Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 1 mei 2010

Heavenletter Kunt u zich een wereld ...? / Geplaatst 1 mei 2010

Kunt u zich een wereld ...?
Brief uit de Hemel
Geplaatst 1 mei 2010

God zei : 

Kunt u zich een wereld zonder muziek inbeelden? Geniet nu alvast  van muziek.

Kunt u zich een wereld zonder kleuren inbeelden? Geniet nu alvast van kleuren.

Een wereld zonder lachen? Een wereld zonder kinderen? Een wereld zonder plezier?
Geniet dan van dit alles.

Kunt u zich een wereld inbeelden zonder dag hemels en nacht sterren en een maan die van je houdt?

Kunt u zich een wereld zonder struiken en bomen inbeelden? Een wereld zonder zoet geurende bloemen?

En een wereld zonder dieren? Te verschrikkelijk om over na te denken, nietwaar?

En wat betreft de regen? Wat zou je van een wereld zonder regen denken? Het kan best dat je gewenst hebt dat het niet regenen zou, maar, diep binnenin, hoeveel hou je niet van de regen en zou je het niet missen mocht het er nooit meer zijn. Geliefden, je houdt van het nat. Je houdt van de dauw op het gras en de zon die ze beschijnt.

KRYON: Als het Hart lijdt...... Mei 2008. Geplaatst: 11 jui 2014 / Barbara Bessen

KRYON: Als het Hart lijdt......
Barbara Bessen
Mei 2008. Geplaatst: 11 jui 2014
Vertaald uit het Duits door Henk Steur

 Gegroet, lieve vrienden, wees hartelijk gegroet vanaf de andere kant van de sluier. Ik ben er altijd voor jullie, ik ben nooit weg. Ik ben maar een neuslengte bij jullie vandaan. Men zou kunnen zeggen: Ik sta quasi naast jullie, ben er altijd. Er is geen tijdkwaliteit in deze incarnatie waarbij dit niet het geval is. Idioot, nietwaar, in de waarste zin van het woord? Ja, zo is het. Het is steeds weer een grote vreugde jullie een voor een de hand te reiken in deze bijeenkomst.

Men zou ook kunnen zeggen dat ik de vlag heb gehesen., ik heb gewenkt om jullie aandacht te trekken. Bij sommigen duurt het een beetje langer voordat zij de vlag zien. Het duurt meestal een tijdje totdat het koele windje dat de vlag beweegt, wordt opgemerkt.
vrijdag 30 april 2010

Heavenletter Van Nu Af Aan / Geplaatst 30 april 2010

Van Nu Af Aan
Brief uit de Hemel
Geplaatst 30 april 2010

God zei :

Zet je zicht hoog. De afstand tussen de zichten en wat zich afspeelt, heeft geen belang. Gelijk wie kan fouten meten. Het vraagt geen talent. Je kan daar nu al een expert in zijn. Jij hebt hier heel zeker geen oefening meer voor nodig.

Oefen nu aan het verder zetten van het hoog zetten van je zicht. Laat het licht hoog voor je uit schijnen. Wanneer je een hoge berg beklimt of op de Empire state building wil klimmen, weet je beter dan naar beneden te kijken. Dit is ook zo voor het leven.

Je zou de afstand tussen wat je wenst en wat er je is overkomen afmeten, zonder achterom te kijken. Het kan, dat je het achterom kijken benoemt als: vanuit een realistisch standpunt bekijken. Je kan het gelijk wat noemen, maar je bent toch achterom aan het kijken. Je bekijkt de realiteit niet. Je schudt nee met je vinger, naar het verleden. Je wijst het op zijn fouten. Je scheldt erop. Dat doet nogal veel deugd! Het beste wat het doet, is maken dat jij het verleden beklaagt. Klagen is geen hoge vibratie, geliefden. Dacht je dat dan?

donderdag 29 april 2010

Heavenletter Hoe een vriend te zijn / Geplaatst 29 april 2010

Hoe een vriend te zijn
Brief uit de Hemel
Geplaatst 29 april 2010

God zei :

Wanneer een situatie moeilijk voor je is, kan je het als een bedreiging zien, geliefden. Laten we tot de essentie overgaan. Je maakt hier een oordeel. Je geest zegt: "deze situatie is niet correct. Het zou niet mogen zijn. Mijn vriend, mijn man, mijn vrouw, heeft iets niet correct gedaan. Hij of zij, zou dit of dat niet moeten hebben gezegd, zou dit of dat niet moeten hebben gedaan, omdat het affront voor mij is en wat ik ook als heilig beschouw”.

Wanneer je een situatie beoordeelt, en vindt dat er iets tekort schiet, neem je natuurlijk een sterk standpunt in. Het is voor jou niet noodzakelijk om een sterk standpunt in te gaan nemen. Het is niet nodig dat je welk standpunt dan ook neemt. Zegen je vriend, man, vrouw, voor zijn/haar gekozen leven. Zegen elk, zelfs voor hun fouten.

dinsdag 27 april 2010

Heavenletter Leen God Jouw Hart Brief uit de Hemel / Geplaatst 27 april 2010

Leen God Jouw Hart
Brief uit de Hemel
Geplaatst 27 april 2010

God zei :

Plaats datgene waar je nu mee bezig bent opzij en geef Mij je Hart. Al je dringende zaken zullen wel wachten. Ze zullen blijven, tot jij Mijn Liefde in je hart laat druipen. De wereld zal voor jou niet stoppen, en toch wacht het. Het zal er nog zijn, wanneer je klaar bent met Mijn overweldigende Liefde in jou te laten drenken. Het kan zijn, dat je je eventjes van de drukte en rush van de wereld zal moeten onttrekken, om Mijn onbegrensde Liefde te leren kennen.

Wanneer je naar de slag van Mijn hart luistert, dan herstructureer je je DNA. Je bent even op ‘pauze', zodat Ik Mijn werk kan doen, alsof men van jouw houden, werk kan noemen. Het is voor Mij het gemakkelijkste in de wereld, om van jouw te houden en je met heel Mijn hart lief te hebben en van je te houden, net zoals je bent. Niets anders hoeft aan jou toegevoegd te worden, behalve Mijn liefde, en er is niets wat van jou weggenomen dient te worden, behalve je aandacht die zo makkelijk naar ergens anders afdwaalt.

zondag 25 april 2010

Heavenletter Zoek naar eenvoud / Geplaatst 25 april 2010

Zoek naar eenvoud
Brief uit de Hemel
Geplaatst 25 april 2010

God zei :

Wanneer je ongeduldig bent, probeer je de controle over te nemen. controle nemen is niet hetzelfde als de leiding nemen. Leiders leiden door inspiratie. Baas over mensen spelen, is als het veranderen van het schilderij van de kunstenaar. Het is alsof je naar een museum zou gaan, met je verf en je schilderdoos en er de schilderijen zou gaan veranderen, in wat jij van ze zou willen maken. Je wilt het anders maken, dan het eigenlijk is. Je wilt de perceptie van de kunstenaar naar die van jou veranderen. Schilder je eigen schilderijen. Maak ze zoals jij ze wou willen hebben. Je zou kunnen ontdekken dat jij ook in je visie tekortschiet. Waarom is het dan zo belangrijk dat de dingen zijn, zoals jij ze wenst?

Wanneer je ongeduldig bent, neem je teveel op jezelf. Wanneer je probeert te controleren, probeer je het over te nemen. Wanneer je probeert te controleren, toon je je ongenoegen. Oogst vreugde in de plaats.