Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 6 juni 2013

Orin via Sanaya Roman 4 Juni 2013

Orin
"Door de Lege Ruimte Heengaan"

4 Juni 2013 / Sanaya RomanDe lege ruimte is een staat van bewustzijn waar je in/naartoe kunt gaan om voorbij jouw huidige beperkingen te gaan, oude dingen los te laten, en om naar het volgende niveau van ontwikkeling toe te gaan. In de lege ruimte laat je bekende structuren, gewoontes, gedachten, gedragingen en houdingen achter, en je gaat diep naar binnen om nieuwe te creëren die overeenstemmen met jouw hogere trilling. In deze staat kan je inzichten ontvangen en veel innerlijk werk doen. Het kan enige minuten duren, uren, dagen, of zelfs maanden. Je zult de lege ruimte ervaren tijdens jouw spirituele reis. Het is jullie vermogen om in de buurt van de lege ruimte te leven, ga er bij wilskracht naar binnen, en maak het jouw vriend die jou zal ondersteunen bij het je zelfs sneller te ontwikkelen en dat met meer vreugde te doen.

Stel je een vogel voor die gelukkig in een straalstroom vliegt. Het kijkt omhoog en ziet een hoger pad en vliegt daarnaar toe. Nochtans, zijn de condities tussen de twee paden onzeker. Het kan in turbulentie terechtkomen en tijdelijk onder het originele pad vallen. Het kan een heel eind boven het hogere pad gedragen worden of het ontdekt dat de ruimte ertussenin zeer weinig luchtstroming heeft, wat het normale vliegen moeilijker maakt. Door de bekende straalstroom te verlaten, leert de vogel veel over zichzelf. Het ontdekt meer over het vliegen en de condities welke diens vlucht kunnen beïnvloeden. Uiteindelijk is het in staat om te stabiliseren en vliegt gemakkelijk in de hogere stroming. Diens ervaring is gelijkaardig aan wat jullie tegenkomen wanneer jullie in de lege ruimte zijn.  

De lege ruimte doet zich voor wanneer je een aspect van jouw persoonlijkheidszelf loslaat welke niet langer meer past bij wie jij aan het worden bent. Het representeert een nieuw niveau van het overgeven van jouw persoonlijkheid aan de begeleiding van jouw Hogere Zelf; het is de geboorte van een nieuw deel van jouw Hogere Zelf in/naar deze werkelijkheid.
De lege ruimte is een staat van overgang en verandering.

Jij zult de lege ruimte steeds maar weer opnieuw ervaren terwijl jij je ontwikkeld. In deze staat kan jij aanvoelen dat jouw leven snel aan het veranderen is, iets nieuws komt eraan, of jouw funderingen vallen weg, jou achterlatend met niets dat solide is om je aan vast te houden. Je kunt je voelen alsof iets binnenin gebeurd maar dat je nog geen enkele verandering in je leven ziet. Het is geen comfortabele plaats voor jouw persoonlijkheid, welke houdt van dingen die zeker en veilig zijn.

De lege ruimte kan komen wanneer je tussen projecten in bent; dat nog maar net jouw laatste kind het huis verlaat, of dat je ontslag genomen hebt en nu nog niet weet wat je als volgende moet gaan doen. Eén van jouw beste vrienden kan weggegaan zijn of je moet verhuizen of een nieuwe woning zien te vinden. Het voelt soms aan alsof je een nieuwe wereld binnengaat waar het spel anders gespeeld wordt en waarvan je de regels nog niet kent.

Iedere lege ruimte wordt gemarkeerd door kwesties van het hart. Je zult bij jezelf ontdekken dat je diepgaande vragen stelt, zoals, "Hoe kan ik meer van mezelf houden en mezelf accepteren? Ben ik aardig? Wie ben ik? Kan ik hebben wat ik wil? Wat zou ik graag met mijn leven willen doen?" Je kunt ontdekken dat je zachter en meer liefdevol aanvoelt richting anderen in deze tijd van onzekerheid. Je bent jou trilling aan het verhogen, breidt jezelf uit voorbij oude gewoontes en patronen.

De lege ruimte kan jou je veel minder sociaal laten voelen dan dat normaal is. Als je altijd in relaties geweest bent, kan je nu alleen leven of zonder een primaire relatie. Je kunt je meer afstandelijk voelen van je man of vrouw, zelfs terwijl je verhoogde liefde voor hem of haar kunt voelen. In de lege ruimte kan je minder verlangen hebben dan normaal voor intiem fysiek contact, wat jouw aura met die van anderen verstrengeld. Gedurende de tijd van de lege ruimte ontdoe jij jouw aura van de energie van andere mensen, dat deel uitmaakt van het proces van het verhogen van jouw trilling.

Je kunt je binnenin leeg of eenzaam voelen, zelfs wanneer je omringt bent door mensen. Je zou meer tijd alleen willen zijn. Het verlangen om alleen te zijn, zelfs gevoelens van eenzaamheid, zijn reflecties van jouw verdiepende verlangen om je te verbinden met jouw Hogere Zelf. In jouw diepere wijsheid, weet je dat jouw verbinding met anderen geen vervanging is voor een diepere verbinding met jouw Hoger Zelf. Terwijl je tijd alleen doorbrengt, ga jij jezelf beter leren kennen. Het is tijd om jouw gevoelens en gedachten te kennen, om na te denken over wat je wilt gaan doen met jouw leven. Terwijl jij jezelf begint te leren kennen en vriendschap met jezelf sluit, nemen jouw gevoelens van eenzaamheid af.

Je kunt je fysiek anders voelen, overactief of dat je meer slaap dan gewoonlijk nodig bent. Slaap voorziet in de tijd voor het innerlijke werk om plaats te vinden, en je kunt meer slaap nodig zijn om al de innerlijke veranderingen die er gaande zijn te integreren. Sommige mensen maken zich zorgen omdat zij minder energie hebben dan normaal en niet kunnen verklaren waarom dat is. Als je de behoefte voor rust niet eert, kan je bij jezelf ontdekken dat je minieme ziektes krijgt om je rustig te houden. Sommige mensen creëren rug- en nekpijn of diverse fysieke kwetsuren die van hen eisen om tijd vrij te maken van hun werk om hen tijd te geven om te rusten en na te denken.  
In het proces van het verhogen van jouw trilling, ga je soms door een periode van verwarring heen. In de lege ruimte is het nieuwe nog niet gevestigd en het oude is nog niet weggegaan; zij bestaan zij aan zij. Dit kan verwarring creëren totdat je de dingen uitgezocht hebt.

Jouw gemoedsstemmingen kunnen onsamenhangend zijn. Je kunt je emotioneler dan normaal voelen, of heel weinig emotie over wat dan ook voelen. Terwijl jouw innerlijke werk steeds intenser wordt, kan jouw denken/geest anders aanvoelen. De lege ruimte is een tijd wanneer je leert om op nieuwe manieren te denken. Vanwege dit, kan het moeilijker zijn om op de oude manieren te denken. Je zou momenten kunnen hebben wanneer je er moeite mee hebt om helder te denken, of je kunt dingen vergeten die je de dag ervoor nog wist. Je kunt je afvragen of jij je geheugen aan het kwijtraken bent. Je kunt meer moeite dan gewoonlijk hebben om snelle beslissingen te maken of weten wat je wilt. Maar toch, zullen er ook periodes van grote duidelijkheid/helderheid zijn met nieuwe inzichten en ideeën die door je heen stromen. Je kunt zelfs tijden hebben wanneer jij lang-vergeten evenementen van jouw verleden herinnert.  

In de lege ruimte kunnen jouw gedachten anders dan normaal zijn, alsof je de dingen afmeet aan een nieuwe standaard. Het is alsof je een krachtig licht op jouw leven straalt en de dingen op een nieuwe manier bekijkt. Je kunt alles in jouw leven onderzoeken, beslissingen makend van wat je wilt houden en wat je los wilt laten. Je kunt je zelfs voelen alsof de dingen uiteen vallen of dat de dingen die je voor lief nam niet meer op de manier werkzaam zijn zoals zij dat deden. Er komt een tijd wanneer het visioen van waar je wilt zijn van jou vereist om iets los te laten dat jij creëerde. De lege ruimte leert jou over jouw gehechtheden. Het is een tijd van het onderzoeken van jouw relaties, gevoelens, houdingen en waarden, datgene vervangend dat jou niet langer meer dient met datgene dat dit wel doet.

~ Orin via Sanaya Roman (Spirituele Groei) - Orin & DaBen 

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/