dinsdag 24 april 2012

Vortex of energievortex

Vortex of energievortex

Misschien kijk je naar de titel en vraag je je af wat energie vortexen zijn. Een energie vortex is een draaikolk van energie op de aarde. Ze worden ook wel de chakra's van de aarde genoemd. Er zijn een aantal heel grote en bekende maar ook veel kleine vortexen.

Een vortex vind je op een kruising van ley lijnen. Een ley lijn is een energie baan op de aarde, het is net zoiets als de meridianen in het lichaam. Dit zijn ook energiebanen die chakra's verbinden. De oude reizigers trokken zonder het te weten al over deze energie banen van stad naar stad. De oude Romeinen bouwden daar hun wegen overheen.

De oude tempels van vergane culturen stonden ook op dit soort kruisingen waar de energie een vortex had.

Veel oude wicca en druiden tempels en krachtplaatsen zijn vroeger verwijderd en daar overheen zijn katholieke kerken gebouwd om gebruik te maken van de energie die daar beschikbaar is.

Een vortex kan natuurlijk zijn, dus ontstaan op de aarde door het elektromagnetisch veld zelf of door mensen gemaakt worden door regelmatig herhalend energie werk. Een paar voorbeelden zijn het Crystal Grid dat door de Correllians opgezet is, dit is een energie netwerk met op elke energiebaan kruising een kristal die samen met de moeder kristal gebruikt wordt voor heling.