Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 9 februari 2011

Lanto: Het Dilemma voor de Moderne Mens en Moderne Naties. Deel 2 Lord Lanto 9 februari 2011 Geplaatst 11 januari 2014

Lanto: Het Dilemma voor de Moderne Mens en Moderne Naties.  Deel 2

Lord Lanto 9 februari 2011 bij het Jefferson Memorial, Washington, D.C.
Geplaatst 11 januari 2014

De tijd om stil te staan is voorbij!

Secularisatie (ontkerkelijking) was een noodzakelijke stap uit de poel van verderf van de verkeerde religie die door de middeleeuwse katholieke kerk gepresenteerd werd. Maar net als al het andere, kan secularisatie je maar tot zover brengen. En daardoor ontstaat er nu de behoefte om een universele vorm te voorschijn te halen, een niet-seculaire vorm, van spiritualiteit, om de wereld naar de hogere vorm van de huidige impasse, het huidige watertrappen, zo je wilt, waar zo veel moderne naties voor staan.

Lanto: Het Dilemma voor de Moderne Mens en Moderne Naties. Deel 1 Lord Lanto 9 februari 2011 Geplaatst 10 januari 2014

Lanto: Het Dilemma voor de Moderne Mens en Moderne Naties.  Deel 1

Lord Lanto 9 februari 2011 bij het Jefferson Memorial, Washington, D.C.
Geplaatst 10 januari 2014

IK BEN Lanto, de Chohan van de tweede straal. En ik ben hier om de speciale vlam te verankeren van de tweede straal in en om dit gedenkteken, dat het Jefferson Memorial in Washington D.C. heet. Toch als je er vanuit een spiritueel perspectief naar kijkt, is het niet een gedenkteken voor één persoon. Zoals natuurlijk één van de problemen die in de Verenigde Staten te zien is, trouwens de neiging is om één persoon te verheerlijken, bijna tot god te maken, die in de menigte is opgevallen.

Maar wat is de echte boodschap die Christus op deze aarde kwam brengen?

Het is het potentieel van het individu om de uiterlijke individualiteit te transcenderen en gewoon een open deur zijn voor de echte door God gegeven individualiteit van de Aanwezigheid. Zodat de IK BEN Aanwezigheid een open deur kan krijgen, waar zijn Omega-aspect doorheen kan stromen, de IK ZAL ZIJN Aanwezigheid in het materiële universum. En daardoor de hogere visie manifesteren, de hogere wijsheid, in plaats van de verkeerde wijsheid van de gevallen wezens die gebaseerd wordt op het dualistische bewustzijn.