen … maar dat dit het smachtend verlangen bij het kijken naar de sterren niet kan tegenhouden. Ik VOEL dat dit misverstanden veroorzaakt. 

GFL: Wij zijn het met je eens. Je huis is waar het hart is, zogezegd … en dat klopt werkelijk … en toch … begrijpen we maar al te goed dat smachten, waarover je het had … want, ofschoon jullie geneigd zijn dit als een feit te beschouwen … hebben jullie ook een ECHT THUIS … één, die niet belast wordt door jullie Aardse lichamen en de dichtheid van jullie planeet. Een THUIS waar ALLEEN LIEFDE IS. 

Op het vlak van jullie Aarde bestaan veel afleidingen en is er veel dat ‘jullie in toom houdt’ … maar wij WETEN dat jullie ALLEMAAL de kracht hebben om ‘erdoorheen te komen’ terwijl jullie meer en meer de Waarheid van wie jullie zijn erkennen. 

Zij die vinden dat wij in een beetje herhaling vervallen, zijn wellicht nog steeds aan het leren om geduld te hebben. Ieder van jullie reist in zijn eigen tempo … je kunt in deze zaken niet sneller vooruit gaan … Zo werkt het gewoon niet. 

Houd ook in gedachten, Blossom, dat sommigen … niet veel … maar sommigen die deze woorden lezen, zijn vergevorderd in hun ontwaking … maar zij willen ze graag lezen, zodat ze de energie, die in wat wij aanbieden is ‘verweven’, kunnen ontvangen. Wij zeggen ook graag dat er veel niveaus zijn in wat wij leveren … voornamelijk … zo niet geheel … voeden … daarom, met het vereiste respect, zouden we willen zeggen dat we meer dan gelukkig zijn met de manier waarop wij verkozen hebben om met jou te kletsen en absoluut uitgelaten over de bemoediging die zeer veel van jullie door onze woorden ervaren.   

BLS: Dank je wel. Hoe zullen we verder gaan? Ik had gedacht om mijn ‘vragenlijst’ te nemen en willekeurig een email te kiezen en gewoon verder te gaan en het te vragen … wat het ook is … zullen we dat doen? 

GFL: We kunnen het proberen! 

BLS: Oké … dit is waar mijn muis op stuitte!! De vraag is: ‘Ik lees vaak dat de Ziel onaantastbaar is, het is geheel onschuldig en puur! Maar WAAROM heeft de Ziel zoveel verschillende persoonlijkheden, op het moment dat HET in een fysiek lichaam treedt? 

GFL: Laten we eerst de ziel zelf beschrijven VOOR het OOK MAAR de menselijke vorm binnen gaat. Terug naar waar wij altijd over spreken.

HET IS NIETS ANDERS … HET KAN NIETS ANDERS ZIJN … HET IS LIEFDE.

De ziel is niet gehavend en gebutst, want het kende geen misbruik en wangedrag. Het KENDE slechts ZICHZELF. 

JULLIE ZIJN GODDELIJK LICHT … DAT IS HET IN EEN NOTENDOP! 

Maar de notendop wordt, wanneer het eenmaal het fysieke menselijke lichaam is binnengegaan … zeg maar … opengebroken. Jullie zijn hier om dit zielezelf te ervaren, zodat het zich kan uitbreiden naar een groter begrip van zichzelf. 

Het is niet zo dat jullie plotseling meerdere persoonlijkheden ontwikkelen. Dat is niet het geval. Wat in jullie menselijke geest plaatsvindt is een veel ingewikkelder gebeuren met betrekking tot ‘geloven’ dan dat jullie ziel veel persoonlijkheden heeft. Omdat, op een bepaalde manier … dat zo is! Want JULLIE zijn ieder ander. Jullie zijn een deel van voorgaande levens … en levens in de toekomst die jullie al ervaren hebben. Jullie hebben een opeenhoping van ‘gedachten’ die afkomstig kunnen zijn uit al jullie andere ‘levens’ … bij tijden geïntegreerd met levens van anderen, die slechts een ‘klein aspect’ van jullie in zich zouden kunnen hebben.   

BLS: Dus … wanneer jullie spreken over de mogelijkheid dat een ander deel van ons Hogere zelf tegelijkertijd op Aarde is … Bedoelen jullie dan dat sommige van deze aspecten vermengd zijn met andere aspecten van het Hogere zelf van iemand anders? 

GFL: Inderdaad. Zie je, Blossom … er zijn oneindig veel mogelijkheden. 

Je hoorde White Cloud spreken over een roos en dat bloemblaadjes van die roos deel uitmaken van jouw zielgroep, waarin jullie samenwerken en vele levens lang verbinding zoeken. Maar, zoals met een diamant … er zitten veel facetten aan deze analogie.  

We zullen nog verder graven. Ja … je kunt een ziel ogenblikkelijk herkennen als ZIJNDE van JOUW roos … en we maken het nog intenser door te stellen dat je sommigen kunt herkennen als ZIJNDE van hetzelfde bloemblaadje als jijzelf. Deze ‘zielpartners’ staan zo dicht bij elkaar dat men makkelijk zou kunnen zeggen dat zij gelijk zijn aan de ziel van hetzelfde bloemblaadje. 

BLS: Dus, zijn de zielen van hetzelfde bloemblaadje … simpelweg een ander aspect van mijzelf of is er sprake van een integratie … een samensmelting … van laten we zeggen … mijzelf … met iemand anders?  

GFL: Het kan WERKELIJK beide zijn … maar in het algemeen kunnen we zeggen dat het een samensmelting is. We zeggen niet dat er slechts één ander is op het zelfde bloemblaadje … verre van dat.

Wanneer je bedenkt dat we allen één zijn … dan krijgt dit betekenis. Veel aspecten van HET ENE zouden kunnen zijn … bij gebrek aan een beter woord … afgescheiden van het geheel. Wederom vinden we dat woorden ontoereikend zijn om uit te drukken wat we willen zeggen … Het kan misschien worden vergeleken met een cakebeslag? Alle ingrediënten in een kom door elkaar geroerd … het beslag wordt in de oven gezet om te bakken … en als het KLAAR is … kan de cake in veel plakken gesneden worden … dus laten we het zo zien dat jullie zielgroep een plak cake is. Jullie zijn nog steeds hetzelfde als de hele cake … het is nog steeds jullie oorspronkelijke vorm … maar eenmaal in plakjes gesneden … is, wat overblijft, dat jullie diep verbonden zijn met de ingrediënten die VAN JOUW PLAKJE zijn.

We kunnen eraan toevoegen, om in dezelfde metafoor te blijven, dat op sommige plakjes ijs is gedaan … op sommige vanillevla … en op andere slagroom … wat de smaak verhoogt … en, inderdaad, de smaak van dat individuele plakje verandert. Zoals in jullie wereld wordt gezegd, ‘doe waar je goed in bent’, nietwaar?

BLS: Ja, dat zeggen wij. Dus is het dan zo … zoals de vraag uitdrukt … dat we niet per sé veel persoonlijkheden voor/van het zelf hebben … [maar dat] we gewoon gedachten delen van hen die in ons plakje cake zitten?

GFL: Op deze wijze kunnen we jullie dit het best uitleggen … maar dit onderwerp reikt veel dieper dan wat we net bespraken. We hebben jullie de basis/grondslagen gegeven. We kunnen alleen maar dat geven, wat men vermag te begrijpen … in combinatie met het gebrek aan woorden om een dergelijk ingewikkeld thema uit te leggen.

We willen graag verdergaan met te zeggen dat jullie allemaal in staat zijn om met elkaar verbinding te maken. Dit ligt zeker niet buiten jullie mogelijkheden en in deze tijden van HOGERE TRILLINGEN … merken velen van jullie dat je aan iemand denkt en dat die persoon direct, binnen hetzelfde uur of in een paar dagen contact met jou heeft opgenomen. Omdat de sluier tussen jullie dunner wordt … omdat de dichtheid verdwijnt … wordt de weg vrijgemaakt voor communicatie. Aanvankelijk merken jullie dat jullie je met degenen die van jullie eigen bloemblaadje zijn, telepathisch kunnen verbinden … en dan met degenen die van jullie eigen roos zijn … En uiteindelijk met degenen die van een andere roos zijn … en nog een andere en nog een andere … want WAARLIJK, er is alleen maar ÉÉN GROTE ROZENSTRUIK … terwijl de wortels de oorsprong van het AL zijn.

Meer en meer zullen jullie zien dat de verbindingen tussen ieder van jullie individueel sterker worden en beter afgestemd, waar het gaat om jullie telepathische krachten. Velen van jullie merken dat nu al op. Naarmate jullie ziel zich ontwikkelt … ontwikkelen zich ook de gedachten van jullie geest. Jullie kunnen bepaalde dingen niet bevatten, omdat jullie de fundamentele Waarheid nog niet begrijpen … de grondslagen ervan.

Jullie konden algebra niet begrijpen … tenzij jullie begonnen met jullie twee plus twee is vier. Evenzo … kunnen jullie niet vorderen in het begrijpen van de wonderen die we in een later stadium van de weg kunnen delen, tenzij jullie het concept van de grondslagen kunnen bevatten … zogezegd.

BLS: Ik weet niet zeker hoe ik deze vraag onder woorden moet brengen … Jullie vragen ons om naar ons hart te luisteren … omdat het in de menselijke vorm het thuis is van de ziel … dus doen we het met ons gevoel over iets … dat snap ik … maar … hoe verbindt zich dat met de geest … met andere woorden … wat is de relatie van de geest met ons individuele hart?

GFL: Dat is een goede vraag.

BLS: Dat weet ik … ik sta aardig verbaasd van mezelf!!

GFL: Jullie geest is een uitbreiding ten behoeve van de expressie van jullie ziel. Het is een cadeau dat aan een onderzoeker is gegeven … maar sommigen lopen niet verder dan de opening van de grot … sommigen stappen naar binnen en sommigen vinden de wormgaten!

BLS: Aangezien ik hierover niet veel weet … beschouwen jullie onze geest als onze gedachten … of onze gedachten als onze geest?

GFL: Wij zouden zeggen dat jullie gedachten binnenin jullie geest huizen. Maar men heeft de GODDELIJKE GAVE om met deze geest te doen wat men wil. Het is aan een ieder om te bepalen hoe men de eigen geest bekijkt en hoever men die wil ontwikkelen.

BLS: Maar men zou ook kunnen zeggen … er zijn intelligente geesten en geesten die een paar sandwiches tekort komen om een picknick te zijn.

GFL: Echter … de ‘kwaliteit’ van de geest wordt met elk individu besproken voor elke terugkeer. Iemands ‘situatie’ … iemands geestelijke ‘gesteldheid’ wordt beoordeeld op de mate waarin dit het meest helpend is vanuit het perspectief van het leren van de ziel.

Zo kun je een raketgeleerde hebben met een geest die hoog ontwikkeld is … of je kunt er één hebben die, zoals je op innemende wijze beschrijft … een sandwich of twee mist. Maar dat wil niet zeggen dat, vanuit het gezichtspunt van het Oplichten van de wereld, de impact van elk van hen zou verschillen. Want het gaat om de WAARHEID van het zelf en het doel en de intentie door LIEFDE, dat de impact op de ziel maakt. Niet of men de snelheid van het Licht kan berekenen of een ketting van madeliefjes kan maken.

IEMANDS INTENTIE om het zelf en het geheel te verbeteren maakt groei mogelijk. Het is … vanuit ons gezichtspunt … niet boeiend of men een andere planeet in de ruimte ontdekt … als de ziel die dat doet een leven leidt van egoïsme en hebzucht. Veel passender is het wanneer iemand achter een rots een mierenhoop ontdekt en van elke minuut kijken naar hoe ‘het LEVEN zichzelf laat zien’ HOUDT.

BLS: Ik kan VOELEN dat het tijd is om te stoppen … maar nog één ding nu ik jullie nog in ‘gedachte afstand’ heb (in plaats van gehoorsafstand) … ik voelde absoluut jullie goedkeurende knikje om jullie door te laten en door mij te laten spreken tijdens de aankomende Sydney-ontmoeting … zoals jullie vorig jaar deden in Sedona. Is dit de manier waarop wij verder gaan? Of slechts een gelegenheids gebeurtenis?

GFL: Blossom, je voelde ons antwoord al voor je de vraag helemaal opgeschreven had. Dit is inderdaad de wijze waarop wij verder gaan. Want … net als White Cloud … zullen wij ervan genieten om onze energie via jouw lichaam te delen met iedereen, in plaats van slechts via deze woorden op een bladzijde.

We zijn bijzonder opgetogen dat jij dit voorstel oppikte en verheugen ons er ook op dat we bij deze gelegenheden jouw ogen en mond mogen ‘lenen’.

BLS: Oké. Dank je wel … Wilde het alleen maar checken. Ik ben er erg opgetogen van. Ik moet zeggen … dat ik voel dat dit ‘ons’ … te weten jullie, mij en alle aanwezigen, naar een geheel nieuw niveau zal brengen. Is het al tijd voor jullie om te gaan?

GFL: In jullie tijdsbegrip ja. In die van ons … verlaten we gewoon jullie ruimte totdat we het weer binnengaan.

ONS HOGE WETEN geeft aan dat ieder van jullie soepel vooruit gaat … ook al lijkt de weg bij tijden vol te liggen met stokken, stenen en omgevallen bomen …

WIJ KUNNEN JULLIE VERZEKEREN …

DAT WAT VOOR JULLIE LIGT ZAL LIJKEN OP LOPEN IN HET ZACHTSTE WITTE ZAND OF HET MEEST VEERKRACHTIGE GRAS.

BLS: Dank je wel … WERKELIJK, dank je voor het doorkomen … en het bieden van woorden van wijsheid die allen voeden. IN LIEFDE, LICHT en DANKBAARHEID.


Vertaling: Lia Opdam - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

Blossom Goodchild, http://www.blossomgoodchild.com/index.html?page=BG184july14.html